USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

В усіх школах Луцька з'явилися компостери

30 Жовтня 2023 08:59
Наразі усі середні навчальні заклади Луцької громади забезпечили новими компостерами із поліпропілену – об’ємом 1800 літрів. У термозберігаючих ящиках утворюється компост.

Про це Суспільному розповіла начальниця міського відділу екології Оксана Лисак. «У нас є 37 навчальних закладів. Вечірня школа, дуже маленька, вона відмовилася від компостера», – зазначила посадовиця.

Днями нові компостери з’явилися у Луцькому ліцеї № 22. Зі слів директорки Лариси Кучер, для переробки органічних відходів раніше використовували чотири саморобні компостери. Компост у школі згодом використовують для підживлення дерев та квітів.
Компостувати органічні відходи у ліцеї розпочали два роки тому, говорить педагогиня Наталія Мосюк, яка координує цей процес.
«Нещодавно ми обрізували, у нас були небезпечні дерева, які могли нести якусь загрозу, то ми їх зрізали, а гілочки переробили, і відповідно ці гілочки будемо закладати. Гілочки закладаються на дно, далі ми будемо листя гребти, квітники прибирати», – каже педагогиня.

Як розповіла начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак, 20 компостерів придбали за грантові гроші. Решту, 16, за природоохоронні кошти міського бюджету – вони вартували 77 тисяч гривень. З її слів, торік компостерами забезпечили усі заклади дошкільної освіти Луцької громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus