USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В ЄС вважають, що Путін, говорячи про ядерну зброю, не блефує

25 Вересня 2022 08:57
Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель вважає, що не варто недооцінювати погрози, які президент РФ Володимир Путін озвучив у своєму зверненні щодо мобілізації.

Про це в інтерв’ю ВВС заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, передає Кореспондент.

За його словами, війна досягла «небезпечного моменту».

«Російська армія загнана в кут, і реакція Путіна – погроза застосування ядерної зброї – це дуже погано», – сказав Боррель.

Він також зазначив, що необхідне «дипломатичне рішення», яке «збереже суверенітет та територіальну цілісність України».

«Інакше ми можемо закінчити війну, але не матимемо миру, і в нас буде нова війна», – сказав він.

Щодо заяв Путіна про можливу готовність застосувати ядерну зброю, дипломат додав, що погрози диктатора потрібно сприймати серйозно.

«Коли люди кажуть, що це не блеф, ви маєте сприймати їх серйозно», – резюмував він.

Зауважимо, американське найвище військове командування також вважає реалістичною можливість прямого ядерного конфлікту і це потребує перегляду підходів до ведення війни.

У НАТО попередили РФ про наслідки застосування ядерної зброї.

А президент США Джо Байден заявив, що у разі застосування ядерної зброї, Росія стане ще більшим ізгоєм у світі, ніж будь-коли вона була.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Вересня 2022 12:20
вони завжди вважають так ,як їм вигідно. Раніше вони вважали, що путін не буде воювати, якщо з ним побільше торгувати. Закривали вуха і очі на все, що говорив і робив пуйло в Сирії, Грузії - і продовжували будувати свої газові електростанції, бо це вигідно. Тепер їх цікавлять знову тільки власні кармани, щоб швидше вже повернувся дешевий газ і нафта з росії. В ЄС керують німці, нічого страшного в тому що сталося в Україні вони не бачать, що їм до того, що там десь в Україні повбивали і покалічили кацапи сотні дітей, зґвалтували купу жінок, застосували тортури до полонених, зруйнували цілі міста.Не так давно їх предки робили те ж саме по усій Європі - то таке життя, вважають німці, головне в результаті домовитись з вигодою для свого карману.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus