USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В інтернет-релігії замовити прощення гріхів можна одним клацанням мишки. ВІДЕО

2 Вересня 2012 12:07
Українські церкви поволі опановують інтернет. Попри спротив колег, усе більше священиків реєструють сайти, ведуть блоги та знайомляться в соціальних мережах.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Так, отець Олександр з Луганщини дякує Богові за Wi-Fi та швидкісне з'єднання, а також мріє про планшет. Він щодня витрачає на спілкування в інтернеті кілька годин часу. Здебільшого зі своїми проблемами та проханнями про молитву мережею звертаються до священика молоді люди.

«Просунутого» батюшку у священичому середовищі сприймають по-різному. Не бракує тих, хто всерйоз вважає інтернет диявольською вигадкою, а користування ним – формою зв'язку зі злими силами. Інші аргументують по-своєму: нема чого проповідувати святе там, де повно порнографії.

Але навіть найліберальніші пастирі сходяться на думці, що справжнім релігійним злом в інтернеті може бути лише повністю віртуальна церква. Такий замінник позбавляє відчуття реальності та створює замість справжнього світу – фіктивний, керований за власними законами. Священики ж застерігають: попри зручність якихось форм спілкування та пошуку інформації, не варто забувати, що молитва та сповідь мають бути реальними справами, а не програмами, запущеними на комп'ютері.

Тож, від онлайн-капличок, де натисканням мишки можна поставити свічку, священики не в захваті.

Натомість маленькі діти поблизу реальних храмів, цілком серйозно розмірковують: чи Бог може перебувати офлайн, і як це так – якщо Бог є скрізь, то чому не може бути ще й у комп'ютері?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Владимир Показати IP 2 Вересня 2012 12:27
Тот,кто не знает истории всегда будет рабом.Церковь создана для уничтожения Славян.Но память возвращается,люди будут уходить от церкви и снова возродится Язычество. ПОП-прах Отечества предавши.
))) Показати IP 2 Вересня 2012 15:03
так дьявольское ж изобретение :-)
узер Показати IP 2 Вересня 2012 15:38
Вебмані приймаєте? або лайкі?
Луцький Показати IP 4 Вересня 2012 15:09
наші так звані "отці" вже взагалі розлінились.Це все гроші. Сатана вже всім керує.Скоро в світі буде АНАРХІЯ, або ХАОС
Читач Показати IP 5 Вересня 2012 06:51
Мммм... Wi-Fi в церкві? Накінець-то в храмі з"явилась невидима сила, яка дійсно працює...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus