USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні голодує кожна десята сім'я

25 Листопада 2010 07:19
Практично кожен другий українець констатує погіршення свого матеріального становища протягом останнього півроку.

Про це свідчать результати соцопитування «Українського демократичного кола», - пише газета «Дело».

Значна частина населення (45,8%) констатує погіршення свого матеріального становища за останні півроку. При цьому практично така ж кількість громадян (46,5%) відзначили, що їхнє матеріальне становище не змінилося. І тільки 6,8% вважають, що їхнє матеріальне становище покращилося. Не змогли визначитися 0,9%.

На погіршення матеріального становища за останні півроку вказує велика частина населення в Західному та Центральному регіонах (відповідно, 51% і 54,2%), ніж у Південному і Східному регіонах (відповідно, 36,9% і 40,1%).

І, навпаки, на поліпшення матеріального становища вказують велика частина населення в Південному і Східному регіонах (відповідно, 9,5% і 8,8%), ніж у Західному та Центральному регіонах (відповідно, 4,2% і 4,7%) .
Результати опитування свідчать, що кожній десятій українській сім'ї (10,5%) не вистачає грошей навіть на їжу, а відносній більшості (41,2%), хоч і вистачає грошей на їжу, але купувати одяг або взуття вже складно.
При цьому абсолютну більшість населення України (96,7%) тою чи іншою мірою хвилює зростання цін. Не хвилює зростання цін 3% громадян.
Відносна більшість громадян (46%) вважає, що головним винуватцем нинішнього стрімкого зростання цін є однаковою мірою як нинішня, так і попередня влада.
Разом з тим частина громадян, які вважають головним винуватцем зростання цін нинішню владу, більша, ніж тих, хто звинувачує в цьому попередню владу - відповідно, 21,9% і 16,2%.
При цьому 11,8% дотримується думки, що зростання цін - це об'єктивний наслідок світової кризи.
Довідково:
"Українське демократичне коло" на замовлення Інституту політики 2-8 листопада 2010 провело всеукраїнське опитування. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1200 респондентів у віці від 18 років і старше. Статистична похибка вибірки без врахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ± 2,9%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 25 Листопада 2010 07:39
а шукати кращу роботу та підробіток у вихідні ці "голодуючі" не пробували ?... УКРАЇНА-КРАЇНА ПОПРОШАЙОК ТА ТУНІЯДЦІВ ?
cемен Показати IP 25 Листопада 2010 09:02
Ти не дідо - ти дятел!
розочка Показати IP 25 Листопада 2010 09:40
тре хоч один день мати вихідним, до речі більшість українців так і виживає, що шукає кращу роботу і підробітки, і ще одне спробуй зараз в Луцьку знайти нормальну роботу, щоб не наламали із зарплатою...
Ласковая Показати IP 25 Листопада 2010 09:46
ДО "дідо". Не кожен може підробляти. Мій робочий день з 9-00 до 18-00. Потім дома треба щось зробити. То коли ж підробляти? Я загнусь якщо ночами ще працювати буду.
Олександр Показати IP 25 Листопада 2010 10:02
До прикладу, в тій же самій польщі, м'ясо свинини відбірне вартує 25 грн., яйця 2,5-3,0 грн. При середній зарплаті у 3000 злотих. В Європі та ж сама ситуація. От і поясніть, як світова криза впливає на українські ціни. Це тільки прикриття для бізнесменів. В Європі частка зарплати в продукці - 40-60 відсотків, а у нас і 10 немає. Як же так може бути, щоб ціни у Європі були нижчі ніж у нас, а зарплата значно вища, а у нас навпаки, зарплати мізерні, а ціни високі. Висновок один, треба менше красти, гребсти відкати начальнічкам. А бізнесменам працювати, а не гребсти бабки і жалітись на бюрократію. Звикли їздити на автомобілях за мільйони, при тому, що зарплату працівникам платять мізерну, податків взагалі платити не хочуть. От думав я думав, що ж може допомогти нам - Українцям і дійшов висновку, що тільки другий Піночет або Гітлер. За 150 років ще з нас не вийшов дух кріпака, так і будемо жебрати все життя і жалітись. А мені це вже все так в печінках сидить, що взяв би в руки сокиру (лопату чи будь що інше) і ввів би пряму демократію. Але ж ні, один я нічого не зроблю... От і терпіти треба все життя. І найгірше те, що покращення (світла в кінці тунелю) не видно. Живемо за принципом - "аби гірше не було", та розум підказує, що й краще не буде, а буде все гірше й гірше. Який народ - така і влада. Значить ми всі, українці, заслужили на таку погань, значить і ми такі ж, бо терпимо.
M Показати IP 29 Листопада 2010 17:24
А терпіти не треба - виходьмо на майдани, робимо революцію, переворот, скидаємо оте бидло із своєї шиї. Треба показати, що людьми керувати так, як всі хочуть - не можна!
M Показати IP 29 Листопада 2010 17:27
Порада для тих, хто не може знайти підробіток: 1 хто шукає, той знайде. 2 самозайнятість ніхто не відміняв, якщо є голова на плечах - працюйте, робіть те, що ви робите найкраще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus