USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Скільки Вакарчук отримає за підтримку Порошенка на виборах

24 Січня 2019 18:44
Соліст гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук може підтримати президента Петра Порошенка на виборах глави держави.

Про це «Страні» повідомили три незалежних джерела, які останніми тижнями спілкувалися зі співаком.

«Слава схиляється до того, щоб оголосити про підтримку кандидатури президента Порошенка на виборах. Зараз обговорюється, коли саме він публічно оголосить про це. Один з варіантів – на наступному тижні під час або відразу після висунення Порошенка. За іншою версією, співак виступить ближче до кінця кампанії, дочекавшись зручного приводу, наприклад, якогось «проколу» основного суперника президента Тимошенко (лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко – ред.)»- стверджує один зі співрозмовників.

Інше джерело, особисто знайоме з Вакарчуком, каже, що його друзі губляться в здогадах про причини такого рішення. Вважає, що тут або меркантильний інтерес (тобто Порошенко просто заплатить Вакарчуку грошей), або обіцянка політичної перспективи, наприклад, завести власну фракцію в парламент. «Або – і те, і інше», – говорить співрозмовник.

Сам Вакарчук нібито навіть в приватних бесідах говорить, що він абсолютно щиро підтримує Порошенка. «У той же час деякі знайомі відмовляють співака від такого кроку. Кажуть, що це буде мати вкрай негативні наслідки для його іміджу. Адже ніхто не повірить, що він заявить про підтримку Порошенка щиро і безкоштовно », – говорить співрозмовник.

Джерело видання в Адміністрації президента підтверджує, що «торги» з Вакарчуком йдуть, але відмовився назвати ставку лідера «Океану Ельзи».

Коментар Вакарчука редакції поки отримати не вдалося.

Раніше народний депутат Сергій Лещенко ( «Блок Петра Порошенко») повідомив про бажання команди Порошенко заручитися підтримкою Вакарчука. «Оскільки відсотки Вакарчука можуть виявитися вирішальними для Порошенка при виході у другий тур, він намагається умовити лідера "Океану Ельзи" виступити в його підтримку», – стверджував нардеп, який знаходиться в опозиції до керівництва своєї фракції. На думку Лещенка, чинний президент в обмін на підтримку міг пообіцяти Вакарчуку прийняти закон про перехід на пропорційну систему виборів до парламенту з відкритими списками.

Але на допомогу Вакарчука в кампанії, за інформацією «Страни», розраховують і кандидати від майданної опозиції Анатолій Гриценко і Андрій Садовий.

Вакарчук днями визнав нові політичні амбіції та бажання привести в політику нові обличчя. «Я в справі, і ви дізнаєтеся більше найближчим часом. Я хотів би привести в українську політику якомога більше нових осіб. Влада як така мене не цікавить », – заявив Вакарчук на зустрічі в Великобританії, відповівши на питання про плани на президентську кампанію.

«Те, що рухає мною в політиці – це розчарування у зв’язку з нинішнім станом української політики. Дивитися на всіх цих людей на білбордах навколо Києва, це нестерпно», – заявив Вакарчук. За його словами, Україні потрібні нові політичні лідери, а не революції.

Заявивши про свої президентські амбіції, Вакарчук фактично підтримає чинного президента, питання тільки у сумі, яку співак отримає за "допомогу". І тут він суперечить усім своїм попереднім заявам про "нові обличчя в українській політиці". Ймовірно, Вакарчук заявить про зняття своєї кандидатури на користь Порошенка ближче до виборів, коли команда президента, спираючись на соціологічні дослідження, розумітиме, який відсоток голосів потрібен Порошенку і яку суму він готовий за них заплатити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
опа Показати IP 24 Січня 2019 18:59
Янек-Повалій, Порох-Вакарчук...
Viking Показати IP 24 Січня 2019 19:14
Сумно, я думав що Вакарчук більш розумний і зважений у своїх вчинках. Хоча ще нема офіційної інформації від нього самого. Як можна підтримувати головного корупціонера країни ?
маха Показати IP 24 Січня 2019 19:18
вакарчуку не потрібні гроші !!!!
Украинка до маха Показати IP 24 Січня 2019 22:12
Ему не нужны деньги, ему нужны большие деньги.....
Анонім Показати IP 25 Січня 2019 10:25
якщо Вакарчук підтримає порошенка, то про свою можливу політичну кар'єру в майбутньому доведеться забути -народ у нас все пам`ятає
Кузя Показати IP 25 Січня 2019 10:54
А чому ви не пишете, що прес-служба Вакарчука вже спростувала цю маячню?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus