USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Вакцинальний автобус: у Горохові людям проводили рутинну імунізацію

27 Квітня 2023 22:30
У центрі Горохова 27 квітня діяла «Територія здоров’я». Сюди приїхав вакцинальний автобус, обладнаний для проведення рутинної імунізації населення під час війни.

Про це розповіла Суспільному директорка обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Янко.

«Територію здоров’я» в Горохові облаштували з нагоди європейського тижня імунізації в Україні та щоб заохотити людей робити щеплення, розповіла медична директорка Горохівського центру первинної меддопомоги Ірина Кауза.
Сімейна лікарка Орися Кравчук приймає людей в автобусі. Каже, має планшет та дерматоскоп, за допомогою якого оглядає родимки в пацієнтів.
«Є певні критерії, коли потрібно дообстежити, тоді сімейний лікар дає направлення суто до дерматолога», – розповідає лікарка.
У сквері розгорнули намети, де жителі громади могли зробити експрес-тестування на гепатити В та С, СНІД, експрес-тест на коронавірус та виміряти рівень цукру в крові.
Також горохівчани могли провакцинуватись проти дифтерії, правцю, кору, краснухи, паротиту та коронавірусу.

Читати ще: Тиждень імунізації: майже 30% дітей у Луцькій громаді пропустили планові щеплення

Житель Горохова Ігор Лащук прийшов вакцинуватися проти дифтерії. Каже, що знає про те, що варто проти цієї хвороби робити щеплення раз на десять років.
Керівниця обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Янко зазначає, що рівень вакцинації в області торік був орієнтовно 90%. З її слів, для колективного імунітету він має становити 95%. Торік в Україні він сягав 80%.

Наступним містом, де популяризуватимуть щеплення, буде Рожище. Туди вакцинальний автобус приїде 28 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцький паца Показати IP 27 Квітня 2023 23:19
Що то за поняття таке "рутинна імунізація"? Який воно сенс несе, не можу в'їхати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus