USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Вакцинація проти COVID-19 в Україні: які документи необхідні, щоб отримати щеплення

25 Лютого 2021 20:23
Начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги департаменту охорони здоров’я КМДА Василь Животенюк розповів про те, які документи слід мати з собою для отримання щеплення в Україні проти коронавірусу.

Про це повідомляє 24 канал.

При вакцинації від COVID в Україні потрібно при собі мати паспорт та ідентифікаційний код.

Код потрібен, якщо немає підписаної декларації з сімейним лікарем. Дані про вакцинацію людей від коронавірусу в Україні будуть вносити в єдину електронну систему.

За словами Животенюка, це дасть можливість в майбутньому роздрукувати для пацієнтів паспорт вакцинації.

Він додав, що в електронну картку пацієнта будуть вносити дані про вакцинацію проти коронавірусу після отримання другої дози препарату. Також після щеплення людині відразу не будуть видавати паперові довідки.

«Після вакцинації людину вносять в єдину електронну систему. Це дає йому можливість у майбутньому роздрукувати паспорт вакцинації. Після того, як людина отримає два уколи, в електронній картці пацієнта буде зафіксовано, що він був щеплений від COVID-19. Тоді будь-який лікар, який зможе зайти в його електронну картку, побачить цю інформацію: що людина такого-то числа отримала таке-то щеплення», – пояснив Животенюк.

Нагадаємо, вакцинацію в Україні розпочали з Черкас. Першим українцем, який отримав щеплення став Горенко Євген Васильович – лікар реаніматолог, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

Продовжила хвилю вакцинації Київщина, імунізацію області розпочали з Броварів – вакцинували лікарку дорослого інфекційного відділення Тетяну Шульженко.

У Вінницькій та Чернігівській областях першими щеплення проти COVID-19 отримали заввідділення і лікар мобільної бригади.

У Волинській області процес вакцинації розпочався сьогодні. Лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення № 2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Олег Яковенко став першим у Волинській області, хто отримав вакцину проти коронавірусної інфекції. Волинь отримала 14 200 доз вакцини від коронавірусу фірми AstraZeneca. Препарати передали шістьом мобільним бригадам, створеним в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus