USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вашингтон може стати ще одним штатом США

27 Червня 2020 10:29
Палата представників Конгресу США схвалила більшістю голосів наділення столиці Вашингтона статусом штату.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на РИА Новости.

Законопроєкт підтримали 232 конгресмени, проти виступили 180 конгресменів. Авторами ініціативи виступили прихильники Демократичної партії, які нагадують, що жителі столиці сумлінно виконують цивільні обов'язки, але при цьому не мають можливості обирати своїх представників у федеральний Конгрес.

Вашингтон з адміністративної точки зору є федеральним округом Колумбія, який не входить в жоден зі штатів і не має повноцінних представників у Конгресі.

У палаті представників у нього є тільки один делегат, який не має права голосу на пленарних засіданнях і може голосувати лише з процедурних питань і на рівні комітетів. У сенаті столиця представника не має.

За прогнозами експертів, республіканці не підтримають наділення Вашингтона статусом штату, а в Білому домі заявили, що накладуть вето на законопроект.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
адвокат Показати IP 27 Червня 2020 12:28
так є вже штат Вашингтон...І завжди був...Геть подуріли американці від афроамериканського расизму...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus