USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Вбивство пацієнта в луцькому реабілітаційному центрі: відомий остаточний вирок суду

3 Вересня 2023 14:12
Близько року тому в реабілітаційному центрі «Ренесанс», що в Луцьку на вулиці Володимирській, сталося вбивство. Як повідомляла поліція, один пацієнт задушив іншого. Чоловіка за скоєне засудили до дев’яти років позбавлення волі. Нещодавно в апеляції у справі остаточно поставили крапку.

Надзвичайна подія сталася в реабілітаційному центрі 28 вересня 2022 року. У закладі, який позиціонує себе як клініку, де лікують людей від нарко-, алкозалежностей та ігроманії, один пацієнта задушив іншого, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Що стало причиною конфлікту з летальними наслідками? Журналісти намагалися дізнатися про це безпосередньо в центрі. Однак там будь-що коментувати навідріз відмовилися.

У суді чоловік свою вину фактично визнав. Зізнався, що під час конфлікту бив та душив іншого пацієнта. Але зауважив, що після сутички потерпілий ще ходив. Помер він наступного дня.

Один зі свідків розповів, як це сталося.

«Cвідок суду показав, що одного дня, точної дати не пам’ятає, 2022 року близько 12:00 він разом з іншими особами перебували в кімнаті клініки «Ренесанс». Одному з них стало зле, він вдихнув і помер. Покликали медсестру, яка зробила укол, однак він уже був мертвий», – вказано в рішенні суду.

Луцький міськрайонний суд призначив обвинуваченому за вбивство дев’ять років позбавлення волі. Ще один рік приєднали, як невідбуту частину покарання за вироком Яворівського районного суду Львівської області, де його судили за самовільне залишення військової частини.

В апеляційному суді захисник обвинуваченого оскаржував вирок. Просили чоловіку зменшити термін ув’язнення, оскільки, на їхню думку, суд першої інстанції не врахував низку пом’якшувальних обставин.

«Судом першої інстанції не було взято до уваги, що це особа молодого віку, має на утриманні двох неповнолітніх дітей. До свого поміщення в центр «Ренесанс» він проживав за місцем реєстрації в місті Рожище з матір’ю, де допомагав доглядати за батьком, який є інвалідом першої групи», – сказала захисниця Ірина Міщук.
Прокурор вважав, що суд виніс правильне покарання, оскільки цей злочин було вчинено під час перебування на дворічному іспитовому терміні за попереднім вироком Яворівського райсуду.

«Обтяжуючими обставинами є рецидив злочинів, учинення злочину щодо особи поважного віку. Прошу звернути увагу на те, що з потерпілою стороною обвинувачений не примирився, не висловлював щирий жаль у скоєному під час судового розгляду, надавав суперечливі показання, що свідчать про відсутність дієвого та щирого розкаяння у вчиненому», – зазначив прокурор Роман Грицюк.

Сам обвинувачений каже: не хотів, щоб так сталося, і просив суд зменшити йому термін ув’язнення.

«Я не хотів. Так получилося. Прошу мені зменшити термін по можливості», – сказав він.

Колегія суддів Волинського апеляційного суду вирішила лишити вирок без змін. За вбивство пацієнта в клініці «Ренесанс» молодому чоловіку доведеться відсидіти за ґратами 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus