USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вбивство у Ковелі: син адвоката підозрюваного працює у відділі поліції, що веде справу

10 Жовтня 2019 16:40
Адвокатом неповнолітнього убивці став колишній слідчий міліції, син якого зараз працює старшим слідчим Ковельського відділу поліції, де й розслідується цей резонансний злочин.

Слідча суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк ухвалою від 5 жовтня застосувала щодо неповнолітнього підозрюваного, який вбив жінку та поранив ножем ще двох людей, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів до 1 грудня включно без внесення застави, пише Район.Ковель.

Нагадаємо, 3 жовтня старшокласник ковельської школи-ліцею № 1 проник до новобудови своїх сусідів, а коли вони на шум туди зайшли, то накинувся на них із ножем. Єдиний удар у серце господині став фатальним, вона померла на місці. Її чоловіка з пораненнями (отримав не менше трьох ударів ножем в груди) госпіталізували у реанімаційне відділення лікарняного закладу. На щастя, він зумів вибити ніж та відігнати зловмисника від неповнолітньої доньки, яку той двічі порізав уже на подвір’ї під час переслідування. Затримали підлітка на місці вчинення злочину працівники патрульної поліції.

У судовому засіданні, яке відбулося 5 жовтня, прокурор Анна Антонюк та слідча поліції Тетяна Федік підтримали клопотання про застосувати щодо підозрюваного тримання під вартою.

Матір затриманого просила, щоб суд відпустив її сина під домашній арешт, мовляв він є її старшою дитиною, вона має з ним довірливі стосунки. Сім’я з 5-ти осіб проживає у двокімнатній квартирі будинку барачного типу. Жінка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення трирічного віку і переконувала суддю, що зможе забезпечити належну процесуальну поведінку свого сина, і що в разі чого вони мають можливість тимчасово перебратись у вільну квартиру своїх родичів.

Захисником підозрюваного виступає ексміліціонер Сергій Момот, який колись працював слідчим Ковельського міськрайвідділу внутрішніх справ і двадцять років тому «прогримів» тим, що «відмазав» від покарання винуватицю смертельного ДТП на центральній вулиці міста, внаслідок якого загинула малолітня дитина. Його син Дмитро Момот працює старшим слідчим разом із слідчою Тетяною Федік у Ковельському відділі поліції.

Сергій Момот зазначив, що підозра його підзахисному є необґрунтованою та стверджується лише показами потерпілих.

Суд врахував той факт, що неповнолітній підозрюється у вчиненні злочинів, що віднесені до категорії особливо тяжких, за вчинення яких Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, своєї вини підліток не визнає, чи вживав він наркотики - невідомо. Сусіди та вчителі кажуть, що хлопець був спокійним, добрим та не порушував дисципліну. Захоплювався програмуванням, також прислужував в церкві. На ранок після вбивства сім'я вбивці виїхала з Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Пецька Шоколад Показати IP 10 Жовтня 2019 17:06
Момоту дати ляща з поліції. Який батько такій і син - продажна натура.
хохо Показати IP 10 Жовтня 2019 17:18
робіть по закону- відвід
народна прокуратура Показати IP 10 Жовтня 2019 19:45
І що? Він же ж провадження не розслідує. Адвокат Лапін теж успішно працював у Ковелі, коли його батько був головою Ковельського суду. Чергова псевдо-сенсація чи є докази необ'єтивності поліції?
Реаліст Показати IP 10 Жовтня 2019 21:48
Сенсація, втсмлктана з пальця продажними журналістами
Кому не байдуже Показати IP 10 Жовтня 2019 23:27
То сімя виїхала , чи в суді дають покази? ??????Батько на залізниці працює -що за ніч дали відпустку? Вночі НІБИ вже був адвокат у підозрюваного.... Довірливі відносини? (МАТІР ТАК СКАЗАЛА) То дайте пояснення - що керувало підлітком (думала як назвати...) тобто вашою дитиною ???????????
Остап Показати IP 11 Жовтня 2019 12:26
Страшно жити стало, нічого не поробиш. Але на все воля Божа... Моліться і вірьте в Бога, бо немає добрішого нікого, крім нашого всемогутнього Бога. Амінь.
Я Показати IP 11 Жовтня 2019 21:53
Чому до цих пір не відомо чи вживав наркотики? Аналіз на виявлення робиться швидко !
Суддя Показати IP 12 Жовтня 2019 22:59
Малого посадити , ходив у школу був адекватний ,а тут я бачу хочуть дуріка зробити і відмазати.
Ковельська теличка Показати IP 13 Жовтня 2019 01:19
А по твоєму в критичній ситуації людині не можуть відпустку дати "за ніч"?чи ти тупа вівця не розумієш що він батько того ПІДЛІТКА ,і батьки будуть робити все для своєї родини?!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus