USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вбивство у луцькому СІЗО: матері віддали понівечене тіло сина

30 Листопада 2017 12:44
Побите обличчя, численні садни на тілі, вибита ключиця. У такому стані Марія Листовнича отримали сина Дмитра Листовничого, якого у Луцькому СІЗО очевидно забили до смерті. Молодий чоловік пробув у слідчому ізоляторі неповні чотири доби і повернувся звідти у труні.

Мати загиблого у луцькому СІЗО каже, зі слідчого ізолятора їй віддали понівечене тіло сина з діркою у голові. Проте у заключенні, яке видали на руки згорьованій жінці, йдеться, що Дмитро помер природною смертю, йдеться у сюжеті телеканалу "Аверс".

"Тіло було дуже страшно понівечене. Я зразу не змогла собі уявити. Я собі думала в дійсності, як вони говорили, що він впав побився. Я все всім так тлумачила. А мені кажуть, Марійка, що ти не бач, що він забитий, це ж тіло понівечене", - розповідає мати загиблого.

Смерть констатували 22-го жовтня о 17.30. А повідомили матір про трагедію вранці 23-го жовтня. Жінка каже, що материнське серце почуло біду ще до офіційного повідомлення зі слідчого ізолятора. У день смерті сина на душі було неспокійно. Що дивно, перед тим, як віддати тіло, матері показали фото. За словами жінки, син знаходився в ізоляторі.

Каже, на обличчі не було видно синці. Припускає, що тіло могли загримувати, хоча прибрати синці можна банально і за допомогою фото шопу. Через пережитий стрес і погіршення здоров’я Марія Михайлівна не змогла поїхати до Луцька за сином. Тіло з моргу забирав племінник.

« Його вдягнули, вивезли мені. Я зразу набрав маму і сказав, щоб «швидку» визивали, бо бабі може стати погано. Лице повністю було побите, губа спухла», - пригадує племінник загиблого Сергій Кузніцов.

Марія Михайлівна досі не може оговтатися від втрати. Молодий чоловік вкрав у магазині пляшку віскі і через це загримів на півроку в слідчий ізолятор.

Попри визнання вини і щире каяття 25-річного Дмитра Листовничого запроторили за грати на півроку. 19-го числа він потрапивв СІЗО, а 22-го констатували смерть прямісінько в ізоляторі.

Згідно з версією правоохоронців, смерть - природна, але побите тіло, вбита ключиця та дірка у голові – говорять зовсім про інше.

«Мати розкладає фотографії і розповідає, що її Діма був доброю дитиною. Нещодавно приїхав з заробіток з Польщі. Не склалося життя з дружиною, з якою має троє дочок. Впав у депресію . Вкрав пляшку віскі. Боявся зізнатися мамі, не мав грошей, щоб розрахуватися за той алкоголь. Коли мати дізналася, одразу побігла в супермаркет платити. Благала адміністрацію забрати заяву. Проте керівництво магазину вирішило покарати чоловіка за такий жахливий злочин», - йдеться у сюжеті.

Коли рідні оговтатися та почали вимагати справедливості, то дізналися, що молодий чоловік був хворий і помер. Марія Михайлівна першою чергою поїхала у СІЗО, в якому довгий час прочекала начальника надворі. Далі в прокуратуру. Та виявилося, що жодної кримінальної складової у смерті її сина не побачили. У виписці про смерть взагалі зазначають – була хвора печінка. Ось тільки не зрозуміло, як від хворої печінки може з’явитися дірка у голові та вибита ключиця. Зрештою, за заявою матері порушили провадження з приводу навмисного вбивства. Проте у прокуратурі кажуть, хлопець помер, бо був хворий.

Прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, в межах якого досліджують протиправного заподіяння смерті. Констатували відсутність тілесних ушкоджень, які спричинили смерть.

«Ми стали свідком звірячого вбивства, яке зараз кваліфікують як смерть за станом здоров’я.

І хоча в прокуратури є висновки судмедекспертів, як стверджує прес-секретар Наталія Мурахевич, рідним цього документу не дали. Що коїться за стінами Луцького СІЗО? Випадок з Дмитром Листовничим це прецедент чи норма?» - йдеться у сюжеті.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
( Показати IP 30 Листопада 2017 15:01
жахи що робиться..
!!! Показати IP 30 Листопада 2017 16:38
Боже як так можна, не вкладається в голові, як можна не бачити таких травм на тілі, і заперечувати!!! Яка біда для родини!!!
Надія Показати IP 30 Листопада 2017 16:53
Треба родичам подавати заяву на екзгумацію тіла загиблого.
Лучанин Показати IP 30 Листопада 2017 16:53
Це дуже "жахливий" злочин вкрасти пляшку віскі. Цікаво, чому можновладці запускають руки в кишені громадян і це не вважається злочином і їх ніхто не карає?
Таки Да Показати IP 30 Листопада 2017 17:42
не ту країну назвали Зімбабве !
Лучанка Показати IP 30 Листопада 2017 17:55
А супер-пупермаркет - "молодець" :(
ВОВК Показати IP 30 Листопада 2017 19:13
коментар було видалено
Їб Показати IP 30 Листопада 2017 19:52
Хто краде мільйони той зразу слабий, в лікарню і все відмазався, або забули, по заплатив таку заставу, що "мама дорога"(він же не має нічого). А тут зразу в СІЗО. С*ки.
Марія Показати IP 30 Листопада 2017 19:55
Яка страшна Божа кара чекає дітей, внуків і правнуків убивць...вони їі пабачуть
Віталій до Марія Показати IP 1 Грудня 2017 08:27
Нема ніякого бога! Скільки вам будуть промивати мозок попи! Схаменіться, ви ж освідчені люди, на дворі 21 століття!
Андрій Показати IP 30 Листопада 2017 22:21
Ті що крадуть мільйонами не сидять а хлопчика який вкрав віскі посадили- ну не уроди..ще той супермаркет наказати йім захотілось самі людей дурять по всякому..слідчі судді прокурори які пацана посадили -у**бкі
бик Показати IP 30 Листопада 2017 23:27
а ну ка напишіть ще нам, який це супермаркет був??? а якщо і можна то і взагалі, де він знаходиться?
Андрій Показати IP 1 Грудня 2017 11:22
Таке зробили нелюди,ходячі шлунки, метою яких є мискоборство...Оце я розумію, ре форма првоохоронних органів в дії.А супермаркет,його керівництво не думає про те,що пляшка віскі ціною в людське життя ,це задорого...? PS .Нагадую тим,що ставлять (-) в коментарях,завтра на місці цього юнака можите бути ви або ваші рідні і близьки.
Лучанин Показати IP 1 Грудня 2017 18:02
Це не перший випадок такий в Луцькому СІЗО! І все це робиться під егідою керівництва, повний безпрєдєл!
Марія Показати IP 27 Квітня 2018 09:03
Країна така, бо навіть багато з тих, хто тут пише зовсім не думає головою. При чому тут супермаркет, людину вбили в Сізо, а винен супермаркет, бред повний. Не супермаркет його посадив. Соромно за таке примітивне мислення. Ніхто б нікого не посадив, якби це була крадіжка віскі, зрозуміло що він був рецидивіст, ще на моїй практиці нікого не посадили за бутилку віскі. Треба вставати і іти розбиратися з Сізо, а винен супермаркет, думайте перед тим як щось писати, тому і держава така, як Ваше мислення .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus