USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вчені планують побудувати гігантську стіну навколо Антарктиди

24 Вересня 2018 21:54
Вчені з Університету Лапландії спробували вирішити проблему стрімкого танення льодовика Туейтса в морі Амундсена, який практично рівний за площею з Великобританією.

Комп'ютерне моделювання показало, що величезні підводні насипи висотою 300 метрів могли б зупинити сповзання льодовика в море, а також обвалення Західного Антарктичного льодового щита. Це обвалення здатне підняти рівень Світового океану на три метри, повідомляють Новини Ю.

«Якщо неможливо змінити клімат, то доцільно обмежитися пошуками вирішення однієї з найважливіших проблем - підвищення рівня Світового океану. Зміна геометрії морського дна у льодовиків, які сповзають в океан, зупинить їх подальше танення», - говорить геоінженер Джон Мур.

Геоінженери запропонували два варіанти вирішення проблеми. Перший - це побудувати підводну стіну, щоб не підпустити теплі підводні течії до основи шельфового льодовика. Другий - побудувати кілька штучних насипів або колон на морському дні, що нагадують дамби для запобігання повеней. Вони не здатні зупинити теплу течію, але можуть підтримати льодовик, допомагаючи йому вирости повторно.

Льодовик Туейтса вважається найбільшим джерелом підвищення рівня моря. Це один з найширших льодовиків в світі: його площа 120 000 кв. км, ширина 80-100 км.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 24 Вересня 2018 22:17
Вже один будував стіну
Таки Да до Анонім Показати IP 25 Вересня 2018 09:34
ви жадного кролика не рівняйте з людьми!
Анонім Показати IP 25 Вересня 2018 09:51
запросіть сєню кролика. він спец по стінах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus