USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Вчителі, батьки та учні луцького ліцею бісером вишивають карту України

26 Червня 2023 13:24
У Луцькому ліцеї №21 учні, вчителі та батьки вишивають карту України. Розпочали роботу 18 травня, у День української вишиванки.

Про це розповіла Суспільному заступниця директора навчального закладу Оксана Мартинюк.

Вишивати карту України розпочали символічно з Волинської області та із герба Луцька, на якому зображений святий Миколай. Станом на 22 червня на полотні вишито шість областей. Згодом тут будуть відтворені усі області України та герби обласних центрів, каже вчителька ліцею Тетяна Можар, яка бере участь у створенні вишитої карти.

Вишивають карту України на полотні розміром 180 на 120 сантиметрів. Для її створення знадобилося два кілограми бісеру, який придбали за гроші благодійників.
Вишивати бісером легше, ніж нитками, каже вчителька Анна Налепа. Додає: під час вишивання вона відпочиває та розвантажує мозок після важкого навчального року та роботи з документацією.
Читати ще: Рукодільниця з Камінь-Каширщини відроджує старовинну волинську вишивку

Цього разу над вишиванням карти працювало шестеро майстринь. Серед них – сестри-десятикласниці Марія та Софія Руднєви. До Луцька дівчата переїхали з Луганської області на початку повномасштабної війни. Софія каже: вишивка бісером – це її хобі.
Мама п’ятикласника Олена Рекротюк розпочала вишивати Львівську область, планує завершити роботу за чотири дні.
«Ми так стартуємо, щоб по чотири дні або хоча б за тиждень завершити вишивання областей», – пояснює жінка.

Презентувати карту планують до Дня Незалежності України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus