USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

«Велике будівництво»: в Україні відновлять 100 культурних об’єктів, серед них – замок Любарта

9 Липня 2020 21:18
Сто культурних об’єктів обіцяє відновити влада в Україні. Серед цих пам’яток – Бережанський замок на Тернопільщині, оборонні мури Жовкви, палац Підгорецького замку, а також Луцький замок.

Про це заявив міністр культури Олександр Ткаченко. Він повідомив, що відновлення сотні культурних пам’яток стане частиною національного проекту «Велике будівництво», пише Перший.

«Наступного року частиною національного проекту «Велике будівництво» стане відновлення 100 культурних об’єктів. Ми вдячні Президенту за підтримку ініціативи міністерства» – заявив міністр.

Проект наразі готовий для розгляду міністерствами та буде презентований найближчим часом.

До переліку увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну, каже міністр – і наводить, як приклад, 12 пам’яток, які планують відновлювати (див. нижче ілюстрації)

«Вперше за 30 років незалежності ми реально зможемо відновити історико-культурну спадщину. Яка, подекуди, в критичному стані – занедбана й напівзруйнована. Та ці об’єкти є кодом нашої нації. Збереження їхньої автентичності і духу – наша відповідальність, наповнення новим змістом – наш обов’язок перед наступними поколіннями» – каже міністр.

«Але не тільки це. Відновлення пам’яток також забезпечить сталий розвиток територій громад, прокладе нові туристичні маршрути. Пам’ятки стануть місцевими атракціями, наповняться новими сенсами» – додає Ткаченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
*** Показати IP 10 Липня 2020 21:15
Звучить просто супер, було б чудово, якби проект таки реалізували, бо кожна з пам'яток в переліку давно потребує ремонту і реставрації. Відбудовані пам'ятки у "поєднанні" з новими дорогами могли б справді позитивно вплинути на розвиток внутрішнього туризму!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus