USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Весняне загострення Линдюка», – Дубняк про спроби виправдати бездіяльність Волинської ОДА

12 Квітня 2019 14:31
Голова Маневицької РДА Андрій Линдюк намагається виправдати бездіяльність Волинської ОДА, переклавши відповідальність на Волинську облраду. При цьому сам очільник району нехтує своїми повноваженнями і котрий рік не може вирішити навіть побутових проблем – зокрема, освоїти кошти і, нарешті, побудувати туалети в сільських школах.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив керуючий справами виконавчого апарату Волинської обласної ради Дмитро Дубняк.

«11 квітня на сесії Маневицької районної ради депутати, нібито «одноголосно», а точніше 20 з 34 депутатів районної ради, підтримали звернення до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та до його заступників, щоб вони скликали позачергову сесію.

Під час сесії було озвучено, що держава виконала низку своїх зобов’язань і вже фактично з 1 січня є гроші на будівництва амбулаторій (на Маневиччині в селах Троянівка та Прилісне), є 25 мільйонів гривень залишку освітньої субвенції, а також понад 400 мільйонів гривень на ремонти доріг. Та для того, щоб ці кошти могли використовуватись на благо волинської громади, потрібне технічне рішення облради.

Також голова РДА Андрій Линдюк додав, що чи то свідомо, чи то через свою закордонну зайнятість, або через байдужість до проблем волинян, вже 5-й місяць Ігор Палиця не проводить сесії обласної ради», – заявив Дубняк.

З його слів, сесії обласної ради проводяться у встановлені чинним законодавством терміни. Зокрема щодо виділення та освоєння бюджетних коштів, Дмитро Дубняк нагадав, що на сесії, яка проходила 26 вересня 2018 року під головуванням голови обласної ради Ігоря Палиці, обласна рада виконала низку своїх зобов’язань щодо будівництва амбулаторій.

А саме, Волинська обласна рада ще шість місяців тому, своїм рішенням № 21/13 спрямувала кошти Департаменту регіонального розвитку та ЖКГ Волинської ОДА на будівництво амбулаторії у селі Троянівка в сумі 5,58 млн грн. та в селі Прилісне – 5,85 млн грн. По об’єкту в селі Троянівка у 2018 році було проведено два тендери і укладено договір підряду на суму 6,25 млн грн. По об’єкту в селі Прилісному також у 2018 році було проведено два тендери і укладено договір підряду на суму 9 млн грн.

Коштів, які виділила обласна рада, було цілком достатньо на початок та продовження будівництва. Проте, інформує Дубняк, відповідний аванс обласною державною адміністрацією не був сплачений підрядникам у 2018 році.

У березні ж 2019 року ОДА знову подає проект змін до «незаконного» на їхню думку рішення, де знову просять виділити кошти на будівництво тих самих амбулаторій як у 2018 році.

«Щодо коштів у розмірі 400 млн грн на ремонт доріг, повідомляю, що станом на сьогодні перелік на 2019 рік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах остаточно не погоджений та не затверджений Волинською ОДА. Тому закиди в бік Волинської обласної ради тут не доречні», – додав посадовець.

Також, з його слів, освітня субвенція має цільове призначення, в тому числі на облаштування санвузлів в школах області.

«Щодо залишку освітньої субвенції в розмірі 25 млн грн. Пропозиції щодо її розподілу ні від ОДА, ні від Вас як голови Маневицької райдержадміністрації, станом на сьогодні так і не надходили. А не надходили можливо саме тому, що Вам не болить це питання. Адже саме Ви як керівник райдержадміністрації, є рекордсменом з необлаштованих санвузлів у 12 школах.

Пане Линдюк, зробіть хоч щось для Маневицького району перед своїм звільненням, побудуйте дітям обіцяні санвузли в школах, а не пробуйте критикувати голову обласної ради», – звернувся Дмитро Дубняк до Андрія Линдюка.

Нагадаємо, раніше голова Маневицької РДА відзначився блокуванням утворення Колківської ОТГ. Також Андрій Линдюк відомий своїми діями та тиском на громаду, яка вирішила співпрацювати з КП «Волиньприродресурс». Зокрема голова обласної ради Ігор Палиця заявив, що цим Андрій Линдюк дискредитує обласне та вище керівництво держави.

«І коли Порошенко говорив, що не допустить чиюсь вотчину, то, можливо, він говорив про таких місцевих князьків, як ви», - заявив Ігор Палиця, звертаючись до голови Маневицької РДА Андрій Линдюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus