USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Ветеранська аптека – не для ветеранів?

9 Квітня 2012 16:39
В аптеці для ветеранів, яка розташована у Луцьку, ціни на ліки – занадто високі. Владці обіцяють «навести порядок».

Про це йшлося 9 квітня під час круглого столу «Державні гарантії соціального захисту ветеранів війни» в облдержадміністрації.

Заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Іван Грицюк розповів, що на Волині для ветеранів розраховано понад 470 ліжко-місць. «200 – в обласному госпіталі ветеранів війни, інші – в лікувальних закладах», - зауважив чиновник.

З його слів, досягнуто значного збільшення витрат на харчування і лікування хворих ветеранів. «В 2012 році на харчування - 35 гривень на ліжкодень, медикаменти – 40 гривень. В 2011 році були менші суми», - повідомив Грицюк.

Несправедливий поділ

Голова обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Федір Орлов обурився тим, що інвалідів війни І групи несправедливо «ділять» на підгрупи «А» і «Б».

«Чоловік – інвалід війни І групи, але нікуди не звертався і не лягав лікуватися, потрапляє в підгрупу «А». Інвалід війни, який провоював і в нього трясуться ноги і руки - в підгрупу «Б». Це – несправедливо», - висловився громадський діяч.

Грицюк запропонував йому звертатися з кожним конкретним випадком до керівництва управління, аби виправити ситуацію. А заступник голови ОДА Олександр Курилюк запевнив: «Порядок будуть наводити».

Нечесні фармацевти?

Натомість член обласного відділення Союзу інвалідів України Валерій Смалько поскаржився на високі ціни у «ветеранській» аптеці, яка розташована на проспекті Грушевського в Луцьку.

«Я туди не ходжу, бо в інших аптеках – ціни нижчі. А коли я спитав у завідуючої за ціни, вона мені нагрубіянила. Взагалі з ветеранами не хоче говорити», - розказав він.

Курилюк відповів громадському діячу, що нині комунальним аптекам важко конкурувати з приватними. «Влада збирається навести порядок. Зокрема фармацевтам дадуть певних стандартів, то цілком можливе зниження цін на найбільш ходові ліки. А у ветеранській аптеці ціна повинна бути чи не найнижча», - висловив думку чиновник.

Водночас керівник обласного відділення Союзу інвалідів Григорій Ощепко поцікавився тим, як контролюють якість ліків. Мовляв, інколи препарати, які він купує, не допомагають.
«Відчувається, що багато підробок. До речі, в Лівії смертна кара – за підробку ліків. А що в нас?», - запитав він.
Курилюк запевнив його, що контролюючі органи постійно проводять перевірки в аптеках. «Часом бізнес буває непорядним», - додав посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Василь Львівський Показати IP 9 Квітня 2012 17:43
Апетити комунальникам приборкати треба! А форма власності тут ні до чого! Ще на Львівський в аптеці "ВФП" ціни неадекватні!
дід Шапокляк Показати IP 9 Квітня 2012 18:01
Ця аптека тількі на паперах дає знижку, бо вже зі знижкою лікі дорожчі ніж в інших аптеках...
Фальсифікат Показати IP 9 Квітня 2012 18:34
ВИ зайдіть в оці чортові аптеки і подивіться на їхні ціни? Можна подумати, що зайшли в ювелірний магазин! Бісівське коріння! Горітимете довго і весь час, у пеклі, і ваші нащадки...
фальсифікату Показати IP 9 Квітня 2012 21:43
а ви шановний не ходіть в аптеки й ювелірні магазини, а лікуйтеся крильцем кажана чи хвостом щура. Клясти ще й у великий піст. Бачу ти ще той праведник. Псих!
Психиатр Сечарський Показати IP 10 Квітня 2012 07:43
О! Миле серцю слово бачу! Назвав психом когось - перевірся спочатку сам! Лише в нас монополія людей записувати у психи!! Ласкаво просимо!!! Аміназинчику не пошкодуємо...
перехожий Показати IP 10 Квітня 2012 09:58
аптека на проспекті Грушевського сама хамовита, як і завідуюча, так і персонал.Ще хамовата аптека в домі побуту, особливо одна жіночка .Взагалі в мережі аптек "ВФП" ціни недекватні завжди були.Але що поробиш там все налаштовано на кумовстві та "совковій" мережі ведення бізнесу.
Ghost Rider Показати IP 10 Квітня 2012 13:34
Тим і відрізняється державний бізнес від приватного, і неважливо, аптека це чи магазин. Дотації, фінансування, а толку ніякого - сервісу "0", ціни зашкалюють. Рррребята - Ви неконкурентні, оновіть кадри, навчіть їх посміхатися, а держава відстоює їх інтереси, мовляв це ж дежавна структура))смішно до сліз, толку з того що вона державна. Саме приватний бізнес задає планку якості, а вони явно недотягують. І познімайте ті позорні вивіски "Ветеранська", "Соціальна"....працюйте, а не займайтеся "разводняком"!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus