USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Від інтубації з присіданнями до порятунку Гоші та Ані: змагання медиків у Луцьку. Фоторепортаж

10 Жовтня 2019 19:39
Сьогодні у Луцьку стартував Четвертий Волинський чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Волинські медичні ралі – 2019».

Під час заходу 18 команд з різних куточків області виборювали право називатися найсильнішою та представляти Волинь у змаганнях вищого рівня. Учасники зазначають, що захід – чудова нагода обмінятися досвідом та отримати нові знання із застосування специфічних засобів порятунку життя у екстремальних ситуаціях.
Фотограф Інформаційного агентства Волинські Новини отримав унікальну можливість супроводжувати одну з бригад під час її виїздів на локації. Їх організатори підготували 5 – дві на вулиці Словацького, 28, поблизу церкви на вулиці Глушець, у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та на Театральному майдані.
Першим завданням для команди з Володимира-Волинського було зорієнтуватися у ситуації та правильно скористатися приладом для інтубації легень. На це відводився обмежений час, а покаранням за помилкові дії стали по 20 присідань для кожного члена команди.
Наступний виїзд відбувся до «бабусі», якій стало зле під час сповіді у церкві. Тут на бригаду очікувала «засідка» від організаторів – імітація ДТП з людськими жертвами.
За тим, медиків «викликали» у парк, де втратила свідомість велосипедистка. Після цього довелося «рятувати» хлопчика зі складним медичним діагнозом.
І на завершення бригаді дісталося чи не найскладніше завдання, яке називалося «Сонце, де ти?». За його легендою, потрібно було повернути до життя людину із зупинкою серця. Роботу медиків ускладнювала відсутність світла у приміщенні. Тож порятунок манекенів (їх лагідно називають Гоша та Аня) командам довелося проводити у драматичній обстановці – під промінням ліхтариків.

Фото Олександра Дурманенка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus