USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Від початку війни з України виїхали 650 тисяч чоловіків призовного віку, – Politico

18 Квітня 2024 14:27
Від початку повномасштабної війни з України могли виїхати близько 650 тисяч чоловіків призовного віку. Більшість із них незаконно перетнула кордон.

Про це йдеться у статті Politico, передає ТСН.

У публікації зазначається, що серед українців «випарувався сплеск патріотизму», який був на початку повномасштабного вторгнення. Тепер українці масово ухиляються від мобілізації.

Повідомляється, що поїзди, які два роки тому вивозили за кордон жінок і дітей, тепер на третину заповнені чоловіками, яким якимось чином вдалося отримати документи про виїзд.

Читати ще: Як ухилянти втікають із України за кордон: у Нацполіції назвали найпоширеніші схеми

Водночас Президент України Володимир Зеленський і Верховна Рада «не наважуються призначати новий масовий призов». За твердженнями керівника Офісу президента Андрія Єрмака, масштабна мобілізація не матиме підтримки серед населення.

Видання пов’язує таку позицію української влади з відсутністю належної допомоги від Заходу, що «допомагає Путіну вигравати війну».

«Захід не зміг запропонувати те, що необхідно, а це, зі свого боку, підриває бажання України робити те, що необхідно», – вважають автори статті.

Читати ще: У Палаті представників США оприлюднили законопроєкти про допомогу, Україні – майже $61 млрд
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 18 Квітня 2024 15:47
скільки з них діточки та всякі родичі нардепів, міністрів мерів, олігархів, судів та прокурорів
Groß Показати IP 18 Квітня 2024 17:04
Як крадуть так і патріотизм закінчиться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus