USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Віддали державну землю в приватні руки: проти посадовців Підгайцівської сільради відкрили кримінал

30 Березня 2023 10:33
Проти посадовців Підгайцівської сільської ради відкрито кримінальне провадження. Йдеться про земельну ділянку, що біля ресторану «Жито» в передмісті Луцька.

Цю ділянку площею 75 сотих Підгайцівська сільська рада виділила лучанці Вишневській Людмилі Степанівні. Робити це сільрада не мала права, оскільки земля є державною й перебувала в користуванні Служби автомобільних доріг у Волинській області, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Ділянку передали в приватну власність, а згодом вона була розділена на дві частини й продана.

Зараз прокуратура в судах намагається повернути ділянку в державну власність.

«Прокурори обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення службовими особами однієї з сільських рад Луцького району в змові з посадовцями приватного підприємства зловживання владою або службовим становищем, а також службової недбалості.

Під час слідства встановлено, що через незаконні дії посадовців із користування Служби автомобільних доріг у Волинській області вибула ділянка, розташована в селі Струмівка Луцького району. Рішенням сільради вона була передана у власність громадянки, згодом розділена на дві. І потім ці дві земельні ділянки було продано фізичним особам», – інформувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

На обидві ділянки накладено арешт, таким чином унеможливлено будь-які дії з цією землею.

«Також прокурори зверталися до суду з позовом в інтересах Луцької райдержадміністрації та Служби автомобільних доріг у Волинській області для того, щоб повернути цю земельну ділянку у власність держави. Суд пристав на пропозицію прокуратури і у грудні минулого року задовольнив цей позов. Проте відповідачі оскаржили його в апеляційному порядку й зараз триває апеляційний перегляд цієї справи. В апеляційному суді прокурори надалі відстоюватимуть свою позицію про повернення цієї землі державі», – зазначила Наталія Мурахевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus