USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відеонагляд і няня: якою буде дитяча церква у Луцьку

14 Грудня 2018 10:57
У дитячій церкві, яку хочуть збудувати у Луцьку, матері зможуть на декілька годин залишати дітей з нянею.

Про це митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл розповів у інтерв’ю «Тиждень.ua».

За його словами, наразі у Волинській єпархії активно працюють на розробкою проекту дитячої церкви. Мета її діяльності – допомогти самотнім матерям.

«У нашому суспільстві є велика проблема самотніх матерів або, наприклад, жінок, що страждають на післяродову депресію. Тож пропонуємо таку модель: мати може зайти до храму помолитися, причастити дитину», – розповів він.

Також у храмі буде змога залишити дитину на декілька годин.

«Свічниця при такому храмі є водночас і нянею, із нею жінка може залишити дитину й піти у своїх справах на кілька годин. Робимо відеонагляд, і коли мати йде до кав’ярні неподалік, вона може на екрані спостерігати, як там її дитина в церкві. У такий спосіб ми дбаємо не просто про комфорт людей, а про дещо більше - збереження сім’ї, майбутнього нашої нації», – розповів Михаїл.

Нагадаємо, 3 грудня на вулиці Конякіна у Луцьку митрополит Луцький та Волинський Михаїл звершив чин заснування так званого дитячого храму та поставлення хреста. Церкву освячено на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці.

Наприкінці жовтня міська рада надала релігійній організації «Релігійна громада Введення у храм Пресвятої Богородиці УПЦ КП міста Луцька» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій на вулиці Конякіна. Раніше зазначалося, що відповідно до проекту, у храм зможуть заїжджати мами з дитячими візочками, також у будівлі буде пеленальна кімната, місця для сидіння. Навколо храму мають намір облаштувати зелену зону для відпочинку та дитячий майданчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Антон Показати IP 14 Грудня 2018 11:14
Щоб ні в кого не було депресії треба щоб в людей гроші були, економіка працювала а не щоб тільки одне засилля церков було, медицину опустили до нуля, то тепер кажуть на все воля божа, чоловіки змушені працювати закордоном небачити жінок, жінка живе сама з дитиною , житлові проблеми, думки яке буде майбутнє твоєї дитини в такій країніяка навіть тобі шансу не дала на гідне життя, от тобі і причини депресії.
Волиняка до Антон Показати IP 14 Грудня 2018 12:18
До чого тут економіка? Як казав один герой з кінофільму: " Якщо людина ідіот - то це надовго"
Антон до Волиняка Показати IP 14 Грудня 2018 13:39
економіка це те, що приносить бумашки в гаманець за які ти можеш їсти та жити, небуде бумажок то ти що будеш божою молитвою харчуватися чи йти молитися?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus