USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відкати і погрози: керівники інтернатів Волині повідомили про тиск директора департаменту соцзахисту ОДА

20 Травня 2020 13:32
Керівники п’ятьох інтернатних закладів Волинської області заявили про спроби вимагання коштів, шантаж та тиск з боку новопризначеного директора департаменту соцзахисту населення Волинської ОДА Костянтина Нестеренка, який прибув працювати з Луганщини. Зокрема, чиновник вимагав в них відкати в розмірі 90% від премії, а також заявив, що тепер сам буде обирати, яка з фірм переможе на тендерах.

Директори підготували спільне звернення до Волинської обласної ради, яка є засновником комунальних підприємств, та в поліцію.

Як йдеться в зверненні, в шістьох інтернатних закладах Волині перебуває 730 підопічних, роботу закладів забезпечує 540 працівників. Серед шістьох керівників четверо мають звання «Заслужений працівник соціальної сфери», а останні роки волинські заклади входили до топ-5 кращих в Україні.

Проте, зі слів керівників, з призначенням луганського чиновника Костянтина Нестеренка, ситуація може кардинально змінитись. Зі слів очільників закладів, за місяць роботи Костянтин Нестеренко жодного разу не поцікавився станом справ у закладі, натомість почав по декілька разів вимагати одну і ту ж фінансову звітність, тиснути на директорів та прямо заявляти про те, що він буде «уничтожать директоров интернатов».

Читайте також: «Буду унічтожать»: чиновник Волинської ОДА з Луганщини вимагав у директорів інтернатів 90% їхніх премій

Як повідомили очільники закладів, коли вони спробували донести інформацію про роботу інтернатів, умови перебування підопічних та нагальні потреби, той заявив: «Мне это не интересно».

За деякий час дійшло до відкритого вимагання коштів. Коли керівники закладів звернулися за погодженням щодо виплати премії керівникам та працівникам, він заявив, що погодить її за умови, якщо 90% від розміру премії керівники віддадуть йому, а 10% залишать собі.

Чи не єдине питання, яке хвилювало Нестеренка – тендери. Директори інтернатів кажуть, що Нестеренко прямо казав, що переможцем тендерів буде та фірма, яку він обере. Коли ж йому казали, що є відповідна процедура по системі закупівель «Прозоро», де обирають найкращу цінову пропозицію, він заявив, що «це на Волині так, а на Луганщині – по іншому».

Читайте також: Чиновника, який на Волині вимагав відкати за премії, звільнили на Луганщині за побори

Не гребує директор і використанням службового становища. Приміром, залякуючи звільненням, Нестеренко зажадав, щоб його автомобіль «Шкода» відремонтували на базі Луцького геріатричного пансіонату.

«Ми вже не знаємо, що від нас хочуть. Кожного дня вимагають незрозумілі довідки, постійно одні ж і ті самі. Цим нам так розбалансували роботу, що не можемо зібрати пакет документів на оголошення закупівлі продуктів і медикаментів. Нас просто намагаються знищити і довести до краю, тому більше мовчати не можемо», – зазначають директори закладів.

Аби уникнути вимагань з боку Нестеренка, з директорами закладів уклали додаткову угоду до контракту відповідно до якої премії будуть погоджуватись з керівництвом облради, яка є засновником комунальних підприємств.

Під зверненням, яке передадуть в правоохоронні органи, підписалися керівники Горохівського, Руденського, Олицького, Голобського психоневрологічних інтернатів та Луцького геріатричного пансіонату. Звернення також підтримала очільниця Берестечківського психоневрологічного інтернату, яка через стан здоров’я не змогла прибути разом з колегами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
додік Показати IP 20 Травня 2020 13:44
"Я на вас жалобу напішу! Коллєктівную!" (с) ПС. Вітаю педагогів: "Ви сдєлалі ето вмєстє!"
Step Показати IP 20 Травня 2020 14:01
Понаїхали лугандони. Треба гнати з Волині цього "однокласника Азарова" (мова така ж). Подивіться його декларації. Куди тільки він не пхався. В результаті до нас прибилось.
Луцьк Показати IP 20 Травня 2020 14:09
Людина мабуть інакше не навчена працювати і не вбачає у цьому кримінальної складової! Дуже хочеться вірити, що звернення дійде до облради, і що НАЙГОЛОВНІШЕ, будуть зроблені відповідні висновки та буде покараний без права по-життєво працювати на державних посадах Костянтин Нестеренко ! Нічого особистого, але у таких людей красти у держави і по-хамські поводитись - в крові, якщо і схоче виправитись - то це не надовго! Всі ми ходимо під Богом і хто знає де застане старість кожну людину, у тому числі і Костянтина Нестеренко ! Сил і підтримки на всіх рівнях директорам цих закладів, ну невже на Волині не має з кого вибрати директора департаменту соцзахисту населення Волинської ОДА????
Коза до Луцьк Показати IP 20 Травня 2020 15:04
Його призначає голова ОДА. Згадуємо, що таке ОДА. І розуміємо звідки ноги ростуть.
Волинь Показати IP 20 Травня 2020 14:38
Це голова ОДА привіз і лобіював призначення, Президент мабуть і не знає такого призвища! От Погуляйко тепер нехай відповідає за своїх "побратимів"! Ще з сюжету Аверсу про цю особу було зрозуміло, що то за "кадр" і чим воно живе! Коли голова ОДА відповість за своїх призначенців?!
Ісса Ндойє Показати IP 20 Травня 2020 16:11
Вони всі вже засиділися на посадах ...Треба всіх міняти. І мабуть усі пенсійного віку !!!
підлеглий Показати IP 20 Травня 2020 16:12
а нам то як бути......з його приходом повністтю паралізувалась робота департаменту..... чухай ка дядя звідки прибув ніхто тебе тут не виглядав...... б
ЗЕ Показати IP 20 Травня 2020 18:26
Не забувайте, що Погуляйка призначив Зеленський. Зеленський міг вибрати адекватну людину. обрав такого ж непрофесіонала як і він сам.
ялюблюВолинь Показати IP 20 Травня 2020 19:31
Погуляйко і Ко повністю дискредитують Волинь....так огидно за цим спостерігати...запитання 1...а чому замовк депутатський корпус обласної ради, який так колективно виступав проти призначення Погуляйка?.. запитання 2..чому на брифінгу Погуляйко мовчить, а головує І.Палиця?)))...мабуть в цьому і є відповідь! ;)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus