USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відновлюють і фізичне, і психічне здоров’я: в Луцьку військові проходять безплатну реабілітацію

5 Червня 2022 15:27
Уже вісім років на сході України тривають воєнні дії. Із 24 лютого 2022-го розпочалася повномасштабна агресія Росії.

Захисникам незалежності нашої Батьківщини, які пережили пекло бойових дій, потрібна реабілітація. Ідеться не лише про фізичне здоров’я, а й про психічний стан воїнів, наголошено в сюжеті ТРК «Аверс».

Щодня в Медичному центрі реабілітації учасників бойових дій у Луцьку – близько 150 пацієнтів. Тут надають допомогу і військовим, і цивільним. Щоправда, особливо трепетне ставлення – все-таки до захисників: їх обслуговують без черги.

Активно сприяє вдосконаленню роботи медзакладу Луцькрада. З часу відкриття за кошти з міської казни площу центру збільшили майже вдвічі. Найближчим часом тут розмістять додаткових 17 ліжко-місць.

«Є кваліфікований лікарський персонал, який має великий досвід роботи (фактично з 2014-2015 років). Тут надають фахову допомогу і приділяють максимальну увагу кожному пацієнту. На жаль, кількість людей, які потребуватимуть кваліфікованої допомоги, буде зростати. Тому ми розширюватимемо спектр надання психологічної допомоги. Зараз допрацьовуємо програму, щоб цією допомогою охопити максимальну кількість тих, хто повертається з зони бойових дій», – розповідає Луцький міський голова Ігор Поліщук.

У центрі реабілітації воїни відновлюють фізичне здоров’я. Особливо важливою є психологічна підтримка, бо забути пережите непросто.

Психолог центру Любава Казмірчук зазначає: «Найголовніше – побудувати добрі взаємини для того, щоб військовий міг довіряти. Ідеться про комунікацію не тільки з психологами, а й із реабілітологами та іншим персоналом».
Незабаром штат центру планують розширити, аби залучити більше психологів та психотерапевтів.

«Звертаємося до всіх, хто цього потребує, насамперед до військових, які перебувають у наших лікувальних закладах, аби вони зверталися в центр по реабілітацію, зокрема психологічну. Їм надаватимуть якісні послуги. За необхідності об’єм допомоги будемо збільшувати, тобто робитимемо все, щоб наші військові отримували допомогу та якнайшвидше відновлювали своє здоров’я – і фізичне, і психічне», – зазначає керівник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін.

Читати ще: Як працює медичний реабілітаційний центр у Луцьку: кому яку допомогу надають

Як ми писали раніше, військовослужбовців, ветеранів та учасників бойових дій запрошують пройти безплатну реабілітацію в комунальному Медичному центрі реабілітації учасників бойових дій. Першочергово реабілітацію отримують саме ці категорії громадян.

Для пацієнтів працюють 20 висококваліфікованих і досвідчених фізичних терапевтів, ерготерапевтів, реабілітологів, невропатологів, ортопедів-травматологів, психологів, терапевтів мовлення, логопедів, які готові допомогти нашим воїнам у фізичному та психологічному відновленні. Загалом колектив установи – це 70 працівників.

До послуг пацієнтів:

– гідромасажні ванни;

– басейн для витягування хребта;

– циркулярні душі;

– душ Шарко;

– зал лікувальної фізкультури;

– тренажерний зал;

– кімнати відновлення дрібної моторики;

– кімнати індивідуальної та групової психологічної реабілітації;

– соляна кімната тощо.

КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади» розташований за адресою: Луцьк, проспект Волі, 66а. Телефон реєстратури: 050 438 97 51.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus