USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Відомо, хто став керівником центру контролю та профілактики хвороб на Волині

4 Січня 2022 14:41
У низці регіонів призначили керівників центрів контролю та профілактики хвороб.

Як передає Укрінформ, про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив у Фейсбуці.

«Перший робочий день у новому році розпочався із вручення контрактів новопризначеним керівникам обласних центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Сьогодні 12 регіонів, а саме Київська, Вінницька, Луганська, Харківська, Хмельницька, Івано-Франківська, Волинська, Чернівецька, Рівненська, Кіровоградська та Тернопільська області отримали в одній особі керівників центрів та головних державних санітарних лікарів областей», – написав він.

Як зауважив Ляшко, призначення керівників ЦКПХ є черговим кроком у перезавантаженні системи протиепідемічного захисту України.

Створення нової мережі центрів контролю та профілактики хвороб міністр назвав рішенням, яке дозволить поєднати сильні сторони централізованих та децентралізованих систем забезпечення контролю над хворобами та епідемічного благополуччя населення.

Як повідомила у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, на посаду керівника ЦКПХ був конкурс, перемогу у якому здобула головний державний санітарний лікар області Наталія Янко.
«Через модель функціонування мережі таких центрів у кожній області ми матимемо можливість забезпечити пильний моніторинг за показниками здоров’я населення, оцінювати ризики та давати цінні вказівки і рекомендації органам місцевого самоврядування та суб’єктам господарювання без постійного втручання в їх автономну діяльність», – пояснив Ляшко.

За його словами, також з’являться достатні повноваження та здатність оперативно реагувати на будь-які виклики у сфері громадського здоров’я.

«Це працівники центрів вже демонструють у період пандемії COVID-19. Від новопризначених керівників очікую активної роботи в напрямку захисту населення від інфекційних та неінфекційних хвороб, епідеміологічного нагляду, а також активної профорієнтаційної роботи серед студентів медичних вузів», – наголосив очільник МОЗ.

За словами Ляшка, завдяки цьому новостворені центри знову матимуть можливості для розвитку, технічного удосконалення та повернуть престиж професії і довіру громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мешканка Показати IP 4 Січня 2022 15:41
Хто б сумнівався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus