USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відпочинкова зона, Луцькі Витязі та тренажери для собак: які ініціативи лучан профінансують з міського бюджету

3 Травня 2018 11:15
Виконавців десяти громадських ініціатив, що здобули найактивнішу підтримку лучан, визначили члени координаційної ради.

Про це йшлося під час засідання координаційної ради з реалізації Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2018 рік 3 травня.

Як повідомив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, загалом було представлено 20 ініціатив.

Вартість реалізації однієї ініціативи – 50 тисяч гривень коштів бюджету міста та не менше 10 % (5 тисяч гривень) співфінансування.

Лідером за підсумком голосування стала ініціатива з облаштування пішохідно-відпочинкової зони на території скверу ЗОШ №22 (автор – Юрій Галайда, ініціатива набрала 276 голосів). Ініціатива полягає у створенні зони відпочинку для школярів та мешканців мікрорайону. Передбачене здійснення благоустрою території скверу, облаштування його смітниками, укладання бруківкою доріжок, встановлення лавочок та освітлення для культурного відпочинку та проведення дозвілля учнів навчального закладу і мешканців прилеглих будинків. Бюджет ініціативи становить 60 тисяч гривень , 50 тисяч з яких виділять з міського бюджету, решту коштів надасть ініціативна група.

Також до десятки лідерів увійшла низка ініціатив. Так, 250 осіб проголосували за встановлення енергозберігаючих ліхтарів вздовж пішохідної доріжки. Автор Ініціативи Ярина Стельмащук пропонує встановити три металеві опори з світлодіодними світильниками понад пішохідною доріжкою загального користування, що з'єднує значну частину будинків 55-го мікрорайону з торговельним центром, зупинкою громадського транспорту та ринком. Бюджет ініціативи – 58,83 тисяч гривень, з них 50 тисяч – з міського бюджету.


Третє місце з 238 голосами посіла ініціатива створення екологічного ролика «Планета Неяшок» (серія 1: Сортування сміття). Автор Леонід Тивонюк пропонує створення анімації (українською і англійською мовами) про сортування сміття, що підвищить екологічну свідомість громадян та візуально покаже вплив кожного вчинку на екологію Землі. Головний меседж – «Кожен із нас відповідальний за свої вчинки та дії». Анімацію буде виконано у ляльковій (об'ємній) техніці та з використанням комп'ютерної графіки. Демонстрація анімації відбуватиметься на переглядах, присвячених проблемам екології, а також роботи будуть знаходитися у вільному доступі в Інтернеті. Бюджет – 50,9 тисячі гривень, з них 44,9 тисячі – з міського бюджету.

214 осіб підтримали ініціативу щодо створення майданчику для вигулу собак біля Палацу учнівської молоді. Передбачене облаштування майданчику для вигулу собак на місці, визначеному у додатку №5 до рішення №457-1 виконавчого комітету Луцької міської ради від 06.08.2014. Встановлення огорожі, відповідних інформаційних знаків, смітника для відходів життєдіяльності собак. Автор ініціативи – Олександр Ванюрський, бюджет – 57 тисяч гривень, з них 50 тисяч з міського бюджету. Перший заступник міського голови відзначив, що створений раніше аналогічний майданчик у сквері за РАЦСом показав свою потрібність місту.

П’яте місце посіла ініціатива Сергія Карпюка «Серія культурно-мистецьких заходів «Old city hype» на території старого міста у Луцьку». Вона передбачає придбання мобільної секційної подіумної сцени та проведення ряду культурно-мистецьких заходів для мешканців старого міста та молоді міста Луцька, а саме: вечір акустичної музики, два літературно-акустичні вечори, вечір прози молодих виконавців, вечір танців «Для тих кому за...»). Сцена буде перебувати на балансі Департаменту сім'ї, молоді та спорту міськради, що буде модерувати графік її передачі на безкоштовній основі для проведення громадських заходів ініціативними групами чи ГО. Бюджет – 70 тисяч гривень, з них 50 тисяч – з міського бюджету.


Ініціативу проведення заходів вшанування пам'яті полеглих на сході України героїв підтримали 163 особи. Автор Павло Ковальський пропонує з нагоди 4-ої річниці трагічних подій на 10 блокпосту поблизу міста Волноваха Донецької області, під час яких Волинська земля понесла найбільші втрати своїх захисників, провести заходи вшанування пам'яті за полеглих на сході України героїв, військово-патріотичного виховання для жителів Луцька спільно з учасниками антитерористичної операції та учасниками бойових дій на території інших держав. Передбачене нагородження бійців, волонтерів та активних громадян, частування солдатською кашею, військово-патріотичні ігри, благодійний ярмарок. Бюджет ініціативи – 59 тисяч гривень, з них 50 тисяч з міського бюджету.

На проведення заходів святкування Дня захисника України 14 жовтня 2018 року автор ініціативи Олег Кобилинський пропонує витратити 60 тисяч гривень (з них 50 тисяч з міського бюджету).

За серію з трьох заходів «Луцькі Витязі», автором якої є Сергій Ващук, проголосували 149 осіб. Серія з трьох заходів «Луцькі Витязі» відбудеться в трьох мікрорайонах міста. Суть заходів полягатиме у проведенні майстер-класів і змагань з сучасного мечевого бою серед школярів та студентів міста, а також активних жителів мікрорайонів. Ці заходи посприяють налагодженню діалогу між мешканцями мікрорайонів міста, спільне проведення дозвілля, а також зацікавлення до вивчення історії України і рідного краю. Йдеться про заохочення жителів міста до здорового способу життя, а також заняття спортом. Бюджет ініціативи становить 70 тисяч гривень, з них 50 тисяч з міського бюджету.

Дев’яте місце посіла ініціатива створення тренажерів для собак від Андрія Сірука. Йдеться про формування гуманного та толерантного ставлення до тварин та їх власників в суспільстві. Встановлення тренажерів для занять на території майданчика для вигулу собак у Луцьку, а саме: бар'єрів різної висоти, гірки, бум, кільця допоможуть тварині розвинути вправність та спритність. Займаючись на них, собаки зможуть підтримувати хорошу фізичну форму і, водночас, розважитись разом із господарями. На ініціативу витратять 61 тисячу гривень, у тому числі 50 тисяч з міського бюджету.

Замикає десятку лідерів ініціатива Наталії Климко щодо озеленення вулиці Кримського. Бюджет ініціативи становить 49,845 тисячі гривень, з них 44,86 – з міського бюджету. Пішохідну частину вулиці Кримського навпроти будинку на вулиці Липинського, 15 пропонують очистити від будівельних залишків, цегли та бетону, вирівняти площу, встелити шаром родючого ґрунту, висадити декоративні дерева, кущі та висіяти газонну траву.

Отже, загалом бюджет десяти ініціатив становитиме понад 596 тисяч гривень, 489,76 тисячі виділять на їхню реалізацію з міського бюджету.


За результатами засідання визначили відповідальних виконавців кожної з ініціатив з-поміж структурних підрозділів міськради. Так, п’ять ініціатив реалізовуватиме департамент ЖКГ, три – департамент культури, одну – департамент сім’ї, молоді та спорту та одну – відділ інформаційної роботи міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ну да Показати IP 3 Травня 2018 11:47
а чому не пишете, що спочатку повідсівали ініціативи, які давали окремі мешканці, а самі вибрали ті проекти, які лише вам до вподоби, а потім провели головування. Потрібно було включити всі ініціативи, а потім провести голосування, мудрагелі...
ен Показати IP 3 Травня 2018 20:56
А не забагато для 55 району?? І ліхтарі, і озелененення? Щойно там тільки проклали дорогу біля садіка нового! Дайте грошей іншим районам міста, а не все одній вулиці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus