USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку хочуть буккросинг, нові графіті та патріотичний сквер

11 Травня 2016 15:17
Набір анкет на конкурс громадських ініціатив у місті завершився. Уже готується розпорядження міського голови про початок голосування за ініціативи, які конкурсна комісія допустила до голосування.

Сьогодні, 11 травня, відбулося чергове засідання конкурсної комісії, яка з’ясовувала, чи є в претендентів усі потрібні документи, чи не порушують вони законодавство, або права інших лучан.

Так, під час засідання стало відомо про деякі з ініціатив, за які голосуватимуть лучани.

Приміром, в Луцьку пропонують встановити дві шафи для буккросингу. Нагадаємо, згідно з умовами буккросингу, людина, прочитавши книгу, залишає її у громадському місці, для того, щоб інша, випадкова, людина могла цю книгу знайти та прочитати; та, своєю чергою, повинна повторити процес.

Для того, аби зреалізувати цю ініціативу, автори пропонують встановити дві книжкові шафи поруч із зупинками громадського транспорту в місцях найбільшого скупчення людей. До слова, такі шафи з кодовими замками (код замка можна дізнатися в окремій спільноті в соцмережі) розташовані у Львові.

Згідно з попереднім проектом, ці шафи пропонується встановити в центрі та поблизу університету. Щоправда, місце ще не вибране остаточно.

Ще одна громадська ініціатива, якщо вона переможе, зробить Луцьк яскравішим, вважає автор Андрій Присяжнюк. Лучани знають цього юнака за посередництвом його робіт – вуличного графіті. Найбільша робота художника – зображення тризубу на стіні будинку навпроти гімназії №4. До слова, декому з лучан Андрій відомий під псевдонімом AND.

Він розповів, що вже є попередні домовленості з управлінням містобудування і архітектури, і обрані локації, де можна розмістити графіті. Зокрема, підібрали для цього трансформатори, арки в дворових територіях, та стіни житлових будинків.

Також на онлайн голосування буде винесений проект, який підготували родини загиблих бійців АТО. Вони пропонують облаштувати в Центральному парку культури і відпочинку зону патріотичної та виховної роботи. Зокрема, зліва від центрального входу в парк, поруч альтанки пропонується розмістити стенди з інформацією про початок АТО, про мобілізацію, кількість загиблих.

«Це має бути куточок в парковій зоні, де буває багато людей, з національно-патріотичним аспектом. Там має бути розміщена інформація про новітню історію країни, зокрема, історію АТО, яку немає звідки почерпнути», - пояснюють автори.

До слова, пропонували авторам розмістити згадані інформаційні стенди в скверів Героям Майдану (який можна було б згодом перейменувати на сквер Героям Майдану та АТО), оскільки в Центральному парку часто відбуваються розважальні заходи і чи не буде це неприємно родинам загиблих бійців. Але автори ініціативи зауважили: в країні тривають військові дії, але розважальні заходи все одно проводяться, тож це не аргумент для зміни місця розташування об’єкту. Тим паче, кажуть, вони не акцентували на трагізмі - вшануваннян пам'яті загиблих, а охопили ширшу тематику - патріотизм.

Пропонували також члени комісії облаштувати заданий стенд обабіч Алеї почесних поховань в селі Гаразджа. Та автори вважають, що на цьому місці міська рада також має зробити такий інформаційний куточок, без жодних конкурсів чи ініціатив. Урешті, автори ініціативи зазначили, що загадані стенди таки хочуть розмістити у Центральному парку міста.

Остаточний список ініціатив, які пропонуються на конкурс, буде відомий днями. Адже голосування розпочнеться 14 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 12 Травня 2016 14:47
ну да ще тільки АТо в парку не було. є меморіал, є кладовище. замість того щоб пропагувати життя, то вони тільки про смерть говорять. і всюди цвинтарі закладати хочуть. вже он вінки на площі в центрі стоять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus