USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Відтискайтесь від підлоги і читайте», – лідер «Бумбоксу» про карантин, нові пісні й концерти в Росії

24 Березня 2020 17:44
«Давайте переживемо цей всесвітній карантин. Будь ласка, сидіть вдома і не хворійте… Не впадайте у відчай чи хандру. Відтискайтеся від підлоги, читайте цікаву літературу, слухайте музику. Нарешті побудьте з рідними, ви ж так цього хотіли», – радить вокаліст, продюсер і автор пісень Андрій Хливнюк.

Під час прямого ефіру в Instagram лідер відомого українського гурту «Бумбокс» розповів про те, що робить на карантині, а також відповів на запитання фанів.

Інформаційне агентство Волинські Новини підготувало для своїх читачів добірку з найцікавіших запитань/відповідей.

Читайте також: «Бумбокс може грати що завгодно», – Андрій Хливнюк у Луцьку про новий альбом і особисте

Під час карантину щось пишете?

Так, я допрацьовую замальовки. На сьогодні у мене в роботі три нові пісні, ідеї яких з’явилися раніше. І от дійшли руки до того, аби почати з цього вимальовувати те, що, можливо, в майбутньому стане піснями.

Приїхав Олександр Чемеров – лідер гурту The Gitas, колишній фронтмен і автор пісень «Димної суміші». На жаль, поки ми не можемо побачитися через карантин, але є купа цікавих ідей. Можливо, з’явиться ще одна спільна пісня. Класну ідею надіслала ще одна українська команда, яка мені дуже подобається, Kozak System. Можливо, колись, десь через рік, з’явиться фіт з Іваном Леньо.

Наші музиканти (гурту «Бумбокс», – ВН) відсидяться вдома і підготують класні ідеї, будуть круті соляги від них на концертах. Сидять вдома й інші музиканти, композитори, які співпрацюють із нами. Це фантастичний період, тому що вони накопичать максимум енергії, яку віддадуть своїм слухачам. Ми всі скучимо за концертами, це значить, що вони стануть ще більш вибуховими. І в нас накопичиться новий матеріал. I love it.
У будь-якому разі не варто впадати через карантин у відчай чи хандру. Відтискайтеся від підлоги, читайте цікаву літературу, слухайте музику. Нарешті побудьте з рідними, ви ж так цього хотіли.

Читайте ще: Рубікон перейдено! «Бумбокс» зіграв у Луцьку для всіх своїх. Фото

Що порадили б робити на карантині?

Ми всі з вами опинилися в ситуації, яку мусимо пережити. Бажано пережити її продуктивно, весело, класно, зробити ті речі, які ми відкладали на завтра. Я, наприклад, збираюся взятися за те, до чого постійно не доходили руки: навести лад в своїх записах у нотатнику, прибрати те, що не прибрано в хаті, зробити мінімальний ремонт. Звісно, треба працювати, ніхто не відміняв роботи вдома, особливо, якщо ви щось пишете.

Зараз чудовий, просто фантастичний час для того, щоб читати. Ми проводимо багато часу в інтернеті, що я й по собі бачу, сидимо в соцмережах, а зараз можна надолужити читання. Я читаю Джона Апдайка. Це класик світової літератури і пулітцерівський лауреат. Також знайшов у батьківській бібліотеці багато англійської літератури в оригіналі. Оскільки колись працював перекладачем, то зараз займаюся з дітьми, ми проходимо уроки з англійської мови.

Раджу переглянути фільм, який зняли Білоруський вільний театр і Міжнародна асоціація журналістів, про акції на підтримку наших полонених, зокрема Олега Сенцова.
Дуже важливий меседж – зрозумійте швидкоплинність нашого життя, усвідомте те, про що ви насправді мрієте, що ви хочете робити, і розробіть покроковий план, який почнете реалізовувати. Але не очікуйте, що впаде метеорит, із нього вивалиться Елвіс Преслі і скаже: чувак, твою ідею буде втілено в життя. Варто зрозуміти, що процес втілення мрії – ваш кайф. Принаймні в мене так. Мій кайф – втілювати, бути в процесі здійснення своїх ідей, мрій, бажань, і не тільки меркантильних, а й інших (це записи, нові міста).

Ми з командою обговорювали подорож уже не у Францію, а в Шотландію, адже там є круті студії, які записують цікаву для нас музику. Там записували брудний рок 70-х, 90-х.

Чому фільм «Черкаси» має побачити кожен українець?

Це дуже важлива стрічка. Ми маємо швидкий інформаційний потік і сильну роботу ворожої пропаганди, яка наказує нам забути, не знати те, що відбулося. Зараз, маючи реванш в країні, політика капітуляції, на жаль, буде спонукати маси до того, щоб забути те, що відбулося і як це відбулося.

Доля мінного тральника «Черкаси» – це вже частина новітньої героїчної історії. Дуже важливо, щоб ми знали й показали наступним поколінням те, що насправді відбулося і в який спосіб, аби нам не довелося цей урок вивчати ще раз і ще раз. Звісно, ніякої ворожнечі чи міжнаціональної ненависті фільм не пропагує і не має, але знати, що злочин був, і те, хто злочинець, дуже важливо.
Чи вийде колись друком ваша поетична збірка?

Не найближчим часом, тому що для того, аби видати збірку віршів, треба мати як мінімум вірші. Якщо йдеться про тексти пісень, так, їх можна видати, але хочеться видавати пісні, а не тексти.

Чи сподобалася реакція на пісню «Впало небо»?

Я не очікував якоїсь суперкрутої реакції. Загалом не очікуєш певної реакції на якусь пісню. Всі музиканти сподіваються на те, що фідбек буде достатнім для того, щоби мати змогу знов записуватися, знімати кліпи, концертувати тощо.

Коли ми граємо, я зосереджуюся не на залі, а на емоційній складовій і на тому, аби зіграти в кайф. Тоді немає часу, аби звертати увагу на те, як сприймають ту чи ту пісню. Ви ковбаситеся самі, незалежно від того, що відбувається у залі. А між піснями в тебе вже є час, аби поспілкуватися з публікою.

Я чув різні історії про пісню «Впало небо». Це дуже круто, що люди знаходять себе в наших піснях.
Які три пісні порадили б послухати людині, яка вперше ознайомлюється з творчістю групи?

Забудьте про все, що було раніше, і просто послухайте «Таємний код: Рубікон», а вже потім, якщо захочете, послухайте пісню «Піддубний Микола?» Вона весела і ми її майже не граємо. Все залежить від того, чи ви аудіофіл. Якщо так, то можна послухати новіші записи. Якщо любите грув, драйв або українську лірику, український рок і хіп-хоп, то можна послухати класичні бумбоксівські платівки на кшталт «Трійки», «Family бізнесу» або «Меломанії».

До речі, альбом «Family бізнес» був для нас значущим по звуку. Ми опиралися на хіп-хоп 90-х, суміш фанку, акустичних інструментів і трушного хіп-хопу.

Також радив би послухати «Наодинці» або «Рожеві сиропи» – це пісні для того, щоб зрозуміти настрій. А потім, звісно, слухайте «Болєльщика» й іншу класну, добру, веселу музику.
Чи приїде «Бумбокс» із концертом в Росію, коли закінчиться війна?

Звернуся до наших дорогих сусідів. Для нас Росія – це не Путлер, не ті, хто виконує його накази, не ті, хто вірить у його пропаганду і йде «рятувати» світ за гроші й помирає, удобрюючи нашу землю. Дякуємо нашій армії за те, що вона перетворює всіх цих не дуже розумних чи навпаки дуже розумних, але імперіалістично налаштованих, злих людей, які не поважають нашу країну, на перегній. Зрозумійте, для мене Росія – це не вони, це мої друзі, що залишилися там, з якими я спілкуюся через інтернет, незважаючи ні на що. Ви маєте розуміти, що, незалежно від того, хто й до кого приїде, уже сталася незворотна моторошна помилка під назвою воєнна агресія. І цю воєнну агресію вчинив режим Путіна. Ми не забрали жодного сантиметра вашої землі… Є міжнародні норми і закони, які потрібно виконувати, є рамки, в яких ми живемо.

Неважливо, хто й коли до кого приїде. Колись, можливо, через 100-200 років, музиканти нових поколінь знову будуть їздити з гастролями. Ми нікуди одне від одного не втечемо, але муситимемо провести дуже серйозну роботу над помилками після того, як закінчиться війна, як у Шекспіра: «Коли ще стрінемося ми під зливу, блискавки й громи? Коли в бою якась одна здолає іншу сторона».

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus