USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Він має за все відповісти», – батько загиблої волинської медикині про священника, який просив закрити справу

8 Грудня 2022 16:12
Священник УПЦ МП Святослав Чижук знову не прийшов на судове засідання, але у поданому клопотанні відмовився від обвинувачень батька загиблої медикині Василя Созонюка в побитті та просив закрити провадження у справі. Але Василь Созонюк виступив проти закриття справи, аби священник відповів за свої дії.

Нагадаємо, у селі Обенижі на Турійщині священник УПЦ МП Святослав Чижук судиться з батьком загиблої на війні медички Олени Созонюк. Звинувачує його в побитті та вимагає фінансової компенсації.

Сам Василь Созонюк запевняє, що духівника не бив. Причиною конфлікту давно стали різні релігійні погляди. Ситуація загострилася, коли в селі вирішили перейти до ПЦУ. Першою про конфлікт повідомила сестра загиблої медички Ольга Созонюк. Вона інформувала, що священник заявив: родина отримала гроші за загиблу на війні, то може йому заплатити.

28-річна бойова медичка 14-ї ОБМр Олена Созонюк загинула на війні 3 вересня, рятуючи життя побратимів. Вона стала до лав українського війська ще у 2015 році. 8 вересня її поховали у селі Обенижі Ковельського району. Сиротою залишилася трирічна донька Олени – Оксанка.

Читати ще: «Мами нема, не хочу Бозі». Трирічна донечка загиблої бойової медикині із Волині щодня ходить на цвинтар і чекає, коли мама «прокинеться».

На перше судове засідання Святослав Чижук не з’явився, подавши клопотання про те, щоб справу розглядали без його присутності. Однак суд його відхилив, оскільки кримінальне провадження належить до категорії приватного звинувачення, тому присутність позивача в залі суду є обов’язковою.

На наступному судовому засіданні Святослав Чижук детально розповів про свої синці і обставини, коли Василь Созонюк нібито напав на нього. Запевняючи, що все це було знято на камеру і Василь Созонюк хотів його спровокувати. Окрім цього, запевняв, що люди зводять на нього наклеп, кажучи, що він хоче отримати гроші, які сім'я Созонюків отримала за смерть бойової медикині Олени Созонюк, і забрати онуку з родини.

Сьогодні потерпілий по справі Святослав Чижук знову не з’явився на судове засідання та подав уточнення до своїх показань та клопотання, яким відмовився від обвинувачень Василя Созонюка та просив закрити кримінальне провадження, мовляв простив йому усе, адже він втратив доньку та виховує онуку. Присутні у залі почали аплодувати судді, який зачитав ці уточнення та клопотання.

Прокурор не став заперечувати проти закриття кримінального провадження, адже це є приватне обвинувачення, яке потерпілий може підтримувати або не підтримувати.

Однак обвинувачений Василь Созонюк просив не закривати кримінальне провадження.

«Нехай він за все відповість», – сказав Василь Сазонюк, маючи на увазі священника.

Також заперечив у закритті кримінального провадження і адвокат Василя Созонюка Максим Ткачук, оскільки ця підстава для закриття не є реабілітувальною.

«У разі відмови потерпілого від обвинувачення не передбачається з’ясування обставин справи. Якщо кримінальну справу закриють, це позбавить можливості Созонюка надати докази своєї невинуватості та позбавить можливості довести їх переконливість», – наголосив юрист.

Однак суд вирішив задовольнити клопотання священника про закриття кримінальної справи за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу, оскільки Святослав Чижук відмовився від обвинувачення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 8 Грудня 2022 20:30
Розумію ситуацію, однак справа була відкрита поліцією ще до 3 вересня. На даний час особа відмовилася від підтримання обвинувачення, і тоді справа закривається. Для вирішення інших питань, то вже треба Созонюку В. звертатися до суду з окремим позовом.
Суд Показати IP 8 Грудня 2022 21:57
Не пішов на повідку в натовпу. Це добре.
221 Показати IP 8 Грудня 2022 23:47
Для розуміння обєктивно цієї ситуації опублікуйте,коли була подія побиття або не побиття священника, коли справа попала до суду а також повідомте, коли загинула дочка того,що обвинувачується у побитті. Тоді може щось і буде зрозумілим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus