USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Окружний суд Києва призупинив перейменування УПЦ МП

22 Квітня 2019 18:36
Окружний адміністративний суд Києва зупинив процес перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомляється на сайті суду, пише TheБабель.

Про що мова?

Київська Митрополія Української православної церкви Московського патріархату повинна була змінити назву та подати відповідні зміни до свого статуту на реєстрацію до 26 квітня 2019 року.

20 грудня 2018 року Рада зобов'язала УПЦ МП в назві вказати належність до Російської православної церкви

За законопроект, який зобов'язує релігійні організації зазначати у своїй повній назві приналежність релігійної організації до керівного центру, якщо він розташований за межами України — на території держави, яка здійснила військову агресію проти України або окупувала частину її території, проголосували 240 нардепів.

По закону, Мінкультури провело релігієзнавчу експертизу і оприлюднило перелік релігійних організацій, яким необхідно змінити назву і статут, вказавши в їх числі і УПЦ МП.

Хто подав позов?

У відповідь Київська Митрополія УПЦ оскаржила наказ Мінкульту в суді. На думку УПЦ МП, перейменування може «суттєво ускладнити або унеможливити відновлення порушених або оспорюваних прав чи інтересів позивача».

До винесення рішення по суті позову Окружний адмінсуд призупинив дію наказу, тобто процес перейменування. «На думку суду, реалізація на даний час (до вирішення справи по суті) оспорюваного акту та вчинення на його виконання дій може призвести до невиправданого втручання держави у сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи», — йдеться в заяві на сайті суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Maха Показати IP 22 Квітня 2019 19:44
а судді хто ???
Упс! до Maха Показати IP 22 Квітня 2019 20:26
Тобі вже судді не судді!? А раніше були ті шо треба судді!? Люстровані та призначені корупційною владою ,все по чесному ,все по закону.Чи ти звик тут грати ,а тут не грати ,бо рибу замотував? Свинячим рилом всунулися у святеє святих , віра-справа особиста й ніхто не має права комусь щось вказувати.
Україна Показати IP 22 Квітня 2019 19:51
Почалося!!!
Корінний лучанин Показати IP 22 Квітня 2019 21:22
Ха ха ха
Анонім Показати IP 23 Квітня 2019 08:03
Ну немає назви УПЦ МП!!!! Є УПЦ і УПЦ КП.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus