USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Він прийде, як тільки ми закриємо вікна. Це буде в жовтні», – Комаровський про нову хвилю коронавірусу

14 Червня 2021 20:32
Коронавірус в Україні не відступає і ситуація із захворюваністю погіршиться вже цієї осені. Таку думку висловив відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський в інтерв’ю виданню «Гордон», пише ТСН.

«Коронавірус зараз нікуди не відступає, він просто чекає зручної ситуації. Він прийде, як тільки ми закриємо вікна. Це буде в жовтні», – сказав Комаровський.

За його словами, науковцям вже вдалось вивчити епідеміологію коронавірусу. Він зазначив, що вірус переноситься на сотні метрів завдяки потокам повітря.

«Вірус, потрапляючи в вентиляційні системи, може переноситися з однієї кімнати в іншу. Тому головне в профілактиці, як виявилося, не маски, хоча вони потрібні, не рукавички, які потрібні, але практично даремні, а саме активна вентиляція приміщень і спілкування на свіжому повітрі», – сказав медик.

Читати ще: Нова хвиля коронавірусу в Україні може розпочатися ще до осені, – інфекціоністка

На думку Комаровського, аби стабілізувати ситуацію із захворюваністю, необхідно вакцинувати щонайменше 70% населення.

Нагадаємо, попри те, що МОЗ планує до кінця літа вакцинувати близько п’яти мільйонів громадян, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін очікує повернення коронавірусу восени.

«Ми розуміємо, що ГРВІ переважно з’являються наприкінці осені та на початку зими. Сподіваємося, що ця хвиля коронавірусу буде меншою – не такою, як восени минулого року. Це може бути внаслідок того, що частина людей вже перехворіла, а інша частина – вакцинована», – наголосив Ігор Кузін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дядя, ти дурак? Показати IP 14 Червня 2021 21:11
А спалах у Москві бо вікна закрили? Чи так хочеться догодити владі зебілів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus