USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вірянам російської церкви заборонили молитися в Стамбулі та Анталії

16 Жовтня 2018 13:43
Після розриву євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом вірянам не дозволено молитися в деяких храмах. Про це нагадав представник Російської православної церкви нагадав російським туристам, інформує Радіо Свобода.

Секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату протоієрей Ігор Якимчук в інтерв’ю російському «Інтерфаксу», зокрема, перерахував храми в популярних туристичних місцях, куди парафіянам Російської православної церкви тепер ходити не можна.

Всі діючі храми Стамбула, Туреччина

Храм в Анталії, Туреччина

Церкви на грецьких островах, зокрема, на Криті і Родосі.

«Звичайно, є ще Афон [в Греції], який також в юрисдикції Константинополя, але відпочивати туди не їздять», – додав Якимчук.

Якщо віряни не дотримаються цих приписів, вони зобов’язані покаятися.

Прес-секретар голови РПЦ Кирила священик Олександр Волков пояснив, що віряни РПЦ «відтепер і надалі до зміни позиції Константинополя і, відповідно, перегляду своєї позиції Російською церквою, не зможуть брати участь в богослужіннях, причащатися, молитися в храмах Константинопольського патріархату, брати участь в інших таїнствах».

Напередодні синод Російської православної церкви розірвав церковне спілкування зі Вселенським патріархатом через його рішення надати автокефалію Українській церкві.

Російська православна церква та її нинішній український підрозділ, УПЦ (МП), виступають різко проти майбутнього надання Константинополем автокефалії об’єднаній українській помісній православній церкві, що призведе до втрати Москвою значного важеля впливу на суспільне життя в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Alex Показати IP 16 Жовтня 2018 13:50
Що тут ще скажеш, піддався їхній Кирил, як мінімум двом смертним гріхам: жадібності та гордині....
ЙООООп до Alex Показати IP 16 Жовтня 2018 19:58
Будуть молитись в Ічкерії і Тататстані, во "здравіє кадирова". Відколола себе РПЦ від православя, хоча й до того була відособленою сектою.
Анатоль_ Показати IP 16 Жовтня 2018 16:58
Може то й даже хорошо. Бо треба в свою церкву на службу божу ходити, молитися та причащатися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus