USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Вітрила з павутини, лушпиння та пір’їн: у Луцьку відкрилася виставка мініатюр з книги рекордів України. Фото

11 Вересня 2019 07:00
У галереї «ART GALLERY», що знаходиться в Центральному універмазі Луцька, презентували виставку моделей кораблів волинянина Володимира Ящука.

Відвідувачі можуть побачити понад 150 мініатюрних копій суден різних епох та народів. Більшість з них мають історичні прототипи, серед яких легендарні човни першовідкривачів нових континентів, азіатські та єгипетські кораблі, судна часів битв за панування на морі між Англією та Іспанією. Також є моделі кораблів, які всі ми бачили у мультфільмах – це і давньогрецьке судно «Арго» з історії про Ясона, і чайка трьох козаків, і човен, на якому Шрек помандрував за майбутнім королем.
Тендітна модель складається з надзвичайно дрібних деталей зі шпону бамбуку, ниток та паперу. Залишається лише захоплюватися терплячістю та відточеністю рухів Володимира Ящука, якому вдається скріплювати їх між собою у пляшці. Коли корпус судна готовий – встановлюються щогли та вітрила. І тут фантазія майстра дійсно невичерпна! Вони у його колекції з: хвостиків вишень, ребер карася, скла ламп, квіткових пелюсток, шкірок кукурудзи та помідора, павутини, пір’я, перепелиного яйця, шкірки банана, цибулі та іншого – усього біля 70 моделей з різних матеріалів. Беззаперечним «лідером» серед них із варіацій застосування є часник. Аж цілих 12 моделей з різних його частин змайстрував Володимир Ящук.
Окрема гордість автора – вдосконалені способи кріплення мініатюри всередині пляшки. Здається просто? Насправді ж, Володимир Ящук запропонував їх аж 15 варіантів. Кожен має свої переваги і недоліки, тож використовується, залежно від конструкції та композиційного задуму розміщення моделі. Інколи можна упор щоглою застосувати, інколи – підвісити на волосині, а часом і на голку встановити. Вдосконалює майстер і проекції човників – є у його колекції такі, що зображають судно не лише у традиційному вигляді «збоку», але й і з корми та носа.
Експозиція мініатюрних суден працюватиме впродовж місяця. Тож запрошуємо усіх охочих завітати до «ART GALLERY», щоб на власні очі побачити дивовижні витвори Володимира Ящука.

Фото Олександра Дурманенка


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любі свині Показати IP 11 Вересня 2019 09:53
Бомбезно!!! Ото молодець!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus