USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Війна не лякає хасидів – до Умані вже приїхали 1000 прочан

5 Вересня 2022 16:27
До Умані вже приїхали понад тисяча прочан на святкування Рош-га-Шана, місцева влада очікує, що після 18 вересня приїдуть до 10 тисяч.

По це сказав на брифінгу в Українському медіацентрі голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, передає Укрінформ.

«На наш погляд, безпека сьогодні – понад усе. Тому говорити, що заклик утриматися від відвідування Умані стосовно вірян є суворим заходом, не варто», – сказав Табурець.

За його словами, місцева влада заздалегідь попереджала вірян про небезпеку перебування в Україні через російську воєнну агресію і просила не приїжджати на святкування Рош-га-Шана.

«Вони запевняли, що у них, в Ізраїлі, фактично постійна війна і вони до цього звикли. Проаналізувавши зараз усі плюси та мінуси того, що віряни все-таки їхатимуть, ми зрозуміли, що треба зробити акцент саме на утриманні від поїздки, не акцентувати увагу, що ми категорично проти», – наголосив очільник ОВА.

Табурець пояснив, що прохання утриматися від поїздки до Умані зумовлене високою ймовірністю ракетних ударів, і нагадав, що місто на початку війни сильно постраждало від ракетних обстрілів.

«Буде запроваджено додаткові обмеження з точки зору дотримання комендантської години. Тобто ми здійснюватимемо облік щодо кожної людини, заборонятимемо пересування містом і автомобільним транспортом, і пішки. На деяких вулицях буде виставлено додаткові блокпости», – повідомив він.

Очільник ОВА розповів, що вже відбуваються у постійному режимі контррозвідувальні та антитерористичні заходи. Також, як зазначив він, буде заборонено масову торгівлю та скупчення людей.

«Сподіваюся, що віряни свідомо приїдуть у значно меншій кількості, але розраховуємо все одно, що до 10 тисяч їх буде. Як буде в реальності – подивимося. Зараз у нас уже понад 1100 людей прибули й там проживають. Активного прибуття очікуємо, починаючи з 18-19 вересня», – зазначив Табурець.

У довоєнні роки до Черкащини приїздили на святкування Рош-га-Шана від 30 до 40 тисяч прочан-хасидів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
санітар Показати IP 5 Вересня 2022 19:05
Знову загадять Умань, що сміття і фекалії доведеться півроку вигрібати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus