USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Війна в Україні негативно позначається на вагітних і новонароджених, – NYT

3 Червня 2023 23:12
Російське вторгнення в Україну завдало значної шкоди цивільному населенню загалом, а через те, що бойові дії затягуються, вагітним жінкам доводиться стикатися з найважчими випробуваннями.

Як вказується у статті New York Times (NYT), для вагітних українок стрес може бути особливо небезпечним, оскільки лікарі та співробітники лікарень попереджають про різке збільшення проблем зі здоров’ям у матерів, як-от передчасні пологи.

Медики зазначають, що у майбутньому мати проблеми зі здоров’ям можуть і новонароджені.

«Діти, які з’явилися раніше терміну, більш схильні до розвитку респіраторних, неврологічних і травних ускладнень. Ті, хто народився дуже передчасно, можуть мати серйозні проблеми з фізичним і психічним здоров’ям», – наголошується у матеріалі.

Лікарі розповіли журналістам, що перебіг вагітностей серед українок став важчим, а кількість кесаревих розтинів зросла приблизно на 5%.

На окупованих територіях вагітні жінки позбавлені можливості отримувати потрібну медичну допомогу. Створені РФ труднощі становлять небезпеку життю та здоров’ю породіль та новонароджених, смертність серед яких на тимчасово окупованій території збільшилася в понад тричі порівняно з аналогічними показниками до початку російської воєнної агресії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus