USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку презентували книжку «Російсько-українська війна»

27 Лютого 2018 14:47
Книгу «Російсько-українська війна» (2014–2017 роки): короткий нарис» представив професор, доброволець Микола Лазарович. На його думку, що гібридну війну росіяни почали вести ще з 1960-х років і спрогнозував, що буде далі.

Презентація відбулася у Волинському краєзнавчому музеї.

На початку презентації працівники музею зауважили, що шкільні підручники не встигають друкувати сучасну історію, тому ця книга особливо цінна як для освітян, так і для музейників, адже це одна з перших спроб наукового аналізу подій 2014–2017 років.
Його книга присвячена побратимам із волинської 14-ї окремої механізованої бригади, у складі якої Микола Лазарович боронив східні рубежі нашої держави.

«У нас має бути ключовою постать військового, бо такі у нас сусіди. Впродовж всієї історії росіянин вбивав українця. Основна ідея росіян – не дати українцям створити свою могутню державу і присвоїти собі багату українську історію.

Сьогодні є багато думок, що нам потрібен мир, щоб Україна пішла для цього на певні кроки - здалася. Але цьому не бути, адже українці вже стільки пролили своєї крові за нашу Батьківщину… Говорячи про гібридну війну, скажу, що вона розпочалася ще з 1960-х років, коли казали, що цар робить все на благо українському народу, а гетьмани - зле», - розповідає Микола Лазарович.
Він наголошує, що війну проти України веде не Путін і не Росія.

«Війну проти нас веде російський народ! Зауважу, що ставлення російського народу до Путіна різко змінювалося й рейтинг та довіра сягали піку завдяки війнам у Чечні, Грузії та Україні. І ми бачимо, що до українців велика ненависть, бо ми хочемо жити як люди, а не чекати вказівок від «старшого брата».

Росіяни є ментальними нацистами. Вони є тими, хто не визнає право окремого народу на свою незалежність і не дає право на власну державність», - пояснює науковець.

Насамкінець Микола Лазарович спрогнозував, чого надалі очікувати від росіян.
«Війну ми виграємо, адже рано чи пізно вона завершиться. І тоді росіяни задіють нову тактику: їхні артисти почнуть до нас їздити, падати на коліна та казати, що вони винні, прохатимуть пробачення й далі почнуть інтенсивно насаджувати свою «любов» та культуру. Можливо хтось і пробачить, але ми повинні пам’ятати»,- наголосив науковець, воїн АТО Микола Лазарович.

Довідково. Микола Лазарович родом із Тернополя – відомий дослідник історії українського війська, автор понад 230 праць. У 2015 році він добровольцем мобілізувався до армії, є учасником бойових дій, позивний «Професор».

Підготував журналіст Вадим Панафідін
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр (позо) Показати IP 27 Лютого 2018 17:56
Якби то була російсько -українська війна ,то у Володимері не стояли б ешелони цистерн з написом *газпром* чи ешелони з хімікатами з написом *урал хім*чи просто товарні вагони з написом РЖД кирилицею чи латиню. Європа про яку ви любите говорити називає те дійство *внутрішньо український крізіс.Доповідь закінчив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus