USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Військовий експерт назвав дату, коли стане зрозуміло, чи відбудеться наступ із Білорусі

30 Червня 2022 09:15
Малоймовірно, що найближчими днями білоруські війська вторгнуться до України. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону сказав військовий експерт Олександр Мусієнко.

Він зазначив, що для наступу білорусів недостатньо, їхня кількість досі незмінна – п'ять тисяч людей, та може статись так, що їх посилять російські війська. Це одразу буде помітно, адже українці вже спостерігали за таким подіями ще до російського вторгнення, повідомляє ТСН.

Але Білорусь продовжує проводити різні маневри, а отже, тримає в напрузі. До того ж, перевірка мобілізаційних резерві там триватиме до 15 липня.

«Зараз, за різними оцінками, присутні близько п'яти тисяч військових, їхня кількість суттєво не збільшилась. Побачимо впродовж наступних тижнів, до 15 липня, чи буде зростати ця кількість внаслідок мобілізаційної підготовки резервів. Від цього буде залежати, як ситуація розвиватиметься надалі», – зазначив Мусієнко.

Читати ще: Волинський і Поліський напрямок: збройні сили Білорусі – у прикордонних Брестській і Гомельській областях

Водночас він додав, що якщо білоруська влада піде на такий безглуздий крок, то це лише пришвидшить падіння білоруського і путінського режимів. Експерт переконує, що невиправданий крок із військової точки зору може просто розвернути білоруське військо й вони рушать на Мінськ. Це є стримуванням для Лукашенка, який думає не так про Путіна, як про своє майбутнє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus