USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Візит першої леді на Волинь: Книга Миру, нагорода та Меморандум

21 Лютого 2018 19:18
Заповнення нового розділу «Книги Миру», вручення нагороди керівнику обласного військового ліцею та підписання Меморандуму щодо інклюзивної освіти з очільниками районів Волині: у Луцьку з офіційним візитом перебувала Марина Порошенко.

Розпочався візит першої леді на Волинь 21 лютого з відвідин обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Там Марина Порошенко заповнила разом з ліцеїстами новий розділ «Книги Миру», де свої побажання записують діти тих, хто боронить Україну.

Також вона вручила орден «За заслуги» 2-го ступеню начальнику закладу Павлу Боснюку.

Оскільки візит відбувався у Міжнародний день рідної мови, виступаючи перед ліцеїстами, перша леді відзначила, що для кожної людини рідна мова є важливим елементом культурної свідомості, об’єднуючим чинником будь-якої нації. З її слів, у сучасних умовах кожна людина повинна знати декілька мов, але серед них обов’язково повинна бути державна українська мова, адже мовні кордони – найважливіші кордони в інформаційній війні. Українське слово є рідним для 70% громадян країни і це єднає націю.

Згодом відбулася нарада з керівниками районів та міст обласного значення Волині у приміщенні облдержадміністрації. Під час наради Марина Порошенко порушила питання поширення інклюзивної освіти. Так, з її слів, на Волині у 153 інклюзивних школах здобувають освіту 334 учні з особливими освітніми потребами. Це невисокий показник, адже охоплено наразі дише 2% дітей з особливими освітніми потребами.

ОПід час зустрічі підписали Меморандум про долучення Волині до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Марина Порошенко наголосила, що, відповідно до нового законодавства, усі діти з особливими потребами мають право здобувати освіту у тій школі, яка найближча до їхнього місця проживання.

В інклюзивно-ресурсних центрах діти віком від 2 до 18 років перебуватимуть на обліку та отримуватимуть спеціалізовані навчально-розвиткові послуги корекційних педагогів, логопедів та інших фахівців. Ці педагоги супроводжуватимуть особливих дітей, які зможуть там соціалізовуватися, набувати побутові навички, що необхідно для цієї категорії дітлахів. Наразі на рівні міністерств розробили два типові проекти таких центрів, які базуватимуться у школах або, якщо у навчальних закладах бракує приміщень, у окремих будівлях (площею приблизно 100 метрів квадратних).

Вже до травня на Волині повинні завершити формування груп спеціалістів, які працюватимуть в інклюзивно-ресурсних центрах, а у Луцьку до 2020 року повинні запрацювати три інклюзивно-ресурсні центри.

Завершився візит коротким десятихвилинним підходом першої леді до преси, під час якого Марина Порошенко розповіла, зокрема, за які кошти утримують її офіс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 21 Лютого 2018 20:17
А вона що має право вручати нагороди?
дармовий туризм Показати IP 21 Лютого 2018 21:01
Якщо уповноважена , то чому не відсторонює ЛУЗЕРІВ ( ганебних дєятєлів-жуліків ) ! , а саме гунчика , мишковець , плахотну...
Свєтка Показати IP 21 Лютого 2018 21:42
Нехай повчить Гунчика, як жити в сім’ї.....
Свєтка та інші Показати IP 22 Лютого 2018 07:27
Вася Вчора о 15:42 Позорыще Відповісти U Відомий Вчора о 16:04 Потерялася Я Відповісти U Відомий Вчора о 16:06 Провірила Петіні зерносховища..... Відповісти U свій Вчора о 16:36 З анонсованого змі візиту першої леді на Волинь було відомо, що зустріч пройде з головами районних рад в рамках створення інклюзивних класів, адже це є компетенція саме очільників місцевого самоврядування. Проте на зустріч потрапити не вдалось, більше того в списку запрошених їх не виявилось. Вкотре виконавча влада доводить свою зневагу до представників громади. Мабуть в високих кабінетах вже давно все вирішено!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus