USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Влада Куби заявила, що кубинців вербують на війну в Україні

5 Вересня 2023 10:24
Міністерство закордонних справ Куби заявило, що країна працює над ліквідацією схеми з набору кубинців для участі у війні проти України на боці рф.

У МЗС назвали це «мережею торгівлі людьми». І проти причетних до неї вже відкрили кримінальні провадження, пише Бабель.

«Вороги Куби поширюють спотворену інформацію, яка має на меті заплямувати імідж країни та представити її як співучасника цих дій, що ми категорично відкидаємо», – додали у відомстві й зазначили, що Куба проти найманства і не бере участі у війні в Україні.

Куба пообіцяла вжити заходів проти всіх, хто бере участь у будь-якій формі торгівлі людьми з метою вербування чи найманства кубинських громадян для війни.

Кремль не прокоментував це, однак, як передає Reuters, російські медіа наприкінці травня писали, що кілька громадян Куби підписали контракти зі зс рф і вирушили на війну взамін на російське громадянство. Чи повʼязана така інформація зі звинуваченнями від Куби – поки що точно невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus