USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Влада Луцька шукає можливості в законний спосіб уникнути карантину вихідного дня

11 Листопада 2020 16:05
Уряд запровадив карантин вихідного дня уже з цих вихідних, проте луцька міська влада шукатиме можливості у законний спосіб уникнути цих обмежень, аби зберегти робочі місця та підтримати малий бізнес.

Про це повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«З 00:00 цієї суботи до 00:00 понеділка не працюватимуть заклади харчування (крім їжі на виніс), усі магазини (крім продуктових), ТРЦ та ін. розважальні центри, спортзали, а також заборонено проведення масових заходів.

Вважаємо ці заходи черговим необгрунтованим, неадекватним та вкрай сумнівним рішенням з точки зору ефективності в зменшенні захворюваності на коронавірус. Разом з тим такі заходи призведуть до серйозних збитків та проблем у великої кількості й так виснаженого малого та середнього бізнесу (а подекуди й закриття такого бізнесу), серйозним падінням доходів працівників галузей, які підпадають під заборону та значними незручностями для громадян.

Замість того, щоб вводити такі заходи, уряду треба було протягом весни-літа ефективно використовувати кошти коронавірусного фонду та відкривати у містах тимчасові інфекційні госпіталі з розведенням кисневих точок та усім іншим, що необхідно для хворих на ковід, що потребують медичної допомоги.

Разом з колегами шукаємо можливості для того, щоб у нашому місті в законний спосіб уникнути карантину вихідного дня та дати підприємцям та підприємствам нормально працювати, а лучанам нормально жити й задовольняти свої потреби в різних галузях життєдіяльності», – написав Ігор Поліщук.

Нагадаємо, сьогодні тисячі працівників кафе та ресторанів у Луцьку вийшли на протест проти карантинних обмежень, які суттєво вдарили по галузі. За словами мітингарів, багато людей зараз втрачають роботу, змушені закривати свій бізнес і, як наслідок, держава несе бюджетні втрати.

До протестувальників вийшов представник ОДА та запросив ініціативну групу на переговори. Луцькі ресторатори передали ноту протесту представникам Волинської облдержадміністрації. Це звернення, яке підписали 7 тисяч осіб, передадуть прем’єру.

Такі ж акції протесту пройшли у багатьох містах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 11 Листопада 2020 16:59
ку !!!!!!!!!
Таня Показати IP 11 Листопада 2020 17:23
Хай платять податки і працівників офіційно влаштовують, а тоді вже висувають свої проти карантину.
Оксана Показати IP 11 Листопада 2020 17:42
Дуже шкода підприємства і людей які там працюють , і так не в раю жили а це вже взагалі повний п****ц.
ОксанІ до Оксана Показати IP 11 Листопада 2020 18:01
А ті люди дослухались до порад, виконували? А тепер жалко???!!!
Абсурд Показати IP 11 Листопада 2020 18:21
Молодці, доведіть усім, що на Волині не тупі полішуки, і ярма нам вдягнути не вдасться. А по друге «карантин вихідного дня» такий же абсурдний, як і те, що маршрутки беруть лише сидячих, створюючи колапс на зупинках. Типу сусід який сидить поруч, на відстані 30 см, і торкає мене плечем, менше заразить ніж стоячий. Якщо на те пішло то закривають нехай і заводи, де люди стоять на станках, пліч о пліч, ну дурня ій Богу. Масковий режим і того достатньо. Просрати стільки часу, невіломо де виділені гроші, як же ж треба щось робити, а що, ну та давайте вальнем карантим ім.
Школяр Показати IP 11 Листопада 2020 23:40
Нема сили...Вже бачу...обявили весною хвилю номер ТРИ!!!!А Верховна Рада така собі горить тай горить...
Школяр Показати IP 11 Листопада 2020 23:42
Де статистика по пневмонії і ітд за попередні роки??
Лучанка Показати IP 12 Листопада 2020 01:03
Люди карантин потрібен! Дослухайтесь медиків які говорять що місць з киснем вже нема! Про які гроші ми говоримо, якщо йдеться про тисячі життів...на тому світі вже нічого не потрібно буде, повірте! Ті що хочуть працювати попри складну ситуацію та вважають що епідемія це дурня, нехай відразу напишуть відмову від госпіталізації у випадку захворювання.... Бо ж Ви потім будете кричати що Ви платите податки, що Вас треба лікувати... Молю Бога щоб наше суспільство хоч трохи почало думати!
Опакандомстайл Показати IP 12 Листопада 2020 20:54
Хай уряд чи хто там з тих небожителів компенсує втрати бізнесу хоча б на 90 відсотків і можна сидіти на карантинній фієсті хоч 10 років
Фіг знає хто Показати IP 16 Листопада 2020 16:59
Ви що дурні? Сидіть дома!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus