USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Владика Михаїл протестує проти «приватизації» святинь

21 Лютого 2012 14:18
На розгляд Верховної Ради України внесено законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям)». У разі підтримки цього документа буде дозволено приватизацію УПЦ (Московського Патріархату) українських національних святинь – Києво-Печерської лаври, Почаївської лаври, Богоявленського монастиря в Кременці.
Про це йдеться у заяві митрополита Луцького і Волинського Михаїла, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Владика Михаїл вважає: «Знаючи, що УПЦ (МП) є структурною частиною Російської Православної Церкви, мусимо розуміти: святині нашого народу, передані у власність УПЦ (МП), по суті стануть власністю Московської Патріархії. Уже зараз не кожен вірянин може подати записки за здоров’я чи за упокій, посповідатися, причаститися та придбати речі церковного користування. У подальшому ж це може призвести, що ці сакральні об’єкти будуть належати навіть не Російській Церкві, а Російській Федерації».

«Домагаючись передачі національних святинь у власність, УПЦ (МП) показує недовіру до нинішньої влади та Президента України як гаранта Конституції і свободи совісті та віросповідання, оскільки не впевнена в тому, що ці об’єкти залишаться в її користуванні», - йдеться у заяві владики.
«Разом із тим, додатком до законопроекту передбачена передача у власність Московського Патріархату комплексу Феодосіївського монастиря у Києві, в якому 20 років на законних підставах діє чоловічий монастир Київського Патріархату. Неважко передбачити наслідки дії цієї провокаційної законодавчої ініціативи: серйозне погіршення міжконфесійних відносин в Україні, загострення суспільного протистояння», - переконаний глава Волинської єпархії УПЦ КП.
Він вимагає скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року про вилучення Почаївської лаври із складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника та повернути її до складу цього заповідника.
Окрім того, владика Михаїл закликає народних депутатів, Волинську облраду «терміново вжити рішучих заходів щодо недопущення прийняття запропонованого проекту Закону України (реєстраційний № 9690 від 12 січня 2012 року) «Про внесення змін до деяких законів України (щодо передачі об’єктів культурної спадщини релігійним організаціям)».

Митрополит закликав у заяві всіх «підписуватися під зверненнями проти передачі Московському Патріархату святинь, які належать усьому українському народові».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 46
вірні українськаго міра Показати IP 21 Лютого 2012 14:37
цей мирянин є антихристиянською служкою псевдоцеркви, яка не визнана НІ ОДНІЄЮ православною церквою в світі, отож помилуй їх Господи...
І до вірні українськаго міра Показати IP 21 Лютого 2012 15:35
церква - це люди, такі самі грішні як і всі.Богу всерівно кди будуть розподілятися смердючі гроші чи в Москву чи в Київ!Людина яка вірує в Бога всім серцем не потрибує визнання і дозволу на це!Церква це просто будівля, яка без віри в Бога камінюка і цемент.тут більш політики чим Бога!!!
Вірному до вірні українськаго міра Показати IP 21 Лютого 2012 17:10
Воно не знає,що пише..
Роман до вірні українськаго міра Показати IP 21 Лютого 2012 17:42
Михаїл правий. А от тобі, вірянину "канонічної" церкви, якщо ти дійсно віруюча людина, потрібно піти до сповіді, і бажано до Михаїла.
Грішник до вірні українськаго міра Показати IP 21 Лютого 2012 17:49
Видно, що ти - вірна, тільки вірна ти москві. А ти знаєш "вірна", що на початку свого заснування Московський Патріархат небув визнаний жодною з православних церков світу аж 180 років, то щож виходить за твоїми словами, що 180 років МП був псевдоцерквою.
Уніат до Грішник Показати IP 21 Лютого 2012 22:00
Грішнику, вчи історію. ти називаєш факти яких до тебе ніхто не знав. Церква у нас одна. А розкольників завжди було багато.
Уніату до Уніат Показати IP 22 Лютого 2012 11:49
Ці факти усім відомі. Тільки такі, як Ви це приховуєте, або перекручуєте. Напевно правда в очі заколола - здуйтесь.
НАТА Показати IP 21 Лютого 2012 16:28
ТИ вірні українського міра..... ... ....А в Україні має бути своя Українська православна церква Київського патріархату....і ми маємо молитися українською мовою...Ідо Бога ми маємо звертатися цією мовою якою розуміємо і яка в нас в душі....
Українець до НАТА Показати IP 21 Лютого 2012 18:02
Ната,а хто каже що в церкві МП моляться не українською мовою?А взагалі,Лавра належить її насельникам а не Москві,а Філарету з Михаїлом і поготів.Дивує позиція Михаїла,сам же ж здобував духовну освіту в Ленінграді тодішньому,а тепер такий став герой.
Уныат до Українець Показати IP 21 Лютого 2012 22:17
Українцю не дивуйся. Ті лжеотці готові Магомету служити аби не православію
Уныат до НАТА Показати IP 21 Лютого 2012 22:15
НАТА.а финский язык учи- пригодится.
Лучанка Показати IP 21 Лютого 2012 17:06
Повністю згідна з Натою.А тим хто сумнівається ,читайте Святе письмо,а саме зішестя Святого духа на апостолів,а ще історію української православної церкви,вона відрізняється від тієї,яку нам хочуть нав"язати у МП.
Егор Виноградов Показати IP 21 Лютого 2012 18:58
Прп. Лаврентий Черниговский о самосвятах на Украине: О расколе Филарета. Любвеобильный Батюшка говорил нам, что когда появится малая свобода, будут открываться церкви, монастыри и будут их ремонтировать, все лжеучения выйдут наружу вместе с бесами и безбожниками тайными (католики, униаты, украинцы самосвяты и другие) и сильно на Украине ополчатся против Православной Русской Церкви, ее единства и соборности. Эту еретическую группировку будет поддерживать власть безбожная, а поэтому будут отнимать у православных церкви и верных избивать. Тогда Киевский митрополит (недостоин сего звания) вместе со своими единомышленными архиереями и иереями сильно поколеблет Церковь Русскую. Весь мир удивится его беззаконию и устрашится. Сам уйдет в вечную погибель, как и Иуда. Но все эти наветы лукавого и лжеучения в России исчезнут, а будет Единая Церковь Православная Российская. «Бес в них войдет и они с сатанинской злобой ополчатся против Православной Веры и Церкви, но им будет позорный конец, а их последователи понесут небесную кару от Господа Царя Сил». Уходят в раскол и в ересь только недостойные милости Божией и великие грешники, которые не хотят знать: «Верую во Единую Святую Соборную и Апостольскую Церковь!
Exaboto до Егор Виноградов Показати IP 21 Лютого 2012 21:41
Спочатку подумав що ви не в своєму розумі, коли дочитав до кінця стало зрозуміло що ви просто "гоните бєса". Так дєржать Егор :)))).
Іван Козолуп до Егор Виноградов Показати IP 22 Лютого 2012 11:55
Реально, брєд якийсь. Яка нафіг, саборна праваславна цєркафь? Ісусу треба вірити, а не в церкви!
лучанин Показати IP 21 Лютого 2012 19:14
«Верую во Единую Святую Соборную и Апостольскую Церковь!
Оля Показати IP 21 Лютого 2012 19:28
Українцю, ще кілька років тому мене особисто переконували вірні московського патріархату, що молитва українською не дійде до Бога, що нею не можна молитись (скільки ж часу назад Ви перейшли на українську?)І,за вашою логікою,якщо я вчилась в Оксфорді, мені що турбуватись за Великобританію?
Той що переконував до Оля Показати IP 21 Лютого 2012 22:21
Олю.є я так не казав, бійся Бога.
ведмеденко Показати IP 21 Лютого 2012 20:07
кдбешний агент Філарет - предстоятель КП...ото маєте пастиря...
111 Показати IP 21 Лютого 2012 20:53
На сходах біля церкви сидів і плакав чоловік. Був він обдертим, замурзаним, босим. -Чого плачеш? - запитав у нього перехожий. -Бо мене в церкву не пускають. Кажуть, що я бідний голодранець. -Не плач, бідолаха. Мене в цю церкву вже більше тисячі років не пускають. Чоловік підняв голову і впізнав у перехожому Бога.
Спостерігач Показати IP 21 Лютого 2012 21:25
Заспокойтеся. Не поливайте один одного брудом. Коли людина має мир в собі, вона стає ближча до Бога. Не протестувати треба а створювати. А якщо бути обєктивним то за даними державного комітету в справах національностей та релігій станом на 1 січня 2007 року УПЦ-КП мала: 43 монастирі з 165 ченцями (для порівняння: в УПЦ(МП) 4399 ченців. Порада Мхаїлу така: зі своїм уставом не лізти у чужий монастир. Не воювати за будівлі, а займатись паствою, якщо звичайно, він себе вважає пастирем.
православнний до Спостерігач Показати IP 21 Лютого 2012 22:25
Згідний на 100 вілсотків. Слава нашій церкві. Філарет- НАТОвськи
Землячка Показати IP 21 Лютого 2012 21:30
Михаїл - закінчив Почаївське ПТУ та щоб важко не працювати, подався в священники. Всі знаємо, які "інтелектуали" навчались в ПТУ. Ще один - Іван Семенюк. В піст і курить, і п'є, і співає (як добре вип'є). Кинув жінку -рік з коханкою пив - гуляв,а як вигнала - назад до жінки. Ось вам священники. А по барах біля Собору - одні священники коньк гулшать. Не встиг Михаїл захопити Почаївську Лавру, тепер і верещить на весь світ з люті, подивіться який людиноненависницький вираз обличчя на фото.
Прихожанин Показати IP 21 Лютого 2012 21:44
Складається враження, що тут під виглядом вірних УПЦ МП пишуть брати Коновичі. А взагалі, рівень свідомості в деяких членів МП на рівні стада
Папа Римський Показати IP 21 Лютого 2012 22:34
ми українці дурні в питаннях віри. В 1990 році. разом з зрадником Горбачовим на арену вийшов церковний зрвдник Ф. Ми знаємо, що Горбачов отримав мінімум 3 мільйони доларів за- розвал Союзу від Америки. свободу ж...м віл Ізраілю за зраду Німецької Демократичної Республіки від ФРГ. А філарет вирішив заробиити кошти на розколі церкіи. Розкольників у всі часи шанували вишкою.
лучанка Показати IP 21 Лютого 2012 22:54
У церквах КП ніхто не питає ,в яку церкву ти ходиш,що не скажиш про мп,який сіє ворожнечу,і ділять не Бога,а владу і гроші,а простому народу задурюють голови.
Не ната. Показати IP 22 Лютого 2012 09:15
Фанатики київського патріархату знову лізуть в душу українського народу. Якщо невизнаній жодною з православних церков світу Київській патріархії є діло до сакральних споруд УПЦ(МП), то це від тільки лукавого. Мабуть, їх(КП) знову відвідала українська жаба, ака в серці поглинає єство душ їхніх за те, що українські святині можуть відвідувати не українські іуди та розкольники(об'єднані псевдоукраїнською любов'ю, націонал- фашистським патріотизмом , а віруючі, які не відкололися в тяжкі часи філаретського розбою під управлінням експрезидента Кравчука Леоніда та агента Антонова оргазізувавши рейдерський захват церковних споруд. На даний час УПЦ КП прагнуть повторити 90-ті роки XX cт. не допустивши законному праву монахів отримати у власність їх місце молитви за душі наші. Але цього разу повторний рейдерський варіант силами розкольників УПЦ(КП) не пройде. Православні віруючі за будь-яку ціну не дадуть безбожникам чи то розкольникам в рясах посягнути на їх святині. А вислови Михаїла та його думка нехай залишеться при йому, а камінь протистояння який він хоче кинути в сторну МП повернеться йому нтакою мірою, якою він міряє. Хай крахе дивиться за Кафедральним собором, спорудами та землею, які приватизував.
Грек, лучанці Показати IP 22 Лютого 2012 09:39
Якщо тВам хтось задурює голову - то не слухаї тих, або не ходи до них. Мабуть це КП? В церкві КП навіть безбожників та єретиків приймають, задля збільшення чисельності відвідувачів-жертводавців та кількості осіб для статистики. В Православній церкі статистика не ціль, там моляться у будь-якому храмі і за розкольників, але в загальному порядку без подання записок(не за окрему особу-розкольника). Однак до ярих розкольників, як і до тушок-перебіщиків, які не каються та не хочуть визнаввати гріхи свої, окремо за їх ім'я молитись потреби немає , так як їм байдуже куди йти чи в синагогу чи в інший храм, сьогодні вони тут, а завтра - там. Лучанко, віруючим розкольникам дозволено молитись у будь-яких храмах України, аби у Вас бажання було не це було, а записку можете подати у своєму храмі, де ви прихожанкою є.
Businka Показати IP 22 Лютого 2012 09:48
Усі історичні споруди такі, як Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра та ін. знаходяться на території України. Тому вони повинні належати українському народу!!!! І кожен з нас повинен мати змогу відвідати любий монастир, помолитися українською (або своєю рідною мовою) , а не тільки російською.
Businіці до Businka Показати IP 22 Лютого 2012 10:29
В цих храмах України люди моляться своїми власними мовами. А служіння проводяться на словянській. Якщо англійську і російку вивчають роками, то за півроку приділяючи півгодини в день можна повністю навчитись розуміти і цю мову.
i Показати IP 22 Лютого 2012 10:31
з вашою Москвою, Києво-Печерська лавра скоро в розважальний центр перетвориться, понастроювали в храмі: барів, ресторанів, кафе та елітних готелів.Батюшки готуються до ЄВРО 2012?
мирянин Показати IP 22 Лютого 2012 10:43
Церква,точніше попи стали давно уже механізмом передачі впливу влади на людей(прихожан).Теперешня ситуація навколо УПЦ МП цьому підтвердження.З яких то пір цікаво знати,Володимир(сободан)втратив вплив на своїх підлеглих і з чиєї подачі?Поцікавтесь для себе при нагоді,при яких обставинах настоятель Низькиницького монастиря,ще при існуванні КДБ.Стрімко при Незалежній Україні вмить стає Настоятелем Києво-Печерської Лаври,а зараз уже очолює Київську єпархію.?І це при тотальному впливу Московської церкви на території незалежної держави.Чому скажіть зараз,саме зараз намагаються усунути від управління УПЦ МП Володимира.Усе досить виглядає прагматично,а саме:незабаром вибори до парламенту,а на тлі останніх проявів протистоянь між двома державами,це ще один механізм тиску.По друге,кожен з нас простих смертних розуміє,що дане протистояння далеко не об"єднує громаду,а лиш ставить її порізну.По третє,сьогодні іде мова про підпорядкування на пряму Лавр в Україні,Москві.І не требавтішити себе ілюзіями,що справа точитьсь навколо канонічнисті.Боротьба іде за владу,точніше вплив Москви на Україну.Якби гепотетично собі уявити,що Україна оприлюднила списки агентури КДБ що до служителів церкви,то напевно усе стало зрозумілим.Формується такий собі конглумерат,в який на жаль втягують віруючих в церкву(не в попів)людей. Такі професіонали КДБ,як Путін,Медведєв іх ставленик із Пітера,Кирил через свою агентуру в Україні,хочуть повного контролю на переферії.Поставивши керувати СБУ москаля,можна і не сумніватися,що піде повна окупація.Дарма що прості люди цього не помічають.Біда лиш у тому,що не ліквідували комуністів та іх прибічників,не провели люстрацію як усі цивілізовані нації.Історія нас вчергове нічого не навчила,а жаль.Поки дурні чубляться,пини свою справу роблять.Не дарма говорять поляки"Не для пса ковбаса".Усі дурні.
мирянин-мирянам до мирянин Показати IP 22 Лютого 2012 11:19
Кому потрібна та окупація! Народ на заробітки десятками років їздить. А Махаїл та його прибічники тільки несенітниці пишуть та єресь розводять. Те, що на україні є українським - воно і залишеться. А забрати в народу ніхто нічого не зможе.Це не реально. Все що хотіли УПЦ КП забрали. Лаври КПістам ніхто не відасть. План Ющенка вже зірвався. Все що захочуть - заберуть, але не святині. Тільки піаряться служителі КП власними заявам. А можливо Михаїл в політику (в депутати) зібрався, як священик УПЦ КП Віталій Собко.
і Показати IP 22 Лютого 2012 11:27
Преподобный Лаврентий говорил: «Уходят в раскол и в ересь только недостойные милости Божией и великие грешники, которые не хотят знать: верую во Единую Святую Соборную и Апостольскую Церковь! И что Православная Церковь есть Тело Христово (разве можно Тело Христа разделять) и, наконец, Церковь есть нешвенный хитон Господень (который подобно Арию нельзя разрывать). И не помнят они, что Един Бог, Единая Вера, Едино Крещение, что Господь Иисус Христос создал Одну Церковь (а не церкви), которую не одолеют и врата адовы. Одна только Церковь Православная Святая, Соборная и Апостольская. Другие, называющие себя церквами, это не церкви, а плевелы диавола среди пшеницы и скопища диавола». Батюшка при этих словах молился обо всех заблудших и отступившихся от Правоверия, но заплакав свидетельствовал: «Нет, не призовет их Господь к покаянию, не спасутся, ибо не достойны милости Божией. Сие мне открыто Царицей Небесной и Святым Ангелом Хранителем».
Businka Показати IP 22 Лютого 2012 12:13
А в миру священники Почаївської лаври теж розмовляють на старослав'янській? чи ТІЛЬКИ російською мовою! Мова доречі тут ні дочого! Вражає саме відношення до простих людей цих священників! Коли записку за здоров'я подає хлопчина азіатської зовнішності,але написану на рос. мові(бо його вчили російської), то в нього цю записку баруть!! І будуть молитися за його здоров'я! А я колись подала у Почаєві записку за упокой своє свекрухи Ніни (через і), то що я почула у свій адрес!! І що я ніхто , і померла свекруха- теж ніхто, і не там хрестилися, і не так молилися.... І це все превселюдно!!! Так що у мене взагалі відбіли охоту відвідувати будь-які храми. Бог у серці та у душі кожного мирянина!!! А у Польщі , коли заходиш у будь-який костел, ніхто тебе не гонить, і не ганьбить твою віру православну!
мирянин Показати IP 22 Лютого 2012 14:40
пам"ятаю коли до Зимнинського монастиря приїздив кортедж Кирила,то наші представники правоохоронних органів ледь в штани не наробили.І все тому,що боялися,не дай боже Кирил зобачить невдоволення людей,які стояли біля дороги і скандували неприємні для нього гасла.І до чого тут Михаіл,питання тут стаїть так:В своїй хаті,своя правда і сила і воля.А пам"ятаєте,як сказав Павло(Києво-Печерський)до кореспондента:"Що Ти прийшов до мене і взувся,як бомж".То що можна вимагати від інших,коли попи себе так ведуть і це "канонічні".А 500,600Мерси для них дешевші від жигулів.А людський зір тлумачать ,як мариво.:" Сини мої на чужині,На чужій роботі.Дніпро,брат мій,висихає,Мене покидає.І могили мої милі Москаль розриває...Нехай риє,розкопує,Не своє шукає,А тим часом перевертні Нехай підростають Та поможуть москалеві Господарювати. Т.ШЕВЧЕНКО ,
ната Показати IP 22 Лютого 2012 15:04
А чого все Михаїл і Михаїл...А Ніфонт ваш святий....бо барах не ходить...а його підлабузники в лотозабаву грають...тоце нормально....і ще приклад в селі Садов до Святого Причастя підійшла жіночка з немовлям а її превселюдно батюшка МП СКАЗАВ ЩО НЕ БУДЕ ПРИЧАЩАТИ ...бо вона дитинку христила в Українській церкві.... то це є нормально...А в Покровському соборі на хрестинах запитують в яку церкву ходиш....а коли не в їхню.... то можуть і поперти...або заставляють відрікатися від української церкви....це є жах...А ще хочте щоб був порядок на Україні...
Лучанка Показати IP 22 Лютого 2012 15:05
Греку.У вас слюна з рота.Ви певно не знаєте ,що хрещення пішло з Києва і ніякого мп не було.Читайте історію!Звідки стільки ненависті?
Грек, лучанці Показати IP 22 Лютого 2012 16:17
Почитайте думки афонських старців, писання про останні дні преподобного Лаврентія Чернігввського, інших святих. Уважніше читайте Євангеліє,Новий завіт і можливо дойдете до ітини. Коли весь світ не визнає розколів, то наші братія-українці тільки тому раді, бо москалі в їх уяві - це УПЦ МП. А ніхто не в КП не задумується , яка різниця в цьому, кожен вигинає все під себе, вважаючи тільки свою думку прввильною. А історія українська має глибоке коріння, мова йде не тільки про спільну словянську започатковану привезеними з Скандинавії управителями Рюриками. Такої ненависті до православних руської церкви - у світі немає прикладів, окрім розкольників - прихильників КП. Багато руських святих ,яким моляться віруючі МП, не визнають філаретівці, бо вони бо вони не Українці. Навіть у католиків, в яких коріння пощено по всьому світу такого немає. Віруючі КП повинні задумуватись з чим звязане таке відношення до них. Але, на жаль, гординя не дасть цього освоїти та зрозуміти, оскільки думки затьмарені національними поглядами та ідеями Денисенка, в яких місця для любові до всіх людей немає. Оскільки, МП для них вороги та конкуренти. Досліджуючи історію Київської Русі,Галицько-Волинського князівства, епоху правління Царської Росії можна зробити багато різних висновків . Але для цього теба займати нейтральну позицію та мати власні сформовані погляди без впливу зі сторни всії добродителів. Але замість того, щоб розвиватися, розуміти істину та ставати кращими їх тягне на розбрат. Все що написано збуається, вирішено не нами - але має відбутися, як апокаліпсис, який проявиться не тільки 2-м пришестям..., а таким розбратом в суспільстві, розколами в сім'ї, а подальшому і силовими протистояннями. Американський План Даллеса вдало реалізовується не території братніх народів , віра їхня обєднує оних та розєднує інших, сприяє ворожнечі,ненависті,злобі, засліплює та віднімає здоровий глузд, паралізує власну та формує хибну думку виступами наставників КП, на яких рівняються інші члени релігійної громади. В Греції вже хочуть Афон перетворити на заповідник. І ми не повинні дати зі святині зробити інше місце, типу музею. Українці з часом повинні обєднуватись в одну церкву, яку визнаяє і Росі і весь правосланий світ, але це відбудеться не за нинішнього самосвята - очільника КП.
вітьок греку Показати IP 22 Лютого 2012 16:52
Ти напевне прес- секретар МП....Я правий...
зaгрeб Показати IP 22 Лютого 2012 17:06
Сектанты Масковского ... в любой ситуации будут равть ... за етих политических попочков.Им всеравно что они бухие за рулем убивают людей, обявлюют войну украинцам,не могут между собой поделить власть.Скоро будут друг друга заказывать.Повязли в грязи как свиньи.сЬлАВА Гуньдяевскому патриархату.
AntiUkr Показати IP 22 Лютого 2012 21:04
RКиевский патриархат не благословенный. Напомню в 2008 году Вселенский патриарх сказал: "Я буду молится за преодаления расскола в православии". Для Гребанутого - иконку поменял, мозги не сможеш.
AntiUkr Показати IP 22 Лютого 2012 21:09
Сразу не заметил. Советую увеличить фото и рассмотреть лица на заднем плане. Шедевр!!! Фотографу респект и уважуха. Так передать суть может только мастер. Шиба, Гнатюк -шикарный националистический фон попа расскольника.
ребе Показати IP 22 Лютого 2012 22:41
ото християни як пси гризуться...сміх та й годі...
Глядач Показати IP 24 Лютого 2012 13:15
Мені хотілося б запитати-коли всі ці дописувачі були в храмі, не важливо чи то в КП чи в МП. Коли останній раз сповідались, причащались. Ви всі повинні пам’ятати що за кожне слово сказане, написане потрібно буде відповідати. Невже можна назвати цих людей борцями за віру Православну, неважливо якої конфесії якщо вони не поважають одне одного, а в першу чергу себе. Спочатку навчіться простим, елементарним правилам моралі та вічливості, які дозволять вам виховати в собі найкращі християнські цінності, і впевнений що тоді вам не захочеться писати такого бруду, а захочеться кожному піти і помолитись у своїх храмах.
Українець греку Показати IP 5 Березня 2012 01:05
Чого ти так впевнений, що ти спасешся? Бо зомбований. Чи з Богом домовився про місце? Дай Божн, щоб спаслося побільше, і ти серед них. не треба з когось робити ворогів. Бог вчивлюбити ворогів і молитись за них. То й молися. а кого спасати - Він Сам знає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus