USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Власник басейну у луцькій багатоповерхівці 19 разів затоплював сусідів

6 Лютого 2014 11:11
Протягом п'яти років квартиру лучан поверхом вище затоплювали… 19 (!) разів. Та через бездіяльність владних чиновників до відповідальності винна особа так і не притягнута. Мало того - затоплення продовжуються, інформує «Волинь-нова».

БАСЕЙН… НА 9 ПОВЕРСІ ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ

Сім'я Яворських 27 років мешкає в квартирі №175 будинку 14–а на вулиці Конякіна. Її спокійне життя закінчилось у 2009 році, коли поверхом вище, в квартирі своєї матері, оселився Олександр Стасюк. Оскільки власниця її постійно мешкає в Шацькому районі, то син розпочав бурхливу будівельну діяльність. Він переніс внутрішні перегородки, у ванній кімнаті та туалеті демонтував усю сантехніку, на їхньому місці без відповідних дозволів влаштував басейн висотою більше метра.

Після такого переобладнання в квартирі поверхом нижче на стелі періодично почала з'являтись волога, відпадали шматки штукатурки. Стіни в туалеті постійно мокрі, бо заливаються стічними каналізаційними водами.

Сім'я Яворських уже п'ятий рік поспіль живе, як на вулкані. Побоюються, що набухле від води панельне перекриття між поверхами провалиться. Тим часом сусід у квартирі поверхом вище організовує гучні гулянки. Бувало, що крики задоволених дівиць, які плещуться в басейні, лунали всю ніч. На будь–які зауваження нахаба не реагує, в помешкання ні голову кооперативу будинку, ні дільничного інспектора не пускає. Стомившись від постійних затоплень, Тетяна Яворська звернулась у суд з позовом про відшкодування збитків. На судові засідання Олександр Стасюк не з'являвся, але подав заперечення, мовляв, нікого він не затоплював. Попри неявку відповідача, Луцький міськрайонний суд 25 травня 2012 року прийняв рішення про стягнення з Олександра Стасюка на користь Тетяни Яворської 3307 гривень матеріальних збитків та 500 гривень моральної шкоди. Але рішення суду боржник до цього часу так і не виконав. Не допомогла і державна виконавча служба. Як з'ясувалось, Олександр Стасюк нібито не має ні коштів, ні майна, а квартира перебуває у власності матері, тому стягнути присуджену компенсацію неможливо. Цікаво, де ж тоді він узяв гроші на ремонт оселі та встановлення басейну?

ПОРЯТУНОК ПОТОПАЮЧИХ — В ЇХНІХ РУКАХ?

Попри рішення суду, затоплення періодично продовжувались протягом 2012 та 2013 років. Потерпаючи від свавілля сусіда, сім'я Яворських почала писати скарги в контролюючі та правоохоронні інстанції. Та, як згодом з'ясувалося, проблеми мешканців знищеної квартири нікого не хвилюють. Луцький міський відділ УМВС України в області вже двічі давав одну й ту ж відповідь про те, що «з громадянином О. М. Стасюком було проведено профілактичну бесіду про недопустимість антигромадської поведінки», а з приводу його неправомірних дій правоохоронці рекомендували скаржникам звернутись до Луцького міськрайонного суду. Але прокуратура міста Луцька відмовилась вносити заяву Тетяни Яворської до Єдиного реєстру досудових розслідувань, мотивуючи тим, що «відповідальність за кримінальне правопорушення, передбачене ст.296 КК України настає лише у разі грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом».

Напевно, правоохоронні органи втрутяться тоді, коли перекриття між поверхами зруйнується та загинуть люди. Управління містобудування та архітектури Луцької міськради не побажало безпосередньо розглядати скаргу та переслало її до Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю, зазначивши, що відповідно до статті 41 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» контрольні функції у сфері будівництва здійснює саме ця установа. Своєю чергою інспекція державного архітектурно–будівельного контролю в області відправила скаргу в житлово–будівельний кооператив 26, який є балансоутримувачем будинку. Однак голова правління кооперативу не наділений повноваженнями притягувати до відповідальності мешканців будинку і тому надіслав лист до Луцького міського відділу міліції з проханням «оперативно та предметно вирішити це питання, давши можливість сім'ї Яворських спокійно проживати у своїй квартирі». Коло замкнулось. Скаржитись більше нікуди.

ВІСІМНАДЦЯТЕ ЗАТОПЛЕННЯ

13 грудня 2013 року в квартиру сім'ї Яворських у черговий раз полилася вода. Це був справжній потоп! Господар помешкання Григорій Яворський викликав міліцію, щоб потрапити до Олександра Стасюка. Приїхали беркутівці, але власник басейну двері їм не відчинив. Комісія в складі голови ЖБК-26 В. Г. Семенюк, члена правління Г. С. Левчик та слюсаря–сантехніка кооперативу, які прибули на виклик, склали акт: «При огляді затопленої квартири зафіксовано жахливе протікання води. Виявлено побілковий осад у кухні над газовою плитою та в антресолях коридору. В залі та спальні вода пролилась на меблі, ліжка, диван. Пошкоджено лінолеум, паркет, випадає облицювальна плитка в туалеті, відклеюються шпалери. Комісія підтверджує, що затоплення квартири № 175 мешканцем квартири № 179 О. М. Стасюком відбувалось протягом 4–х років уже 18 разів».

Члени комісії в акті також зазначили, що основною причиною затоплень є пошкодження каналізаційного зливу та самовільно збудований Олександром Стасюком басейн у квартирі поверхом вище. Цікаво, якби такий сусід шкодив міському голові, прокурору, головному архітектору, що вони робили б? Цього ж дня працівники Луцького міськвідділу міліції підготували висновок про припинення перевірки звернення громадянина Яворського, оскільки в ході опитування Олександр Стасюк пояснив, що протягом тривалого часу перебуває у неприязних стосунках із сусідами знизу через ремонтні роботи та постійні затоплення, але має намір найближчим часом відшкодувати збитки. Ну і вже класичне речення від правоохоронців: «З громадянином О. М. Стасюком було проведено профілактичну бесіду про недопустимість антигромадської поведінки».

Ось і все. Басейн функціонує, Яворські бояться жити в своїй понівеченій оселі, контролюючі органи відмахнулись, правоохоронці провели бесіду.

Скаржники обійшли вже всі структури правоохоронних, державних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а їх всюди відфутболюють.

P. S Поки матеріал готувався до друку, квартиру пенсіонера Григорія Яворського було затоплено в дев'ятнадцятий (!) раз. До речі, сталося це під час святкування ювілею господаря. Цього дня Григорію Яворському виповнилось 65 років… Тим часом заступник начальника інспекції Державного архітектурно–будівельного контролю в області Андрій Пиріг знову переадресував скаргу Григорія Яворського голові правління житлово–будівельного кооперативу. Скарги пішли по накатаній схемі чиновницьких кабінетів. З цього можна було б посміятися, якби людям не було так гірко…
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
питання Показати IP 6 Лютого 2014 11:36
а то не той юрист, що в столяра працює? це ж останній поверх, зірвали би дахове покриття, хай його з даху топить, так би мовити, відчує!
Олександр Стасюк. до питання Показати IP 6 Лютого 2014 23:41
Привіт, ні не юрист. Дахове покриття, є, толку немає. Завтра постараюсь, викласти фото, як все насправді. Не дивний висновок комісії, де голова комісії є і голова спілки жильців - якика має відповідати за загальнгий стан будинку.
Олександр Стасюк. до питання Показати IP 6 Лютого 2014 23:43
А фото міні басейну гарне, хотів би мати такий. Попробую завтра зв`язатись з автором цього часопису ( ???), просто сподобалась реклама : "Бувало, що крики задоволених дівиць, які плещуться в басейні, лунали всю ніч."
Олександр Стасюк. до Олександр Стасюк. Показати IP 6 Лютого 2014 23:45
Сьогодні телефонував, не відповідали.
Дід Свирид Показати IP 6 Лютого 2014 12:05
"Протягом п'яти років квартиру лучан поверхом вище затоплював…" Автор статті мусить то одмінив закони хфізікі,затопив сусідів зверху. P.S. Комента не удаляти,бо меєте привичку все справити а другі читають і думають шо дід...теєво,маразматік старий.
Дід Панас до Дід Свирид Показати IP 7 Лютого 2014 00:27
А уявляєш, якщо те, що на сайті неправда, або напівправда?, фото то явно з маєтку або сауни. Якщо хлопець не полінується, то збриє нормальні гроші і з автора статті і з власників сайту, і сусідам знизу допоможе, і дах на підїзді перекриє.
Гость Показати IP 6 Лютого 2014 12:07
Я його вбила-це точно.Оце держава,оце бидлоття,А ми ніхто,ніхто нас не захистить.Господи,допоможи бідним людям.
До Гость до Гость Показати IP 6 Лютого 2014 12:13
Ви його вже вбили, вбили Б?
Гостю до До Гость Показати IP 6 Лютого 2014 12:52
Мали на увазі "Не вбила б, а втопила б у власному басейні?"
Я Показати IP 6 Лютого 2014 12:11
Басейн в стандартній квартирі спального району???!!! Капець! До чого ще тільки не додуматься ті, в яких, як тільки завелось пару зайвих купюр так і стали вже "круті", і вже й не придумають в який спосіб показати це іншим. . Було б смішно, якби не було так сумно, зважаючи на людей поверхом нижче
багато питань Показати IP 6 Лютого 2014 12:12
От і де славнозвісна Прокуратура, яка прагне працювати "в правовому руслі"? коли загинуть люди - прокинеться... але буде вже пізно..Не приведи, Боже! В цій ситуації - не грубе порушення громадського спокою, а пряма загроза життю!
а може Показати IP 6 Лютого 2014 12:34
це помешкання е власністю регіонала і він навмисно підтоплюе евромайдаунів.тоді уперед налийте йому на килимок червоноі фарби.а жертву аборта майю назад у Ліпіни
я до а може Показати IP 6 Лютого 2014 15:14
не треба вводити народ в оману. Даний муд*к є якраз не регіоналом -а одним з учасників євромайдану. Не виключено ,що входить до однієї з апазиційних партійок.
Дякую друже, за здор до я Показати IP 6 Лютого 2014 23:32
Але оціни, яка реклама: "Бувало, що крики задоволених дівиць, які плещуться в басейні, лунали всю ніч."
))) Показати IP 6 Лютого 2014 13:48
заварите ему двери н***рен. пусть посидит пару дней, покукует. потом еще раз. и еще раз. ну и харя у него не казенная же?
TheРоман до ))) Показати IP 6 Лютого 2014 14:58
+
зе бест Показати IP 6 Лютого 2014 15:36
Жити в під'їзді по сусідству з "крутими", у яких море бабла та зв'язків і, водночас,-мінімум людських якостей це суцільний жах і покара...
11111 Показати IP 6 Лютого 2014 15:45
Люди, шо за брєд ви пишете???? В статті ясно написали, шо в квартиру він нікого не впускає, так хто ж бачив той басейн насправді, і чи він там взагалі там є???? Сумніваюсь, що і того дєда поверхом нижче він туди впустив. А фотку з басейном тоже таку нічого приліпили.....
І тобі друже дякую, до 11111 Показати IP 6 Лютого 2014 23:34
Хотів, би я, мати можливість мати такий басейн, як на фото. :(
я Показати IP 6 Лютого 2014 16:43
ага, и вода соседям снизу снится....
Олена Показати IP 6 Лютого 2014 17:58
В мене була така історія з крутим сусідом. Затоплював три рази і посилав нас подалі.. Після третього разу впав на східцях два рази під ряд. Боже провидіння. Тепер взагалі воду не вмикає вдома.
Друг Показати IP 6 Лютого 2014 23:58
Народ, це з вікіпедії, уявляєте"совдеповську" двушку довжиною 20-50 метрів ? "Делятся на: Открытые — в которых одна или несколько ванн находятся под открытым небом Закрытые — в которых ванны находятся в помещении. а также: Летние Круглогодичные Обычный размер ванн в плавательном бассейне — 25 или 50 метров. Количество дорожек обычно бывает от 5 до 10. По центру каждой дорожки на дне, а также на торцах ванны делается разметка для того, чтобы пловцам легче было плыть без отклонений от прямолинейного курса. Поперек ванны на расстоянии 5 м от начала и конца подвешиваются два шнура с флажками, они нужны пловцам на спине — чтобы видеть близость стенки и подготовиться к повороту. На расстоянии 15 м от старта поперек бассейна подвешивается шнур, который падает на воду при фальстарте и останавливает участников. Перед каждой дорожкой в начале и конце бассейна расположены стартовые тумбочки, с них прыгают в воду при старте пловцы кролем, брассом и баттерфляем. На тумбочках имеются рукоятки, за которые держатся пловцы на спине перед стартом. Детские бассейны могут быть любой формы и обычно неглубоки."
Може подругою стану, Показати IP 7 Лютого 2014 00:01
Малий тримайся, тебе рекламують, секс рухає світ, якісний секс рухає жінок: " Тим часом сусід у квартирі поверхом вище організовує гучні гулянки. Бувало, що крики задоволених дівиць, які плещуться в басейні, лунали всю ніч. "
Гость Показати IP 7 Лютого 2014 00:17
Купил две квартиры ?, как решил вопрос с водоснабжением и подогревом, очисткой бассейна. Планируеш сверху, на крыше, тенисный корт и гольф площадку, стандартную вертолетную площадку ? Готов профинансировать аналогичное решение. Витя.
Олег Показати IP 7 Лютого 2014 01:49
Ну хай хазяїну 65 років, а де їхні діти.Чому вони не заступаються за батьків?
власнику басейна Показати IP 7 Лютого 2014 08:59
Маєш ти басейн, чи не маєш його - це суті справи не міняє. А квартиру нижче ніхто не дозволяє затоплювати. Так що відшкодуй збитки і зроби так, щоб неподобство не повторилось. А то, ...знаєш...
я Показати IP 9 Лютого 2014 10:16
нехай власник квартири з басейном купить ще й квартиру під ним, якщо вже такий "крутий"
Олександр Показати IP 26 Вересня 2014 01:21
а може нехай мжк замінить загальну стічну каналізацію в стояку? я не думаю що він до басейна під'єднав старі іржаві труби
Наталка Показати IP 25 Листопада 2014 15:47
Знаєте, а я б автора цієї писульки засудила б за розголошення приватної інормації. Або б надавала по пиці і заставила б з"їстивсю писанину. Чому немає підпису автора? Соромно за своє твореніє? Чи він/вона/воно було в тих квартирах? Чи писало з голови аби "чорнухи" побільше?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus