USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Власниця луцької кав’ярні привселюдно погрожувала працівниці і облаяла її

28 Березня 2018 15:30
Учора, 27 березня, у Луцьку, в розважальному центрі "Промінь" стався гучний скандал. Власниця кав'ярні "Sheff Coffee" Марія Шевчик привселюдно облаяла свою найману працівницю Ірину Демидюк нецензурною лайкою і погрожувала фізичною розправою. Крім того, у підприємиці, яка свідомо офіційно не працевлаштовує своїх працівників, щоб не сплачувати за них податки до бюджету, залишились ксерокопія паспорта і трудова книжка Ірини.

Скандал, який переріс у привселюдне приниження дівчини, розгорівся через те, що працівниця повідомила роботодавцю, що найближчим часом має намір звільнитись з закладу, адже знайшла собі нове місце роботи. Реакція Марії Шевчик була абсолютно неадекватною, пише Під Прицілом.

"Мене взяли на роботу практично без стажування, адже я мала необхідні навички для роботи у кав'ярні. До того ж Марії терміново потрібна була працівниця. На роботі все було добре, претензій до мене не було. Більше того, Марія запропонувала мені безкоштовно відвідати майстер-клас відомого італійського барісти, який проходив у Луцьку. Я погодилась.

Минув нетривалий період часу і я вирішила змінити роботу, тому що ця кав'ярня мала змінити графік роботи і працювати до 2 години ночі. Мене це не влаштовувало. Я завчасно повідомила про це роботодавицю і попросила, щоб шукали мені заміну. Однак Марія дуже розізлилась .

За домовленістю 27 березня я мала відпрацювати останній день у "Sheff Coffee", а 28-го вийти на нове робоче місце. Однак Марія, дізнавшись, куди я іду працювати, не віддала мені трудову книжку і інші документи. Вона свідомо на робочому місці, перед великою кількістю людей, які саме відпочивали на 4 поверсі, показово зганьбила мене та обклала з ніг до голови матами. Я стояла і просто ридала з сорому і від такої ганьби, а Марія Шевчик продовжувала мені погрожувати, не зважаючи на мій емоційний стан, що зробить так, що я більше ніде не зможу влаштуватись у Луцьку. Також вона залякувала мене фізичною розправою.

Я була шокована, почувши від неї "Ти оху*ла?! Я тобі с*ка нас*ру так, що ти не знайдеш роботу в Луцьку! Зараз ти в мене рачки звідси полізеш!"

Я попросила Марію просто розрахувати мене і розійтись мирно, але вона заявила, що я їй залишилась ще винна! Вона звинуватила мене у якійсь нестачі ніде не зафіксованій, сказала, що я винна 3000 грн за відвідування майстер-класу, хоча раніше запевняла, що це безкоштовно. Я дізналась, що майстер-клас коштував для всіх бажаючих 1200 грн і сказала про це Марії. Однак почула на свою адресу лише чергову порцію лайки.

Завершилось усе тим, що після серії погроз та матюків Марія сказала, що я заробила всього 50 грн за пару тижнів роботи з 10:00 до 22:00 і сказала, що документи віддасть 28 березня.

Насамкінець мені подзвонили з закладу, в якому я пройшла стажування і мала вийти на роботу 28 березня, і повідомили, що вони від мене раптово відмовляються. Виявилось, Марія вже встигла щось зробити, аби мені без причини відмовили на новій роботі", – розповіла Ірина.

Ми вчора намагалися сконтактувати з Марією Шевчик після того, як вона образила свою працівницю і хотіли почути її версію подій. Однак та спочатку поклала слухавку, а потім в грубій формі порекомендувала журналістам телефонувати до неї лише в робочий час.

Додамо, що Ірина, схоже, була неофіційно працевлаштована у "Sheff Coffee", адже ніяких документів не підписувала. Очевидно, у бізнесвумен більшість персоналу не зареєстровані офіційно, аби ухилятись від сплати податків. В будь-якому випадку дії Марії Шевчик йдуть в розріз як з чинним законодавством, так і зі звичайним поняттям людяності, толерантності та виховання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 54
Просто Лучанка Показати IP 28 Березня 2018 15:47
На привеликий жаль таких горе "бізнес вумен",,,у яких корона на голові і вони вважають себе великими царицями дуже багато...Рядового спеціаліста вони мають нізащо....Дуже швидко забувають з якого болота самі вилізли...
Складно лучанин до Просто Лучанка Показати IP 28 Березня 2018 16:49
Точно кажете, баби - такі баби...
ЛУЧАНИН до Просто Лучанка Показати IP 28 Березня 2018 19:40
Точно забула) Болота в неї вистачало і вистачає...
Олег Показати IP 28 Березня 2018 15:49
Тепер в те кафе не буду ходити і всім своїм друзям буду радити не сунути туди носа. Є в Луцьку багато кавярень, де можна відпочити. А та тварина (власниця), буде мати тепер великі проблеми. Хво*да, па*аль
Любі свині Показати IP 28 Березня 2018 15:50
Таких ситуацій тільки в Луцьку за один день - десятки... Це сумно. Але ми не почули думку другої сторони - власниці. На місці пані Шевчик я - б не "морозився" а все - таки виклав свою аргументацію. Підсумок: бери на роботу людей по угоді. Сплачуй відрахування в бюджет. Вимагай від найманих працівників виконання умов договору. Оформлюй санітарні книжки. Плати прозоро. Зловила на недостачі - звертайся в поліцію/суд і т.д.
Лола Показати IP 28 Березня 2018 15:51
А чому не реагує новостворений відділ праці у міськраді?
ТОму до Лола Показати IP 28 Березня 2018 17:08
Тому що, не було заяви ні від кого.
Земба до ТОму Показати IP 28 Березня 2018 18:49
А вони, що повинні сидіти як пожежники і чекати дзвінка про порушення чи трохи булками ворушити?
Лучанка Показати IP 28 Березня 2018 16:03
Дуже добре,журналюги,що ви зачепили цю тему,бо таких закладів у нас ще дуже багато!!!А чому податкова мовчить....???Бо кругом своі люди сидять....
Так-так-так Показати IP 28 Березня 2018 16:06
Бойкот "Sheff Coffee". Нікому не заходити в цей заклад, хто зайде в "SHEFF COFFEE" - той БИДЛО (як і сама власниця).
вік до Так-так-так Показати IP 28 Березня 2018 16:11
Ну не бидло...тиж не знаєш всіх людей... Але провчити треба її! Відсутність людей у кафе буде добрим уроком!
!!! до вік Показати IP 28 Березня 2018 17:09
Був би доречний якийсь флешмоб, у цьому кафе.
Лучанка Показати IP 28 Березня 2018 16:15
Немає команди "фас"!!!Ще куча людей працює неоформленими!!!Комусь же це вигідно!!!Дивно,що одиничний випадок журналюгі виклали...Працюйте краще!!!!!!
? до Лучанка Показати IP 28 Березня 2018 17:10
Мила моя, ну тільки не "журналюги". Майте культуру, хоч елементарну.
Лучанин Показати IP 28 Березня 2018 17:10
Відтепер в це паскудне кафе ні ногою !!!
Та Показати IP 28 Березня 2018 17:16
б...ть, як таке може бути? Тут інспекція з праці лазить постійно і довбе мізки за будь-який папірець, не знаючи до чого ще додовбатись, нам наприклад поставили "на вид" за те, що ми письмово за два тижні не нагадуємо кожному працівнику, що в нього такого то числа починається віпустка згідно графіка, хоча копії тих графіків є в кожному відділі. А тут люди працюють нелегально в торгово-харчовій галузі у всіх під носом і нічого!(((
Знаючий Стаська до Та Показати IP 28 Березня 2018 19:02
Управління праці шманає тих, хто потужний, офіційний і не взмозі їх пох..рити. Там можна прискіпатися і до графіків відпусток, виробничої практики, своєчасність виплати відпускних... Ну і там можна щось "поімєть",як казав нещодавно засуджений за хабарництво заступник начальника пан Едвін. Звідси в тих панів будинки , Мазди і т.п. А бігати по кавярнях і базарах не цікаво бо пошлють в кращому випадку.
Просто Показати IP 28 Березня 2018 17:28
В чому проблема написати заяву про неофіційне працевлаштування? Підкрипити доказами(накладні, чеки, будь які документи) взяти свідків- колег. І вибачте мене, але взїб@&и фопа, який кавою торгує - це пів години роботи, а не розпускаєте тут соплі, бойкот... Взнайте, які штрафи за неофіційнопрацевлаштовних-і відразу зміниться тон розмови.
Олексій Показати IP 28 Березня 2018 17:36
Нехай дівчина звернеться в прокуратуру,обов"язково.
Стасько до Олексій Показати IP 28 Березня 2018 21:29
Прокуратура цим не займається, про що і напише у відписці.
Анонім до Олексій Показати IP 29 Березня 2018 21:50
не смешіть...вони і пальцем не поворохнуть, а інспекція праці приймає зави лише у офіційно працевлаштованих в разі порушення їх прав, після чого так званий інспектор домовляється з роботодавцем, пише список недостаючих документів і просить роботодвця відправити зроблені заднім числом документи на її електронку...кругова порука як була так і залишилась...ні відтепер вона перетворилась на платну основу у вигляді отримання непрвомірної вигоди
Я Показати IP 28 Березня 2018 17:45
Закрити кафе нафіг, але перед цим перевірити усю документацію! Молодець дівчина, що не побоялася розголосу цієі ситуаціі, бо багато хто мовчить. А ця горе власниця - позорище нашоі краіни, на жаль. Манера іі спілкування характерна для селюків, які через своі комплекси хочуть через ганьбу інших підняти самооцінку. Непогано б було почитати щось , як вести воасну справу.
Красунька Показати IP 28 Березня 2018 17:49
А прочитавши коментарі всі, хочеться сказати що всі агресивні не тільки власниця кафе. А ви думамаєте в інших кафе власники кращі, просто на людях не кричать, а так вони усі можуть "зірваися" ми ж усі люди. Треба починати з себе. А працівник знала куди йде, на роботах начальники своїх підлеглих постійно "строять", чому тут такі здивування? Працівник теж не завжди правий. Буваючи в салонах краси в магазинах працівники сидять каву п"ють в телефонах, а потім власниця погана бо не заплатила. А на роботі треба працювати а не по телефону "патякати" що -небуть. Захищати власницю не буду, мабуть важке дитинство було і нерви "розшатані".
12345 до Красунька Показати IP 28 Березня 2018 18:00
можливо і агресивні, але матом ніхто нікого не криє... як на мене, матом спілкуються недалекі тупуваті істоти, які не читають книжок, і як результат не можуть достойно висловити свою думку. уявіть, що вище керівництво (нехай держ влада) казатиме до вас: ей, ти ох... побачу, як про агресію заговорите...
яяя до Красунька Показати IP 28 Березня 2018 18:11
мова йде не про агресію , а манеру спілкування з підлеглими. ну і в першу чергу , несплату податків
До власниці до яяя Показати IP 28 Березня 2018 19:51
Діло не в тому скільки ця дівчина працювала та заробила,а діло в принципі,що з нею рідній країні повелися як з якоюсь річчю.Бажати вам буду мудрості, бо всього іншого Вам вже набажали.
Мусічка до Красунька Показати IP 28 Березня 2018 21:28
Якщо нерви нікчорту, це все одно не дає приводу ображати. Нехай лікує, а не матюкає
113 Показати IP 28 Березня 2018 17:53
Можливо хтось знає сайт цього кафе чи є сторінка в соц мережі? Дуже хочеться відгук залишити, щоб пані марію в подальшому не турбували ні працівники, ні гості кафе!
Коля Показати IP 28 Березня 2018 19:22
Створіть своє кафе і побачимо як ви будете а то всі ходять в кафешку сидять патякають , девушки сплетнічають і тут заговорили всі такі порядні. Ну нема слів, тут сидять одні порядні? Може у власниці кафе психічні відхилення чи хвора, хворих так не обсуждають в сетях. Так що давайте не зна.чи правди не "обсуджати " І взагалі то хто вас туди посилав на роботу чи чому ви ходите в кафе ? Починайте з себе не треба шукати винних. В кожного вдома на роботі і т.д є такі моменти це точно, навіть жінка може облаяти а потім живуть цілуються і чоловік не раз жінку "пошле" бо дістала а потім що жінка живе і цілуються і ходять по вулиці за ручки. Так що з мухи слона зробили. Треба все згідно законодавста зробити і все. НЕ раз спостерігав що на роботах власниця кричить а дівчата регочуть. Так що це все залежить від людини. Бажаю працівниці знайти роботу і не сприймати хворих працедавців так серйозно.
123 Показати IP 28 Березня 2018 19:33
Дааа м.шевчик - дови....лась)!!! Пам"ятаєш звідки і як вилізла???
Власник кавярні Показати IP 28 Березня 2018 23:41
Чому ніхто не розглядає це як підлий хід конкурентів? Звідки і як хто виліз це їх особиста справа! Накинулись всі на Шевчик - подивіться зі сторони на себе!!! Людина створила кілька робочих місць і комусь одному МОЖЛИВО? - не догодила! Ви всім догоджає те??? Не соромно???
Саша Показати IP 29 Березня 2018 00:08
Звідки ми можемо знати, що Ірина каже правду? Зрозуміло одне: влаштувалась на випробувальний термін, простажувалась, навчилась чомусь трішечки і паралельно шукала роботу вже як фахівець... Мабуть це і обурило власницю, впевнений що і Вас така поведінка теж Обурила б! Неценнзурна лайка - недопустимо! Але це емоції власниці, хоч і недопустимі..
Не підлизуй до Саша Показати IP 30 Березня 2018 09:23
Договір про стажування підписала роботодавець? Що ти мелиш дурню малолітній
Л.М. Показати IP 29 Березня 2018 09:37
Ми - ""так звані ЗАХИСНИКИ"" чомусь звикли вірити так званим "ОБРАЖЕНИМ" не розбираючись у деталях. Звикли звинувачувати Людей які хочуть зробити щось для своєї країни, для своєї сім"ї, для своїх діток .... лише за те, що вони не сидять "склавши" руки, а працюють і стараються. ШАНОВНІ .... ті що пишуть коментарі.... скажіть, будь-ласка, а Ви знаєте тих людей про яких так обзиваєтесь. Чи можливо ви знаєте обставини? Задайте запитання "Ображеній" де і на якій роботі вона пропрацювала більше тижня. Задайте запитання як може молода людина так себе вести. Про, що думає в той час коли це робить? Якщо вона там працювала, то чому пішла працювати без оформлення? Багато запитань. Пишу лише тому, що знаю цю "Ображену" тривалий час. І зовсім не здивувалась. Це її стиль. Задумайтесь молоді люди - коли вибираєте собі друзів чи наймаєте когось на роботу. Таких "Ображених" ... так багато серед нас. Таких ... які не стараннями і працею створюють собі майбутнє, а ненавистю і злом.
Ну до Л.М. Показати IP 29 Березня 2018 10:50
зрозуміло, що не все однозначно, бо погані власники не посилають своїх працівників на майстер- класи за рахунок власника,щоб вони чомусь навчились а тут судячи з усього ситуація така була - прийшла на роботу без досвіду і навичок професійних, трохи навчилась, обтесалась і вильнула хвостом, поставивши власницю перед фактом. А по людськи не можна було ніяк цього залагодити, ну типу, я попрацюю поки ви підшукаєте на моє місце людину, ну і затрати ваші на теж моє навчання відпрацюю, а тоді звільнюсь, а не так по свинськи? Цей розголос і для дівчини ображеної не є благом, того що всі тут в мережах поспівчувають і повиступають а от на роботу до себе взяти не поспішать, того,що з такими кадрами ніхто зв"язуватись не хоче, а Луцьк місто не велике.
12-34 Показати IP 29 Березня 2018 10:05
"бабский треп" винесли як новину
DRUG до Іруські Показати IP 29 Березня 2018 12:15
Ну що Іруська, допригалась. Я тебе не раз попереджував, А тепер тебе на роботку класну ухватять. Нічого не робиш тільки пишеш, пишеш і бобло пливе і пливе. А тут раз і на островах уже відпочіваєш. КЛАСССС!
DRUG до Іруські Показати IP 29 Березня 2018 12:22
Ти стала "популярна". Може з боблом і заміж тепер візьмуть. Нащо тобі робота.
Директор іншого зак Показати IP 29 Березня 2018 12:25
якщо ти адекватний і відкриваєш заклад - треба хоч трохи знати елементарне законодавство, а саме КЗпП України, яке поширюється на всіх абсолютно. Ніхто не має права заставити людину без її згоди працювати до 2 год. ночі. Дівчині треба було не усно, а письмово повідомити власницю за 2 тижні про те, що в таких умовах вона працювати не буде. І якщо там ведеться якась елементарна "канцелярія", то в присутності дівчини таку заяву треба було зареєструвати. Тоді при цій ситуації - зразу до суду. Власниця ще й моральну шкоду заплатила б. А так шкода дівчини - ніхто не дав права "рабовласниці" Марії принижувати підлеглих привселюдно Крім того показала себе психічно неврівноваженою. Дівчата, не йдіть туди працювати!!!!!
Ну так так до Директор іншого зак Показати IP 29 Березня 2018 15:06
Чому б цьому сердобольному і порядному "директору іншого зак" не бути голослівним у своєму праведному гніві щодо беззаконня власниці і в милосерді щодо "постраждалої" працівниці, а виявити це на ділі, тобто взяти "постраждалу" в свій заклад на роботу. Але ж фіг візьме, як і всі "возмущьонні", що тут пости накропали, бо гарантій, що і їм свиня не буде підкладена нема.
Людмила Іванівна Показати IP 29 Березня 2018 13:50
Читаю, читаю і все більше і більше дивуюсь тим хто пише коментарі. В першу чергу чому ви всі шифруєтесь, що боїтесь себе показати. Я давня знайома Машеньки і не збираюсь ховатись бо боятись мені нічого. Хай бояться ті, що брехню і наклепи пишуть. Марію знаю ще з дитинства і окрім хороших слів про неї не знаходиться у мене інших. Чемна, толерантна і дуже чуйна людина. З прекрасної вихованої сім"ї. Завжди іде на допомогу іншим. Якби ви, шановні дописувачі знали скільком людям вона допомогла у скрутну хвилину. Щороку, упродовж багатьох років у свято Миколи Чудотворця Машенька віддвідує дитячі будинки, щоб порадувати діток сиріт. А в цьому році уже і діток своїх долучила щоб не були осторонь чужої біди. А ГОЛОВНЕ, що ніколи не афішує свої хороші справи. Не здатна вона образити. Машенько, тримайся. Кажуть, що Господь Бог для випробовувань вибирає кращих. Вір, моя хороша, добрі люди є. Не всі такі як Ірина. Ми тебе любим.
Люда до Людмила Іванівна Показати IP 29 Березня 2018 15:07
Як то кажуть: в сім і не без у...! Сім я вихована, а от доньку машеньку не навчили людей поважати та без матів спілкуватися
Не смішіть до Людмила Іванівна Показати IP 30 Березня 2018 11:33
Коли це літвінчук була порядна?
Людмила Іванівна до Показати IP 29 Березня 2018 13:56
Ірино, я тебе зовсім не знаю але хочу сказати тобі, що це не найкраща поведінка молодої дівчини. Задумайся. Попроси прощення. Тобі з цим наклепом жити.
до Директора іншого Показати IP 29 Березня 2018 14:55
Всі молоді дівчата .... ідіть працювати до Директора іншого закладу. Йому саме такі як Ірина потрібні.
до Люда Показати IP 29 Березня 2018 16:43
Не знаючи і без фактів не берись судити. Навчись бачити добро. А заздрість це зло. І хто кого ображав ... це ще питання. Я викладаю факти, а ти припущення і наклеп. Є різниця?????
Я до до Люда Показати IP 29 Березня 2018 17:07
А по вас зразу видно, що ви подруга маші- така ж манера спілкування... взагалі то ввічливу форму "Ви" до незнайомих вам людей ніхто не відміняв. Якщо не вчилися у школі та вмієте спілкуватися лише матами, як вага подруга, навчу вас- до незнайомих звертиються на Ви!!! На"ти"- лише з дозволу. У мене все. І не вступайте зі мню в дискусію, бо боюся від вас набратися неправильних форм вираження своіх думок...
до Люда Показати IP 29 Березня 2018 17:41
Незнайомий - не значить ""ВИ"". ВИ ще потрібно заслужити своєю поведінкою і своїми манерами. І ставленням до ЛЮДЕЙ. Тебе ж і твою Ірину .... ними не вважаю. Бачиш і чуєш лише себе. МАШУЛЬКА фільтруй з ким мати справу.
Обявилася до до Люда Показати IP 29 Березня 2018 18:03
А ось і маша обявилася!!! Треба id вичислити, а там і до соцмеред рукою подати) а там і коментарі тобі, щоб більше тебе ніхто не утомляв і матюкатися не приходилося! А там і податкову в гості чекай)))
ппп Показати IP 29 Березня 2018 20:49
А коли це ви,Ірино,встигли простажируватись у іншому закладі,якщо ви ще працювали на Марію?Значить ви заздалегідь планували пройти безкоштовні курси і піти,не чекаючи,поки вам знайдуть заміну.
123 до ппп Показати IP 29 Березня 2018 21:01
Ну навіть якщо і планувала, то що це? Заборонено законом? Та хай хоч свє кафе після тих курсів відкриє! ЦЕ не злочин, а прагнення до кращого! Марія думає про себе, Ірина-про себе! Це ж не рабовласництво!!!
ппп до 123 Показати IP 29 Березня 2018 22:55
Ні,не рабовласництво,а підлість
ппп Показати IP 29 Березня 2018 22:39
Ні,не рабовласництво,а підлість
Хамка Показати IP 1 Квітня 2018 10:30
Іра така була завжди дуже брехлива

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus