USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Внесення в систему «Шлях»: суд відпустив посадовця, якого спіймали на хабарі біля Волинської ОДА

17 Липня 2023 11:28
У Луцькому міськрайонному суді обирали запобіжний захід посадовцю, якого вчора затримали поблизу Волинської ОДА. Йдеться про Олега Федорчука. За даними слідства, він, перебуваючи на посаді заступника голови Цуманської селищної ради, вимагав та одержував від військовозобов’язаних чоловіків гроші за внесення їх в систему «Шлях» як водіїв-волонтерів. Слідчі наполягали на взятті під варту на 60 діб, підозрюваний просив домашнього арешту.

Що ж вирішив слідчий суддя – у сюжеті телеканалу «Аверс».

14 липня поблизу Волинської ОДА затримали заступника голови Цуманської селищної ради Олега Федорчука. Як повідомляє Волинська обласна прокуратура, посадовець упродовж квітня-липня цього року систематично вимагав та одержував кошти від військовозобов’язаних чоловіків за залагодження питання щодо внесення відомостей про них у систему «Шлях». А затримали чиновника біля білого дому ніби то під час одержання чергового траншу в 600 євро. 14 липня чоловікові оголосили підозру і в Луцькому міськрайонному суді обирали запобіжний захід. Підозрюваний – проти того, аби його знімали телекамери.

Читати ще: У Луцьку СБУ затримала чиновника з Цуманської громади. Проводять слідчі дії

«У ході проведення досудового розслідування встановлено, що перебуваючи на посаді заступника Цуманського селищного голови, Федорчук вимагав та отримав від Пилипчука неправомірну вигоду за підготовку та відправлення документації на Волинську обласну військову адміністрацію щодо бронювання його як військовозобов’язаного та внесення в систему «Шлях» як водія-волонтера. Таким чином, Федорчука підозрюють в одержані неправомірної вигоди та вчиненні дій з використанням службового становища, тобто вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 378 ККУ», – зазначив слідчий Володимир Кратюк.
Слідчий додає: було проведено обшуки автомобіля підозрюваного, а також в будинку, де він мешкає. Під час цього знайшли докази неправомірної вигоди, і не лише у валюті.

«У протоколі обшуку його автомобіля вказано, що там було знайдено гроші, які є неправомірною вигодою. Під час огляду житлового будинку було вилучено два талони на дизельне паливо WOG, які останній отримав як неправомірну вигоду», – повідомив Володимир Кратюк.

Слідчий та прокурор наполягають на 60-денному триманні під вартою з розміром застави у 80 прожиткових мінімумів доходів громадян, тобто 214 тисяч гривень. Своєю чергою, адвокат підозрюваного каже, що не обов’язково застосовувати такий запобіжний захід.

«Ми вважаємо, що саме той спосіб запобіжного заходу, який просить застосувати сторона обвинувачення, є найтяжчим. З обґрунтувань і мотивів, які є у поданому до суду клопотанні, не вбачається того, що застосування інших більш м’яких запобіжних заходів негативно вплине на кримінальне провадження», – переконував суддів адвокат Богдан Ульчак.

Підозрюваний Олег Федорчук просив обрати для нього запобіжний захід у вигляді перебування під домашнім арештом. Він зобов’язувався не перешкоджати слідству.

Повернувшись з нарадчої кімнати, суддя вирішив у клопотанні слідчого відмовити та обрав запобіжний захід підозрюваному – внесення грошової застави.

«У задоволені клопотання старшого слідчого Кратюка про застосування запобіжного заходу тримання під вартою стосовно Федорчука відмовити. Застосувати до нього запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 60 прожиткових мінімумів, що становить 161 тисячу 40 гривень», – зачитав ухвалу суддя Луцького міськрайонного суду Ігор Ясельський.

Посадовця звільнили з-під варти одразу ж в залі суду, поклавши зобов’язання прибувати за вимогою до прокурора, слідчого чи до суду, не контактувати зі свідками, а також здати на зберігання до міграційної служби закордонний паспорт. Сам же підозрюваний коментувати ситуацію не став.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
! Показати IP 17 Липня 2023 11:50
Бійтеся гніву тух, хто захищає своєю кров'ю Україну. До вас продажних чинуш, суддів і тд. дійде черга. Чим ви кращі за русаків? Бо вишиванки повбирали?
Патрiот до ! Показати IP 17 Липня 2023 12:21
Оце пафосу. Заспокойся i вперёд на фронт
! до Патрiот Показати IP 17 Липня 2023 13:17
З фронту пишеш, чи ,,вишиванець,,?
Анонім Показати IP 17 Липня 2023 11:55
рішали стали волонтерами, їх не мобілізують, вони спокійно їздять за кордон для відпочинку, 'вирішення' своїх питань для власного збагачення, продовжують вірно сбужити на нашу мафію і мають купу ''привілеїв ' від неї - війни нема для мафії і рішал, війна для звичайних людей
Тур Показати IP 17 Липня 2023 13:10
отож

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus