USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинського нардепа Стернійчука відхрещують від організації, через яку за кордон виїхали тисяча чоловіків

28 Квітня 2023 11:38
Один зі співзасновників ГО «Волинський актив молоді», депутат Луцькради Андрій Костенко відреагував на сюжет про їхню організацію, від якої тисячу волонтерів призовного віку було внесено в систему «Шлях». Щоправда, надав коментарі не телеканалу «Аверс», а інтернет-майданчику. Однак і там не прозвучало відповіді на головне питання: чи всі ці їхні волонтери повернулися з-за кордону? Замість цього – обурення: чому до цієї організації журналісти приплели ім’я іншого її співзасновника – народного депутата від «Слуги народу» Валерія Стернійчука.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Як повідомляли раніше, від громадської організації «Волинський актив молоді», одним із засновників якої є нардеп з Луцька Валерій Стернійчук, за час війни виїхали 1064 чоловіки і привезли лише 101 благодійний вантаж. Скільки чоловіків виїхали з кінцями – досі невідомо, але вочевидь таких осіб теж чимало.

Читати ще: 1375 чоловіків із Волині виїхали за кордон через «Шлях» і не повернулися

Нагадаємо, Волинь – серед лідерів за кількістю військовозобов’язаних, які як волонтери, внесені в систему «Шлях», виїхали з України.
Громадська організація «Волинський актив молоді» – одна з тих, які від початку повномасштабної війни і до лютого цього року внесли в систему «Шлях» понад тисячу чоловіків призовного віку. За даними Волинської митниці, особи від цієї організації здійснили за цей період 101 переміщення через кордон. І така ватага волонтерів завезла аж 20 з лишком тонн гумдопомоги. Якщо візуалізувати актуальні дані, то вийде, що в одну поїздку їхало 10-11 осіб. Кожен з них завіз по 20 кілограмів вантажу. Це з урахуванням того, якщо всі вони справді повернулися в Україну. Однак наразі це невідомо. Тож по роз’яснення журналісти подалися до цієї організації за місцем її реєстрації – на Шота Руставелі, 9. А там – звичайна квартира.

Проте на митниці ця організація лишила іншу адресу: Набережна, 4А. Тож пішли шукати їх і туди. Але на місці виявився офіс партії «Слуга народу». І це дивно, якщо зважити, що за цією ж адресою – приймальня одного із засновників цієї організації, народного депутата від «Слуги народу» Валерія Стернійчука. Сам Стернійчук не відповів ані на телефонні дзвінки, ані на повідомлення. Не зробив цього й після виходу сюжету. Але замість нього заходився публічно коментувати діяльність організації в час війни інший її співзасновник – депутат Луцькради від фракції «Слуга народу» Андрій Костенко.

Одному з місцевих інтернет-майданчиків він представився керівником цієї організації. Хоча у відкритих даних зазначено зовсім інше прізвище – Богдан Лебедь. Він розповів, що Андрій Костенко був керівником перед ним, однак не відповів, хто ж вносив чоловіків у систему «Шлях». У нещодавньому інтерв’ю Костенко говорив про все і ні про що водночас. Зокрема так і не сказав, для чого їм знадобилися понад тисяча волонтерів.

Чи всі вони повернулись в Україну з-за кордону? І якщо, як він стверджує, завезли значно більше вантажів, ніж 20 тонн, як зазначено на Волинській митниці, то питання – яким чином ввозили ці вантажі, якщо митний контроль їх не зафіксував? І куди вони поділися в результаті? Журналісти вирішили все ж таки одержати відповіді на ці запитання. Знайшли адресу приймальні депутата: вона збігається з адресою приймальні Стернійчука і заодно «Волинського активу молоді».

До слова, Стернійчука знову не застали. Костенка там також давно не бачили. Тож зателефонували йому на мобільний. Тим паче, він сам казав, що сконтактувати з ним дуже просто: або телефоном, або ж можна застати на сесії. Але телефон був вимкненим.

Очікував побачити на сесії Костенка і керівник його фракції Роман Бондарук. Адже від нього той теж не бере слухавки. Хоча в депутата до колеги теж виникло чимало питань після інформації яку озвучив Костенко, про те, що нібито Бондарук просив його вносити в систему «Шлях» військовозобов’язаних, чи то пак волонтерів. Чоловік каже: це неправда.

«Жодного разу не звертався з таким проханням до колеги. Тим більше, що насправді ми працюємо з іншими громадськими організаціями. Ви знаєте, що я ще є добровольцем батальйону оперативного реагування, в нас там своя громадська організація, і ми не маємо інших мотивів, щоб до когось проситися. Чесно кажучи, я навіть не знав, що є така ГО, як «Волинський актив молоді», доки Андрій не сказав, що вона є. Цього тижня я хотів до нього додзвонитися, писав йому – він не відповів, не знаю, з яких мотивів і що з ним сталося», – розповів депутат Луцької міської ради Роман Бондарук.

Він додає: хотів запитати про історію з «Волинським активом молоді» і в іншого співзасновника цієї організації – Валерія Стернійчука. Але нардеп також ігнорує дзвінки та повідомлення луцького депутата.

До слова, пан Костенко обурювався, чому до «Волинського активу молоді» приплітають ім’я співзасновника – Валерія Стернійчука. І це дивно, що колега по партійній діяльності став публічно відхрещувати народного депутата від організації, яка, зі слів Костенка, має бездоганну репутацію: першими від початку повномасштабної війни стали возити гумдопомогу величезними кількостями та допомагати всім – від медиків до цивільних.

Навпаки, нардеп мав би пишатися, що він свого часу заснував таку хорошу організацію. Інша річ, якщо ця організація насправді не така вже й хороша, як розповідає її співзасновник.

Цілком може бути, що ті тисячі волонтерів призовного віку потрапили від ГО в «Шлях» не за гарні очі, і не для того, аби привезти за рік 20 тонн вантажу. В такому випадку Стернійчука можна зрозуміти. Бо ж, напевно, жодному нардепу не хотілося б, аби його асоціювали з організацією з підозрілими справами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
додік Показати IP 28 Квітня 2023 12:10
Порівняйте поряд в стрічці новин світлі обличчя полеглих героїв і табло ЗЕшахрая стернійчука...
Василь Показати IP 28 Квітня 2023 12:25
Репутація "слуги" не просто підмочена-а підгаджена.Непочатий край для роботи прокуратури.
Василю до Василь Показати IP 28 Квітня 2023 15:00
Народні депутати - парафія ДБР, яке перебуває у підпорядкуванні ОПУ, яке тримається на Єрмакові та парламентських слугах. Робіть висновки
ABC Показати IP 28 Квітня 2023 12:50
Виїхати по системі "Шлях" коштує від 4 до 7 тис доларів. Неважко порахувати, скільки хлопці "заробили". Добре бути депутатом.
Макс Показати IP 28 Квітня 2023 12:57
Зекорумповане кодло
Бляха Показати IP 28 Квітня 2023 14:00
Його рідний брат раніше їздив на Черрі, а зараз на бмв х, звідки цікаво взялось? Гнати таких в шию.
Самсон Показати IP 28 Квітня 2023 14:24
Мразь рідкісна! Вимагаємо суду!
волонтер Показати IP 28 Квітня 2023 14:52
Якщо навіть стернійчук не причетний до цього скандалу, це його зовсім не відбілює і не реабілітує. Мерзота він з мерзот. Лайно вищої гільдії.
Блясі Показати IP 28 Квітня 2023 15:02
Та цей "слуга" і з помічниками непогано ділиться. Виривати потрібно з корнем
Фінагент Показати IP 28 Квітня 2023 15:23
Була б нормальна партія, якої він представник, як мінімум вигнала б з фракції і депутатів. Яке їхало, таке і здибало.
Василь Показати IP 28 Квітня 2023 16:31
Така партія,як "слуги" зникне на наступних виборах.Сама себе знищила.У всі партії прийде значна кількість волонтерів і воїнів,яких знає народ.
Луцьк Показати IP 28 Квітня 2023 16:44
Вже вкотре скандал з тим хитроJопим. Там по пиці видно хто він і що він.
Анонім Показати IP 28 Квітня 2023 17:42
І хто за це чмо голосував,поляки...полова замість сірої речовини,то "жеріть"наслідки...
Угу Показати IP 28 Квітня 2023 20:12
На Шота Руставелі в цій квартирі живуть батьки стернійчука. В кого ще є питання Чи він причетний до цієї махінації під час війни
Знаю до Угу Показати IP 28 Квітня 2023 22:29
Костенко жив на Шота 10,а стернійчук на Шота 9, Друзі з району Цікаво чому організація зареєстрована там де приписаний стернійчук.... Ні ні він не причетний...... На що дивиться поліція
Точно до Угу Показати IP 29 Квітня 2023 19:16
А батько Валєри аж до кінця минулого року працював у Москві. Зате зараз патріот у вишиванці такий став, що просто немає слів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus