USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Вирішував» чоловікам виїзд за кордон: на Волині на хабарі спіймали посадовця селищної ради

14 Липня 2023 14:51
Правоохоронці спіймали посадовця селищної ради на хабарі за сприяння у безперешкодному виїзді військовозобов’язаного за кордон. Йдеться про співробітника Цуманської селищної ради.

Про це інформує поліція області.

Посадовець вимагав та отримував неправомірну вигоду від мешканця громади за бронювання його як військовозобовʼязаного та внесення даних до інформаційної системи «Шлях», аби чоловік міг виїжджати за кордон нібито у якості водія-волонтера, насправді ж – у власних справах.

Задокументували злочинну діяльність 52-річного мешканця Цуманя детективи Головного управління Національної поліції у Волинській області спільно зі співробітниками СБУ та працівниками управління стратегічних розслідувань НПУ за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Встановлено, що фігурант декілька разів сприяв у оформленні документів для виїзду військовозобов’язаного за кордон. За це з квітня по липень отримав понад 1000 євро.
Учора ж, 13 липня, посадовця затримали на гарячому – під час отримання чергового траншу у розмірі 600 євро.

Як інформує Суспільне, з ухилянтів посадовець брав 300-400 євро.

У рамках досудового розслідування слідчі провели санкціоновані обшуки за місцем проживання та перебування фігуранта, вилучено низку речових доказів.
Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, йому вже оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди службовою особою. Вирішується питання про обрання правопорушнику запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правдоруб Показати IP 14 Липня 2023 20:06
Оце праведник-хапуга Дорощук взяв собі зама!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus