USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Водіїв у Луцьку вчитимуть правильно проїжджати турбокільця

7 Грудня 2021 14:06
У Луцьку міськрада разом із нацполіцією та патрульною поліцією вчитиме водіїв правильно проїжджати турбокільце. Наразі через те, що всі водії заїжджають на такі перехрестя з круговим рухом на ліву смугу, на головних вулицях міста утворюються затори.

Як інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук, щодня їдучи на роботу, він помічає, що більшість водіїв не знають, як правильно рухатися турбокільцем.

«Ми ж робимо нову розмітку на кільця, але всі їдуть у лівій смузі на кільці й кажуть: у нас уповільнений рух, у нас погано рухається громадський транспорт у ранкові години. Будь ласка, тут є працівник поліції, проведіть роз’яснювальну роботу, зробіть якесь відео чи якусь ілюстрацію, як треба проїжджати турбокільця. Можна ж одночасно рухатися двома смугами на кільці. Чому всі стають в одну ліву смугу? Як їдеш із проспекту Перемоги на кільце біля історичного факультету, там усі в одну ліву смугу стають. Через це в нас проспект Перемоги стоїть у заторах. Можна рухатися двома смугами: права – для руху по Шопена, ліва – для руху на Огієнка і для розвороту на проспект Перемоги. Це дуже просто. Те ж саме стосується кільця Набережна-Шевченка та інших», – сказав мер.

Ігор Поліщук звернувся також до керівника департаменту ЖКГ, аби працівники департаменту спільно з патрульними продумали та доступно пояснили водіям, як правильно проїжджати турбокільце, аби в Луцьку не утворювалися затори.

Нагадаємо, відповідно до правил дорожнього руху, турбокільце – це особливий тип кругового руху, що передбачає вибір необхідної смуги ще до в’їзду на кільце. На самому ж кільці смуги розмічено не колами, а рукавами спіралі, які скеровують у потрібний напрямок.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 7 Грудня 2021 14:19
Давно пора, а то все такие крутые водители, пока дело не доходит до езды по правилам/разметке. И сразу ой, а шо такое, всю жизнь так езжу.
Реал Показати IP 7 Грудня 2021 14:30
"Можна рухатися двома смугами: права – для руху по Шопена" виїзджаємо з кільця - перехід... і правий ряд зайнятий припаркованими автівками... чекаємо... спостерігаємо за лівим рядом який завчасно передбачив тупікову ситуацію.
лучани Показати IP 7 Грудня 2021 14:48
Штрафувати треба, тоді навчаться. Поліція не виконує свою роботу.
Анонім Показати IP 7 Грудня 2021 15:24
Навчання платне. Але можна і безплатно. тоді штраф перед кільцем платиш, і їдь, як хоч.
Анонім Показати IP 7 Грудня 2021 15:39
заберіть паркування на крайній правій смузі та переконайте водіїв маршруток та тролейбусів зупинятися по черзі на зупинках, а не займатися незрозумілим перестроюванням тролейбус-маршрутка на кожній. винятковий дебіл запропонував ці перестроювання.
TR Показати IP 7 Грудня 2021 17:20
Наш мер легалізує гонщиків які сходу на швидкості на кільця залітають))), типу ситуація з патрульними на кільці Набережна-Шевченка...
Смішні Показати IP 7 Грудня 2021 22:23
Перш ніж таке ляпати і писати треба дізнатись як те турбо кільце виглядає. Бо в Луцьку не має жодного турбо кільця!!!
Водій Показати IP 7 Грудня 2021 22:44
Раніше не булл турбо-кільця і не було тягучок... Може приберете те турбо-кільце і тягучок не буде.. Мізки вправити тим, хто придумав ту розмітку-інваліди на голову. Гроші смисали з бюджету,а толку ноль..
Водій Показати IP 8 Грудня 2021 22:03
Вранці з Шухевича на пр.Перемоги виїхати в другу (ліву ) смугу для подальшого руху через кільце на Огієнка - нереально! Тому доводиться на кільце заїзджати з першої смуги, рухаючись по зовнішньому колу в третій з'їзд на Огієнка, і сподіватись, що ті, хто з внутрішнього кільця виходть у другий з'їзд на Шопена, знають ПДР і пропустять транспорт, що далі рухається по кільцю. В росії цю проблему вирішили просто. Виходити з кільця можна лише з зовнішнього ряду
Валентин Показати IP 9 Грудня 2021 00:10
Ніякі турбо- і гіперкільця вас вже не врятують. В Луцьку (як і в усіх містах України) стало банально забагато персональних авто. Візьміть кілька книжок по урбанізму і врешті-решт почитайте про принципи побудови сучасних зручних міст - якісний і швидкий громадський транспорт (!), виділені смуги для нього, тотально скрізь платні парковки, евакуатори, велодоріжки, об'їзд міста транзитного транспорту і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus