USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вогонь охопив понад 7 тисяч гектарів: на півночі Мексики вирують лісові пожежі

21 Березня 2021 10:49
У Мексиці на кордоні північних штатів Коауїла і Нуево-Леон сталася лісова пожежа. Вогонь охопив понад 7 тисяч гектарів лісу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Служба цивільного захисту Нуево-Леон і підрозділи Національної армії евакуювали райони підвищеного ризику, де проживало близько 450 осіб.

У ліквідації лісових пожеж беруть участь 643 бригади і п’ять вертольотів.

Наголошується, що в результаті загоряння були зруйновані щонайменше 80 будинків. Також через лісові пожежі постраждали щонайменше п’ять осіб, про загиблих не повідомляється.

Влада підозрює, що причиною пожежі стали погодні умови на півночі країни.

«Високі температури, сильна посуха, низька вологість рослинності, серед іншого, збільшують ризик виникнення пожеж», – пояснив губернатор Нуево-Леон Хайме Родрігес.

Фахівці з екології та навколишнього середовища відзначають, що в цей час надзвичайно складно оцінити економічний збиток, хоча вони припускають, що пожежа може тривати тижнями.

«Пожежа призвела до ще більшого забруднення навколишнього середовища в столичному районі Монтеррея, в додаток до економічних наслідків», – заявив експерт з екології.

Нагадаємо, внаслідок рекордних лісових пожеж, які охопили Австралію минулого року, було знищено всю відому популяцію щонайменше 116 місцевих видів рослин.

Під час «чорного літа» 2019-2020 років лише у південно-східному регіоні країни вигоріло близько 8 млн гектарів лісів, боліт та чагарників. Також за оцінками науковців, близько трьох мільярдів тварин загинули або зникли внаслідок пожеж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus