USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Володимирські другокласники виготовили тисячу паперових голубів миру заради перемоги

28 Січня 2023 07:46
Надихнувшись історією японської дівчинки, трагічна доля якої лягла в основу легенди про здійснення мрій, другокласники володимирського ліцею №3 створили панно з тисячі паперових голубів миру.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Легенда про заповітне бажання, що втілиться, коли складеш тисячу паперових птахів, стала всесвітньо відомою завдяки історії, заснованій на житті японської дівчинки Садако Сасакі, яка померла у 12-річному віці. Але перед смертю поставила собі за мету скласти з паперу понад тисячу журавликів, як того вимагає легенда. Дівчинка виготовляла журавликів аж до того моменту, доки не змогла рухатись.

Цю історію розповіла своїм учням класовод 2-А Інна Соболь, яка і запропонувала їм спільно виготовити паперових синьо-жовтих пташечок у техніці оригамі, загадавши мрію про перемогу України. Відтак учні разом із батьками та вчителі 2-А класу протягом грудня виготовили понад тисячу птахів, яких розмістили на макеті карти України. Проте на цьому не зупинились.

Пташок миру передали і нашим захисникам на передову, а ще виготовили два деревця миру, які разом із картою нашої держави нині прикрашають одну зі стін на третьому поверсі навчального закладу.

Читати ще: У Володимирському ліцеї №5 відкрили клас миру

“Якщо ви придивитесь пильніше, то побачите, що голуби розміщені дуже щільно. На карті є як великі, так і зовсім дрібні птахи. Діти вірять, що голуби миру закриють небо над Україною та допоможуть втілити заповітне бажання кожного українця якнайшвидше. Наша карта – трансформер, тож коли голуби допоможуть здійснити бажання, вона неодмінно розквітне такою ж кількістю квітів Перемоги”, – поділилась креативною ідеєю ініціатор проєкту, класовод Інна Соболь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus