USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Волонтерство чи бізнес? Лучанці оголосили підозру за продаж гуманітарки

28 Вересня 2022 20:14
У липні оперативники управління стратегічних розслідувань заявили про те, що буцімто викрили керівницю одного з відділів благодійного фонду на оборудках з гуманітарною допомогою. Фігурує у справі лучанка Ольга Косован, їй вже оголосили про підозру.

За інформацією слідства підозрювана продала 44 бронежилети вартістю понад пів мільйона гривень, які були укомплектовані бронепластинами з металу, що ввезений як гуманітарна допомога, йдеться у сюжеті 12 каналу.

Сама ж Ольга Косован запевняє, що жодними махінаціями не займалася. Ба більше, налагодила із друзями у Луцьку виробництво бронежилетів, яке працювало офіційно.

Нині лучанка перебуває під нічним домашнім арештом. Такий запобіжний захід обрав апеляційний суд.
Як розповідала раніше сама Ольга Косован, від перших днів війни вона волонтерить, а її тато пішов добровольцем у ЗСУ. Саме від нього вона дізналася про гостру потребу засобів індивідуального захисту на передовій.

Оскільки виникла низка проблем, пов’язаних із ввезенням бронежилетів на територію України (у країнах ЄС потрібен спеціальний дозвіл на вивезення бронежилетів вище третього класу), волонтери фонду почали шукали суб’єктів господарювання, які могли би налаштувати процес виготовлення вітчизняних бронежилетів у Луцьку.

«Балістичну сталь на територію України виявилося завезти вкрай складно. Машина з металом на митниці простояла три тижні. Метал офіційно закупив виробник, товариство. Є всі підтверджувальні документи. Ми їх надали слідству.

Дуже багато часу зайняли технологічні процеси. Усе було налаштовано з нуля. Ми провели сертифікацію виробу. Аби досягти цього результату, були залучені підприємства, які вкладали власні кошти. Було вкладено кілька мільйонів. Це було зроблено не з метою прибутків, а щоб отримати якісний продукт, до того ж дешевший у кілька разів за міжнародні аналоги», – розповідала Ольга Косован.

Детальніше – у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 28 Вересня 2022 21:36
Якщо це дійсно так, то волонтерам медаль, а органам які потратили державні ж кошти на підрив обороноздатності держави - відповідну статтю...
Лучанин Показати IP 28 Вересня 2022 22:45
росія може наступати з Білорусі, а тут закрили виробницство бронежилетів... красави, це напевно тільки в Україні можливо
Теж лучанин до Лучанин Показати IP 29 Вересня 2022 11:35
Фанерні бронежилети, вони як фортифікаційні споруди зі снігу.
Ніпанятно Показати IP 29 Вересня 2022 11:33
Є волонтери, а є бізнесмени, а ще є хитрожопики, що прикривають бізнес волонтерством. То про кого ця стаття?
Леонід Показати IP 29 Вересня 2022 20:00
Суддю, який обрав домашній арешт на війну. Бо такі волонтери обікрали в Україні все.
Анонімка Показати IP 1 Жовтня 2022 18:00
Вадім - красавчік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus