USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинь готується до появи нового штаму COVID-19

2 Грудня 2021 16:18
Наразі фактично всі нові випадки захворюваності на коронавірус викликані штамом «Дельта». Однак у зв’язку з високою швидкістю поширення нового штаму COVID-19 «Омікрон» Волинь і Україна в цілому готуються до його появи на наших територіях.

Про це йшлося на брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та стану кампанії вакцинації проти COVID-19 у Волинській області.

Заступниця генерального директора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська інформувала, що впродовж останніх трьох тижнів в Україні спостерігається спад захворюваності на коронавірус. Це може свідчити про те, що країна виходить з піку чергової хвилі. Однак, як наголосила посадовиця, ризик відновлення високого рівня захворюваності залишається високим, зокрема, через нові варіанти вірусу, повторні спалахи в Європи та сезонний період захворюваності на грип і ГРВІ.

«На слуху зараз новий штам вірусу «Омікрон», який зафіксували в ПАР і країнах, що межуть із нею. Для нього характерними є більш швидкий процес передачі й зараження, важкий перебіг. Також він викликає в людей тривожність. За наявними даними ВООЗ, збудник може мати до 30 мутацій. Тому ми повинні готуватися до можливих нових підйомів рівня захворюваності», – сказала Лариса Дудковська.

Додала, що «Омікрон» уже виявили у Бельгії та Ізраїлі.

«Наразі випадків виявлення «Омікрону» на Волині не зареєстровано, в цілому в Україні також. Але швидкість поширення захворюваності на коронавірус, викликаної саме цим варіантом вірусу, досить висока – маємо такі дані щодо ситуації в ПАР і сусідніх із нею країнах. Ми проводимо ідентифікацію зразків і визначаємо, який штам є збудником захворювання. Наразі найбільше – 99% – виявляємо штам «Дельта». Але Україна, як і Волинь зокрема, готується до появи «Омікрону». Ми продовжуємо спостерігати за ситуацією», – наголосила Лариса Дудковська.

Вона розповіла, що Волинська область продовжує залишатися в червоній зоні за кількома показниками, зокрема за коефіцієнтом виявлення нових випадків (24,4% при нормі у 20%) та за рівнем госпіталізації (від 64 до 73% при нормі у 60%). Окрім того, на Волині перевищено середні в країні показники рівня захворюваності. Поки більшість областей фіксують показник у межах 300-400 на 100 тисяч населення, на Волині він становить понад 600 на 100 тисяч населення.

Водночас стабілізується ситуація з завантаженістю ліжок із киснем – 48-54% при нормі не більш як 65%.

Лариса Дудковська повідомила, що показник позитивних результатів ПЛР-тестів на присутність коронавірусу в області становить близько 40%.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Адвокат Показати IP 2 Грудня 2021 16:39
Цікаво одне,що друзі,які живуть в ПАР,про цей "штам" не чули....а ми готуємось... Україна,вставай!!!!!!!
Айболит Показати IP 2 Грудня 2021 16:41
......NEXT....
1+1 Показати IP 2 Грудня 2021 17:57
Классс
Анонім Показати IP 2 Грудня 2021 19:53
так це ж назва комедії "Омікрон" 1963 р.Італія Режисер Уго Грегоретті. https://www.kinofilms.ua/movie/346149/
Арафат Показати IP 2 Грудня 2021 20:26
Трошки до правдивої назви не дотягнули - "лохотрон"
Анонім до Арафат Показати IP 2 Грудня 2021 21:43
змініть в слові "локдаун" порядок букв і вийде слово "клоунад"а

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus