USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь отримала 1 млн грантових коштів на інклюзивну освіту

26 Липня 2021 13:08
Волинський ІППО отримав грант від Українського культурного фонду у розмірі майже 1 млн гривень у секторі «Інклюзивне суспільство».

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

З липня по жовтень 2021 року Волинський ІППО у партнерстві з Донецьким ОІППО реалізовуватиме грантовий проект «Мистецтво – інструмент інклюзивного навчання для розвитку обдарованості та пізнавальної сфери у дітей з особливими освітніми потребами» за підтримки Українського культурного фонду.

Проект полягає у створенні умов для розвитку культурного креативного середовища для дітей з особливими освітніми потребами шляхом організації музичних оркестрів, лялькових театрів, творчих студій в 24-х інклюзивно–ресурсних центрах Волині і Донеччини та поширення нових технік і моделей корекційно-розвиткових занять в роботу національної мережі ІРЦ. Основне завдання проекту – створення інклюзивних креативних просторів для широких аудиторій, в т.ч. людей з інвалідністю.

Результатом реалізації проекту будуть створені терапевтичні освітні продукти, які через мистецтво розвиватимуть творчі здібності, забезпечать вплив на послаблення основного дефекту дитини, формування її особистості. Напрацьовані техніки для створення позитивного емоційного фону у дітей з особливими освітніми потребами що сприятимуть: зняттю тривожності і активізації мовленнєвої функції дитини; формуванню вербальних і невербальних комунікативних навичок; стимуляції дихання і рухових функцій; розвитку загальної і дрібної моторики ; відчуття темпу, ритму, часу; розвитку сенсорних процесів (відчуттів, сприймання, уявлень) та розумових здібностей і фантазії; тренування спостережливості; виховання вольових якостей, витримки і здатності стримувати афекти.

Унікальність даного проекту полягає у довготривалості ефекту після його реалізації. Це не лише виїзні заняття з дітьми та «work shop» проведені разово, а створення постійно діючих музичних оркестрів із використанням шумових музичних інструментів, лялькових театрів, творчих студій на базі 24 інклюзивно-ресурсних центрів, забезпечення зв’язків між батьками діток, що потребують корекції – створення такого собі суспільного середовища з спільними проблемами та інтересами, потребами тощо.

Читати також: Зробимо Луцьк інклюзивним: новий проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримки Українського культурного фонду

Довідково

На Волині відкрито 25 інклюзивно-ресурсних центрів, на Донеччині – 29, в які можуть звертатись батьки дітей віком від 2 до 18 років для здійснення комплексної оцінки дитини, визначення її особливих освітніх потреб та розробки індивідуальної програми розвитку (із зазначенням усіх рекомендацій щодо особливостей навчання) та отримувати корекційні і реабілітаційні послуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus